Robert Prosinečki: Nije mi lako biti odvojen od žene i ćerki

0
Nekada uspešni fudbaler Robert Prosinečki, koji je nedavno je postao trener Crvene zvezde, za hrvatski Story priča o životu u Beogradu i otkriva kako to podnosi njegova supruga

Trenersko mesto u klubu Crvena zvezda otvorilo je put njegovim novim životnim izazovima, ali ipak je onaj najveći rezervisan za tri pripadnice nježnijeg pola, ćerkice Robertu i Leonardu i suprugu Vlatku o kojima popularni Žuti s osmehom na licu govori za hrvatski Story.

Story: Kako se osećate?

- Prošlo je mesec dana otkako sam otišao od kuće, a kojih sam proveo u Beogradu i Budvi na pripremama. Kod kuće sam bio samo nekoliko dana. Uskoro se pripremam za put u Tursku gde idem sa klubom na pripreme. Priznajem da je neopisiv osećaj kada vreme provodi sa svojim curicama i suprugom. Svi smo ovu situaciju doživeli kao nešto novo, ali smatram da nam za sada ide dobro. Ipak, teško mi je da se navik­nem na to da sam šef. Tako me zovu igrači pa se moram navići na takvo oslovljavanje. Javnost me je odlično prihvatila, a to je velika stvar u trenerskom poslu. Osećam da su me i igrači prihvatili jer smatram da im stvarno mogu mnogo toga pokazati, pružiti i dati ono najbolje od sebe. Tako da se stvarno dobro osećam. Ali nedostaje mi porodica… Ipak, danju me prilično zaokupe tri treninga pa ne stignem da budem nostalgičan, tek kada legnem u krevet, taj osjećaj postaje puno intenzivniji.

Story: Kako se ćerkice, Roberta i Leonarda, nose s novim izazovom u porodici Prosinečki?

- Nije lako, pogotovo zato što sam nakon profesionalne fudbalske  karijere imao mnogo vremena koje sam u potpunosti posvećivao porodici, odnosno deci. Svakodnevno sam ih vodio u školu, dočekivao, pratio na engleski ili časove plesa tako da nam je to bila navika. Emo­cije se najintenzivnije primećuju prilikom naših telefonskih razgovora. Sigurno ćemo se viđati vikendima, kao što ćemo nastojati da se češće događaju dolasci na utakmice. Svestan sam da će im biti teško, pogotovo Vlatki zato što joj neću moći da pomogne u mnogo stvari. 

makonda-tracker