Vlado Georgiev: Obožavam klasičnu gitaru

0
Pop pevač i kompozitor Vlado Georgiev otkriva na koji način će učestvovati na 12. Guitar Art Festivalu koji se održava od 8. do 13. februara u Beogradu
foto: Petar Vujanić za Cosmopolitan
foto: Petar Vujanić za Cosmopolitan

Popularni kantautorVlado Georgiev (34) zajedno sa svojom produkcijskom kućom VG-Art, studiom Barba i timom eksperata za zvuk, svetlo i video, doprineće da predstojeći Guitar Art Festival, koji se održava dvanaestu godinu za redom u Beogradu, ostvari nove i ambiciozne ciljeve u podizanju kvaliteta. Šarmantni pop pevač otkrio je da sa uživanjem prati ovaj festival i da mu je veliko zadovoljstvo što će doprineti poboljšanju ove prestižne manifestacije, otkrio je i kojim se izvođačima naročito raduje, ali i da je veliki ljubitelj klasične gitare.

Story: Kako je uopšte došlo do vaše saradnje sa Guitar Art Festivalom?

- Direktor Guitar Art Festivala Boško Radojković i ja smo prijatelji, a on mi se ove godine obratio za savet i pomoć u podizanju kvaliteta koncerata klasične muzike na jedan viši nivo. Ideja je da poboljšamo vizuelizaciju, unesemo rasvetu, video-projekcije i led ekrane, ali akcenat je na što boljem ozvučenju i na ekipi ljudi koje ja zastupam, a to je VG Art studio. Nadam se da ćemo napraviti nešto dobro i pre svega jedan pomak za sam festival.

Story: Do sada se niste eksponirali na ovaj način?

- Opšte je poznato da se veoma dugo bavim produkcijom, što je inače moje zanimanje. Posedujem veliko ozvučenje i rasvetu, tako da je naša saradnja bila prirodna. A evo, neko je uspeo da me dovede i na press konferenciju tim povodom. (Smeh)

Story: Kakvo je vaše mišljenje o ovom festivalu

- Mislim da je fantastičan i da je možda jedna od najprestižnijih manifestacija takve vrste kod nas.

Story: Koje koncerte bi ste vi preporučili publici?

- Pre svega bih preporučio Egberta Žismontija, zatim Marizu, a mislim da će biti zanimljivo čuti Stefana Milenkovića i Edina Karamazova u duetu. To će mi svakako biti najinteresantnije, ali pošto godinama ne propuštam nijedan koncert na Guitar Artu, neću ni ove.

Story: Jeste li i inače ljubitelj klasične gitare?

- Da, veoma. I generalno same gitare kao instrumenta.

Story: Da li možemo da očekujemo uskoro nešto novo iz vašeg studija?

- Znamo svi šta se odavno krčka, a to je novi album! (Smeh)

Jelena Kulović

makonda-tracker