Nataša Jeremić: Po prirodi sam opuštena i vesela

Urednica i voditeljka Dnevnika na RTS-u Nataša Jeremić priča o tome da ona i njen suprug, ministar spoljnih poslova u Vladi Srbije Vuk Jeremić, priželjkuju potomstvo i otkriva tajnu njihovog skladnog braka
8
1 / 8 Foto: Ivan Dobričić

Urednica i voditeljka Dnevnika 2 na RTS-u, lepa Beograđanka Nataša Jeremić (38), Novu godinu dočekaće po već oprobanom porodičnom receptu, uz supruga Vuka Jeremića (35), aktuelnog ministra spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije. Nataša od početka svoje karijere, isprva strpljivo građene na TV Politika i BK TV, osim profesionalnim kvalitetima pleni i svojom lepotom koja joj je donela epitet fatalne lejdi srpskog novinarstva. Njenoj spontanosti i šarmu teško bi odoleo bilo koji muškarac, ali najviše sreće da je ukroti imao je jedan od najmlađih političara u srpskoj istoriji. Inače, Nataša i Vuk su u braku tri i po godine, a venčali su se aprila 2006. u Sabornoj crkvi gde su se pred Bogom zakleli na večnu ljubav, da bi kasnije slavlje nastavili u Kristalnoj dvorani hotela Hajat. Svadbu o kojoj se mesecima pričalo organizovala je Nataša koja se potrudila da sve do najsitnijeg detalja izgleda besprekorno i originalno. Mlada je nosila jednostavnu, ali veoma lepo dizajniranu venčanicu svoje omiljene kreatorke Dragane Ognjenović, a veselje na kome je pevao i predsednik Srbije Boris Tadić, počelo je pesmom Njujork, Njujork jer su se mladenci upravo u toj metropoli prvi put sreli. Ovoga puta u intervjuu za Story Nataša otkriva tajnu svog skladnog odnosa sa prvim čovekom srpske diplomatije s kojim je pre braka bila u dvogodišnjoj vezi, govori da li je i u kojim situacijama oslovljavaju kao gospođu ministarku i otkriva da se raduje majčinstvu koje će jednog dana u potpunosti oplemeniti njen odnos sa Vukom. Da joj je porodica baza iz koje crpe energiju za posao, dokazuje i njen besprekoran profesionalizam pred kamerama.

Story: Kako vam uspeva da na ekranu svaki put izgledate sveže i drugačije, s obzirom na to da Dnevnik vodite nekoliko puta nedeljno?

- Najviše vodim računa da svoj posao obavim tačno, precizno i profesionalno, a to podrazumeva da na ekranu izgledam pristojno i uredno. Ne bih rekla da baš svaki put izgledam sveže. Hvala na komplimentu.

Story: Da li vam više prija urednički ili posao spikera?

- I jedan i drugi posao podjednako su odgovorni i stresni. Naravno, više je stresa dok uređujem Dnevnik. Ipak, ne bih mogla da razdvojim šta mi više prija. Radite ono što volite i onda je to dobitna kombinacija.

Story: Jeste li strogi prema novinarskom delu redakcije?

- Nadam se da nisam, ali to svakako bolje znaju moje kolege.

Story: Na smerovima za medije državnih fakulteta, često se navodi kako ste vi primer idealnog voditelja vesti jer odajete utisak nepristrasne osobe kojoj se veruje. Da li vam je teško da na ekranu sakrijete svoj stav o vestima koje prezentujete?

- Svaki novinar još na samom početku karijere nauči da je nepristrasnost jedna od osnova za profesionalno bavljenje ovim poslom. Tako bi bar trebalo da bude. Kada radim, nema mog privatnog mišljenja ili simpatija, samo tačne i proverene informacije.

Story: Da li vam nekada zadrhti glas kada u Dnevniku izgovarate ime svog supruga?

- Kao što rekoh, kada radim potpuno isključim privatni deo svoje ličnosti.

Story: Konsultujete li supruga kada donosite važne poslovne odluke?

- Sa suprugom se konsultujem u vezi sa svim važnim i manje važnim životnim odlukama, kao i onim profesionalnim.

Story: Da li poput nekih supruga političara u srpskoj državničkoj prošlosti, svojim savetima utičete na muževljeve odluke?

 - Bilo bi netačno kada bih rekla da ne razgovaramo o nekim važnim stvarima s kojima se Vuk susreće. Ali, zbog njegovih čestih putovanja ostaje nam malo slobodnog vremena, pa se trudimo da ga što bolje iskoristimo.

Story: Koji je recept za funkcionisanje braka dvoje uspešnih i eksponiranih ljudi?

- Nema recepta. Mislim da su ljubav i bezrezervno razumevanje najvažniji. Morate mnogo da se volite.

Story: Koliko se vaš odnos sa Vukom promenio otkako ste stupili u brak?

- Imam utisak da se promenio nabolje i vrlo sam zadovoljna.

Story: Opterećuju li vas bližnji pitanjima o potomstvu i planirate li da se ostvarite kao majka?

- Bližnji me, srećom, ne opterećuju. Normalno je da želim da se ostvarim kao majka i tome se mnogo radujem.

 Story: Da li biste više voleli da dobijete dečaka ili devojčicu i koliko dece priželjkujete?

 - Ne opterećujem se tim pitanjima.

Story: Vaš suprug često putuje zbog prirode posla kojim se bavi, kako prekraćujete slobodno vreme kada je on odsutan?

- Viđam se sa prijateljima, idemo u pozorišta i bioskope. Drugarice često ostanu kod mene do ranih jutarnjih časova pa uživamo u ćaskanju.

Story: Da li vas neko, makar u šali, zove gospođa ministarka?

- S vremena na vreme i isključivo u šali.

Story: Na televiziji delujete autoritativno i otresito, jeste li kod kuće mazna dama suprotna čeličnoj lejdi kakvu viđamo na ekranu?

- Prilično sam opuštena i vesela jer sam takva po prirodi.

Story: Volite li prazničnu euforiju i vraća li vam ona slike iz detinjstva?

- Obožavam praznike i uvek se radujem kupovini poklona za najbliže. A tek kićenje jelke...Kao svake godine, Vuk i ja Novu godinu čekamo sa prijateljima kod naše kuće. I svaki put se fantastično provedemo.

Story: Volite li zimske sportove i kako se relaksirate u hladnim danima?

- Moram priznati da mnogo više volim leto i plivanje. Zima je prihvatljiva samo na selu i planini. Još ako je sunčano, onda je skijanje pravo uživanje.

Story: Kako održavate liniju?

- Imam veliku sreću da mi genetika u tome pomaže. Obožavam da jedem i ništa sebi ne uskraćujem. Naravno, trudim se da se zdravo hranim, dosta šetam, a kad god mogu radim i vežbe.

Story: Da li od brojnih obaveza stižete da kuvate kod kuće i šta najradije pripremate sebi i svom izabraniku?

- Kuvanje me opušta i volim da eksperimentišem. Srećom, Vuk nije posebno izbirljiv kada je reč o hrani, tako da mu sve prija. Ili se samo pravi.

Story: Vaša koleginica Maja Žeželj nedavno je prošla kroz pravu životnu dramu. Kako se ta situacija odrazila na vaš unutrašnji mir?

- Mnogo nas je sve to potreslo. Bogu hvala, Maja je sada odlično. Željno čekamo da se vrati.

Story: Priželjkujete li neki novi poslovni angažman u okviru informativnog programa ili temeljni rad na Dnevniku trenutno ispunjava sve vaše poslovne ambicije?

- Za sada sam u potpunosti posvećena Dnevniku.

Nikola Rumenić

makonda-tracker