Rada Radenović: Plašim se bračnih iskušenja

Lepa voditeljka TV Pink Rada Radenović prvi put govori o svojoj vezi sa Dejanom Milićem s kojim je pre deset meseci dobila sina Petra i otkriva da li s njim namerava da stane pred oltar
0
1 / 10 Foto: Petar Đorđević

Otkako se u  februaru prošle godine porodila i na svet donela sina Petra, lepa voditeljka Rada Radenović (31) ne prestaje da intrigira javnost. Njena veza sa Podgoričaninom Dejanom Milićem (36) mesecima je punila novinske stupce, a zanosna Beograđanka odlučila je da samo za Story otvori dušu i otkrije istinu o svom ljubavnom životu. Autorka emisije Vi pitate, koja uskoro ponovo startuje na TV Pink, za naš magazin fotografisala se u venčanici i oprobala u ulozi mlade, dok u privatnom životu još ne razmišlja o tom svečanom činu.

Story: Kakav je osećaj obući venčanicu?

- Osećala sam se potpuno nevino. Šalu na stranu, nekonvencionalno oblačenje venčanice na slikanju za Story izgledalo mi je fantastično, a i inače kapiram da je to onaj slatki deo svadbenih priprema.

Story: Jeste li sigurni da je ovo jedina prilika u kojoj ste poneli venčanicu?

- Nisam, ali u šta još danas možete biti sigurni?

Story: Jesu li vam prateći detalji venčanice poput vela  bili opterećujući?

- Ubeđena sam da su i ženama koje se odluče za venčanje te ritualne stvari simpatične i da u tome uživaju, a i sama ponekad insistiram na detaljima.

Story: Možete li da izdvojite najlepše venčanje na kom ste bili?

- Venčanje moje sestre Milice bilo je lepo, ali nedavno se udala moja sestra od strica Mirjana i to na potpuno nekonvencionalan način. Bila je to atipična svadba na kojoj sam se super provela.

Story: S jedne strane vi ste izraziti tradicionalista koji ceni porodične vrednosti, a ipak se protivite udaji. Zbog čega?

- Nisam protivnik braka, samo smatram da takva zajednica nije obavezna pa svako treba da izabere na koji način će živeti i koga će voleti. Mislim da od svega treba uzeti ono što je najbolje i najpraktičnije, a to podrazumeva i tradiciju i običaje. Sećam se da je baka meni i mojoj sestri, kada smo bile male, na Badnje veče pravila pasulj u koji nam je ubacivala po dve kobasice, što je ujedno bio način da nas nauči da balansiramo u životu. Vaspitavana sam u vojničkom duhu jer je moj pokojni otac bio oficir i kod mene se oduvek znao red, ali uvek sam mogla da iskočim iz klišea kada mi to odgovara.

Story: Dakle, niste isključivi kada je reč o braku?

- Moj stav na temu braka glasi: Nisam isključiva, jedino mi verenički status i prsten znači poništavanje žene i to u prevodu znači: Nisam se oženio s tobom, ali sam te rezervisao. U ljubavi sam totalno opuštena i ne opterećujem se formalnostima.

Story: Da li je bilo pokušaja da vas bivši momci ili sadašnji partner rezervišu na taj način?

- Uvek postoji opasnost od takvih stvari, ali pokušavam da se sačuvam.

Story: Kako vam to uspeva kada ste trenutno predani osobi koju volite?

- Svako od nas najviše bi trebalo da se čuva samoga sebe. Mnoge stvari radimo a da nismo ni svesni koliko je to štetno po nas. Ipak,  ja sam neko ko se dobro čuva.

Story: Plašite li se nekih svojih slabosti?

- Možda čak i mogućnosti da se udam jer ne mislim da je brak garancija vernosti, odanosti i uzajamnog poštovanja među partnerima. Imam ljubav na daljinu, uživam u njoj i nas dvoje smo vrlo bliski, možda čak i bliskiji od nekih parova koji su non-stop zajedno.

Story: Mislite li da ste svojom ljubavnom pričom sa Dejanom Milićem i rađanjem deteta bez bračnog papira, ohrabrili mnoge žene u Srbiji u kojoj i dalje vladaju predrasude o navodnoj nužnosti sklapanja braka u takvim situacijama?

- Za mene je rađanje deteta oduvek bilo proizvod ljubavi i ako se ono rodi u odnosu koji je emotivno čist, potpuno je nebitno hoće li se to desiti u vanbračnoj ili bračnoj zajednici.

Story: Kakav vam je osećaj donelo majčinstvo?

- Lud i fantastičan.

Story: Da li vas je bolelo to što ste okarakterisani kao ljubavnica vašeg emotivnog partnera i kako ste to podneli?

- Ne želim da odgovorom na ovo pitanje u javnosti menjam sliku koja postoji o meni. To mi odgovara jer se o mom životu tek sada ništa ne zna. Pisalo se da je Dejanu to peti, šesti brak, kako ima troje, čak i petoro dece, da sam dobila stan kod Arene za ćutanje o njegovom identitetu, potom osiromašila i preselila se u Batajnicu kod rodbine... Neka misli ko šta hoće, ja sam voljena i srećna. Šta je bilo, bilo je, a šta će biti, to niko ne zna. Kako mi je, lepo mi je.

Story: Sudeći po izveštajima iz novina, vaš izlazak iz porodilišta bio je u holivudskom maniru?

- Da, porodila sam se u ponedeljak i dobila devojčicu, a onda u četvrtak dobila dečaka. Jedina sam javna ličnost koja se dva puta porodila u istoj nedelji i kući otišla taksijem koji vozi sa trideset odsto popusta. Koliko god da su mi ti članci bili stresni, veoma su me zabavljali jer sam o sebi čitala bajke i mislim da je to privilegija velikih zvezda u Srbiji - ako zvezde uopšte postoje u ljudskom obliku.

Story: Mediji su stvarali utisak da je trudnoća za vas mračno, a ne najlepše i blaženo stanje?

- Toliko o ohrabrivanju žena od strane medija da budu majke u Srbiji. Da li je Dejan trebalo da iznese dete iz bolnice da bi neko shvatio kako i on ima veze s mojom trudnoćom, pošto je to bio jedini način da se prestane sa pisanjem budalaština ...

Story: Na jednoj reviji sedeli ste pored svojih kolega  Slavka Beleslina i Dragana Jovanovića, a ceo suprotan red šuškao je o tome zbog čega ste baš s njima došli i da li je možda neko od njih otac deteta?

- To zbunjivanje javnosti jedan je od zanimljivijih momenata cele priče, budući da sam nakon određenog vremena prihvatila igru.

Story: I to je trajalo sve dok Dejan nije prvi put uslikan ispred porodilišta?

- I ispraćen uz bombastične naslove: Evo tate, stigao tata, pa zatim nije on tu bio jedini tata, već je u opasnosti da se nađe u toj ulozi bio svaki muškarac ispred porodilišta.

Story: Zbog čega se toliko intriga isplelo oko vašeg ljubavnog života?

- Problem je što se medijima u Srbiji sve servira od strane javnih ličnosti o kojima se piše pa tako imamo predstavljanje svakog novog emotivnog partnera, najave venčanja do kojih nikada ne dođe zbog raskida, redovne izveštaje sa putovanja... Ja to nikada nisam radila i nijedna slika iz moje privatne arhive nikada nije osvanula u novinama. Nemam potrebu za medijskim prisustvom na taj način. Imam pravo da neke stvari zadržim za sebe i moje pojavljivanje u novinama je rezultat, a ne uzrok mog bavljenja ovim poslom.

Story: Osećate li se nezaštićenom zbog svega što se o vama piše i priča?

- Samu sebe odlično štitim.

Story: Jedina podrška u toj situaciji, osim članova porodice i dečka, bili su vam prijatelji koji su stvorili bedem oko vas...

- Svoje prijatelje biram, isto kao i emotivne partnere, tako da je tu reč o obostranoj sigurnosti i čvrsto fiksiranim granicama uzajamnog poverenja. Ne verujem u instant prijateljstva i zaobilazim estradu.

Story: Koliko vam majka Jelena pomaže oko sina?

- Mama mi je ogromna pomoć, podrška i žena koja je nakon porodične tragedije koju smo doživeli pretprošle godine kada je moj otac Zoran preminuo, pokazala ogromnu snagu. Tu je za nas u svakom smislu, mada i njoj trebaju uteha i podrška. Petar i ja živimo s njom i ona aktivno učestvuje u njegovom odrastanju.

Story: Da li je Petar mirna beba?

- Dobar je i živahan. Dok sam bila u drugom stanju nisam se trudila da vizuelizujem svoj život nakon porođaja, tako da sada s njim istinski uživam u svim čarima majčinstva.

Story: Da li vam je njegovo rođenje promenilo prioritete?

- On jeste moj prioritet, ali nisam od onih žena koje rođenje deteta smatraju krunom svog postojanja. To je najlepša stvar na svetu, ali stvari posmatram malo šire i život smatram sveobuhvatnom celinom različitih faktora uz pomoć kojih on funkcioniše, a to podrazumeva i uspeh u drugim segmentima, a ne samo majčinstvo.

Story: Želite li da Petru podarite batu ili seku?

- Kapiram da bih mogla da imam još dece, ali za sada ne razmišljam o proširenju svoje male porodice.

Story: Jeste li se uželeli posla?

- Televiziju trenutno posmatram iz trećeg lica i veoma sam probirljiva i kritična kada je reč o izboru onoga što gledam.

Story: Vičete li po kući kada vidite nešto što vas iznervira na televiziji?

- Samo promenim kanal. Sa Petrom imam dovoljno zabave u kući i zato sam se okrenula informativnom, dokumentarnom i obrazovnom programu.

Story: Uskoro se vraćate u zabavni program na TV Pink?

- I dalje ću raditi emisiju Vi pitate uz male izmene koje ću kao autor prirediti. Ne smatram da sam svojom emisijom unela nešto neviđeno na medijsko nebo Srbije, ali taj recept interakcije sa publikom predstavlja nešto što je od mene prepisano u više televizijskih formata. U novoj sezoni publici ću pružiti još više prilika da učestvuje u kreiranju programa za koji sam zadužena i nadam se da će emisija Vi pitate ići uživo.

Story: Da li je dobro ili loše za vašu karijeru to što vas gledaoci posmatraju i kao zaštitno lice TV Pink jer ste vezani samo za jedan brend?

- Neće me valjda kamenovati kao Vladimira Stojkovića ako promenim jato. (Smeh) Lojalna sam svojoj kući i poštujem čelnike televizije na kojoj sam već deset godina. Prezadovoljna sam saradnjom sa Pinkom i to što me vezuju za taj brend može samo da mi dodatno pomogne u karijeri jer je reč o najjačoj medijskoj kući na Balkanu.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker