Glossy INTERVJU

Nikola Rađen otvoreno o porodici i roditeljstvu: Slab sam na svoje PRINCEZE

0

Tek što se vratio u prestonicu Rusije, gde ga očekuju treninzi i utakmice s Dinamom, naš slavni vaterpolista govori o svom braku na daljinu i načinu na koji vaspitava naslednice Ninu i Teu

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Slavni vaterpolista Nikola Rađen još jednom se dokazao kao veliki profesionalac u sportu stvaranjem budućih šampiona nakon druge uspešne sezone jednomesečnog kampa "Numer One" u Vrnjačkoj Banji. Iako je odmah nakon toga morao da se vrati u Rusiju zbog obaveza prema klubu Dinamo, Nikola je stigao da se angažuje i u otvaranju vaterpolo kluba i akademije u Pančevu. U intervjuu za Glossy šampion otkriva svoje planove i govori o načinu na koji sa suprugom Anom Kokić vaspitava njihove naslednice Ninu i Teu.

 

Glossy: Kakve su vam obaveze po povratku u Moskvu?


- Nova sezona, novi izazovi, prvenstvo, liga šampiona... Ove godine ćemo kao osvajači igrati Superkup Rusije, tako da me očekuje dosta utakmica i, još više, onih važnih za trofej. Sezona je ove godine ranije počela, zbog toga sam odmah posle kampa "Number One", koji je trajao mesec dana u Vrnjačkoj Banji, morao da se javim u Moskvu i već smo počeli a treninzima jer nam rusko prvenstvo počinje za mesec dana.


Glossy: Kako izgleda vaš radni dan?


- Vrlo uobičajeno. Ustajem rano, odradim jutarnji trening, a posle toga sa saigračima odem na ručak. Svakodnevno se trudim da odvojim vreme za razgovor sa svojim saradnicima iz kancelarije u Beogradu zbog tekućih stvari koje nas očekuju u narednom periodu. Zatim sledi popodnevni odmor, pa uveče opet trening i onda odlazak na spavanje.


Glossy: Da li ste stekli prijatelje u Moskvi i s kim se najviše družite?


- Najviše vremena provodim sa saigračima iz ekipe. Sa mnom su u gradu još Duško Pijetlović i Gavril Subotić, pa sam uglavnom stalno s njima. Što se tiče ostalih sportista, imao sam priliku da ih sve upoznam, od fudbalera, košarkaša do nekih naših ljudi. Provodimo dosta vreme zajedno, a trudim se i da osetim njihove utakmice. I to malo slobodnog vremena što imamo provodimo u nekim našim razgovorima.

 

Glossy: Kad vam ističe ugovor s Dinamom i planirate li povratak u Beograd?


- U junu sledeće godine. Zbog svega što smo uradili prethodnih godina - "Wind sport" i kamp "Number One" - pokrećemo vaterpolo klub u Pančevu. Moj povratak u Srbiju veoma je izvestan jer nas čeka ogroman posao u Pančevu, gde ćemo otvoriti jedan od najboljih vaterpolo klubova na našim prostorima, a takođe planiramo da ujedno otvorimo i akademiju, uz ogromnu podršku lokalne samouprave i ljudi iz Pančeva.


Glossy: Druga uspešna sezona kampa "Number One" u Vrnjačkoj Banji je iza vas. Da li ste ponosni na svoj dosadašnji rad?


- Druga godina je donela veliki uspeh, što mi je drago. Uspeli smo da 200 klinaca iz celog sveta ugostimo na najbolji način i pokažemo kako to šampioni rade i kako da i sami postanu šampioni. Većina njih će nastaviti da radi u klubu u Pančevu, gde od septembra krećemo da upisujemo polaznike. Zahvalan sam svim sponzorima i voleo bih da nastavimo saradnju u Pančevu. Ugled koji smo stekli tokom dve godine održavanja kampa želimo da iskoristimo tako što ćemo s kompanijom "Wind sport", s Vladimirom Popovićem na čelu, svim polaznicima, ali i ostalima omogućiti da svoja znanja i veštine stiču na najsavremeniji način, u vrhunskim uslovima, na bazi šampionskih sportskih programa i uz konstantan rad s našim i svetskim najboljim stručnjacima.

 

foto: Luka Šarac


Glossy: Vaše ćerke bile su s vama u Vrnjačkoj Banji. Jesu li se priključile treninzima sa ostalom decom?


- Kad sam se vratio iz Rusije po završetku sezone, proveli smo zajedno nekoliko dana. Posle toga me je čekao posao u vezi s kampom i promocija po Srbiji. Pošto ove godine porodično nismo planirali odmor zbog Aninog i mog posla, dogovorili smo se da deca tokom kampa budu sve vreme sa mnom, kao i Ana, koliko joj to nastupi dozvoljavaju. Moja deca su bila skoro tri nedelje u Banji i najnormalnije su učestvovala u svim aktivnostima. Takođe, bilo im je interesantno jer je u jednoj nedelji bilo dece iz njihove škole, a tu su bili i naslednici naših porodičnih prijatelja i sinovi naše kume.

 

Glossy: Koje svoje osobine vidite u njima?


- Ima ih dosta. Moram da se pohvalim da su mi stvarno pomagale. Zajedničko slobodno vreme provodili smo baš kvalitetno. Inače, njih dve treniraju odbojku, ali drago mi je što su uživale i u sportovima na vodi.


Glossy: Kakva pitanja vam ćerke najčešće postavljaju?


- Uglavnom me pitaju kad im nešto nije jasno.


Glossy: Jesu li inače vezane za vas?


- Stalno se čujemo preko Skajpa i pričaju mi o novostima u školi. Dogovaramo se o tome šta ćemo da radimo kad njih tri dođu kod mene u Rusiju.

 

Glossy: Kažu da su ćerke vezanije za očeve nego za majke.


- Jesu. Kad sam dobio prvu ćerku, rekli su mi: "E, sad ćeš da vidiš šta je prava ljubav." Stvarno sam to osetio i mogu da kažem da sam slab na svoje dve princeze.


Glossy: Kako uspevate da održavate brak na daljinu?


- U situaciji kad se oboje bavimo poslovima koji iziskuju putovanja smatram da imamo privilegiju i priliku da živimo u svim evropskim metropolama i upoznajemo razne ljude. To je veliki plus u životu.

 

 

Magazin Glossy - svake srede uz dnevni list Kurir

 

foto: glossy

 

makonda-tracker