Džoni Dep: Patetičan sam kao foka

Slavni Džoni Dep govori o radu s Anđelinom Džoli i otkriva kako je podneo vest da više nije najseksepilniji muškarac na planeti
0
1 / 4 Foto: Red Dot

Zbog svog talenta i harizmatičnosti, kao i netipičnog ponašanja zvezde za koju novac nema nikakvu važnost, četrdesetsedmogodišnji Džoni Dep već godinama privlači pažnju publike i filmažija. Zgodni glumac i njegova porodica već devet godina žive na svom imanju na jugu Francuske. Džoni, koji se nalazi na svim listama najseksepilnijih muškaraca sveta, priznaje da je dugo imao probleme sa drogom, alkoholizmom i agresivnim ponašanjem, ali da je spas pronašao u porodičnom životu i ljubavi prema svojoj partnerki, tridesetosmogodišnjoj francuskoj glumici i pevačici Vanesi Paradi. Skladni par dvanaest godina deli sve životne radosti i probleme, a najviše uživaju u vremenu koje provode sa svojom decom, jedanaestogodišnjom Lili Rouz i osmogodišnjim Džekom. Na opšte oduševljenje publike i svojih obožavalaca, Džoni je snimio i četvrti nastavak sage Pirati s Kariba, a od 30. decembra u našim bioskopima prikazivaće se njegov novi film Turista u kome igra sa seksepilnom Anđelinom Džoli.

Kakva je bila vaša saradnja s Anđelinom Džoli?

- Sresti je i upoznati bilo je prijatno iznenađenje. Nisam znao kakva je i da li uopšte ima smisla za humor. Bio sam prijatno iznenađen da je ona neverovatno normalna i da ima fantastičan, pomalo mračan, perverzan smisao za humor.

Tokom snimanja filma bili ste pod konstantnim pritiskom medija. Kako ste se Anđelina i vi nosili s tim?

- Tužna stvar... Stalno pod pritiskom upornih paparaca, ona, Bred i sva njihova deca. Ponekad vidite koliko je besmislen i smešan ovaj život kada znate da vas prate čim izađete iz kuće. Na snimanju smo morali jako da pazimo šta radimo. Dešavalo bi se da nismo smeli reč da progovorimo jedno s drugim, niti da stojimo blizu, za slučaj da se tu zatekne neko ko bi škljocnuo fotoaparatom, a zatim od toga iskonstruisao u potpunosti pogrešnu priču, što bi opet moglo da se pretvori u neopisivu papazjaniju.

Kako se vaša interpretacija Džeka Speroua dopala nadležnima u Diznijevom studiju?

- Nisu mogli da ga podnesu. Čelnici Diznija pitali su se: Šta je njegov problem? Da li je glupak, pijan, gej? I onda sam im rekao: Ali, zar niste znali da su svi moji likovi gej? To ih je učinilo veoma nervoznim.

Četvrti put igrate kapetana Džeka Speroua...

- Toliko sam se vezao za njega da mi se čini kako ću upasti u depresiju bez Džeka. Što je najsmešnije, znam da će moja koža ponovo biti bledunjava, samo sam radeći Pirate uspevao da pocrnim.

Tokom snimanja trećeg nastavka filma, vaša ćerka se razbolela pa ste zbog toga otišli sa seta. Kako ste to prevazišli?

- Vanesa i ja smo bili preplašeni. Mislio sam da ću poludeti kada su je prebacili u bolnicu i rekli nam koliko je situacija ozbiljna. Nismo se razdvajali od nje, a Lili je bila fantastično hrabra i snažna. Na sreću, brzo se oporavila i sada je zdrava kao pre. Ta situacija podsetila nas je na to koliko smo srećni što smo živi, zdravi i okruženi ljudima koje volimo i koji nas vole.

Odrasli ste na Floridi, kako se snalazite na farmi u Francuskoj?

- Vanesa i ja nismo mogli da nađemo lepše mesto za život i podizanje naših klinaca. Komšije nas tretiraju kao najobičnije ljude, a to je ono što bi nam u Americi bilo uskraćeno. Telefon nam retko zvoni, možemo da šetamo i da nam niko ne traži autograme, a što je najbitnije, imamo prelepu baštu u kojoj gajimo naš domaći paradajz.

U Holivudu vam je bilo toliko loše?

- Prava je sreća što sam još među živima! Što je moja karijera bila uspešnija, bivao sam sve nezadovoljniji. Opijao sam se i drogirao kako bih ispunio prazninu koju sam osećao dok sam živeo kao holivudska zvezda.

Ipak, uspeli ste da to promenite?

- Oduvek sam prezirao droge poput heroina i kokaina, ali lagano sam se ubijao uz pomoć alkohola i sedativa. Bio sam izgubljen, a onda se pojavila Vanesa koja me je spasla. Ona mi je dala novi život, odnosno dva nova života – Lili i Džeka. Danas je sve drugačije jer je moja porodica postala moja snaga. Lili i Džek me fasciniraju, oni su dva anđela, razlog zašto dišem i živim. Osim njih i Vanese, sve ostalo su nevažne gluposti.

Šta je tajna vašeg srećnog zajedničkog života?

- Poverenje, zabava i poštovanje. Fantastično se razumemo i odlični smo prijatelji, ali ne razgovaramo o poslu. Ako radim, Vanesa i klinci putuju sa mnom, a kada ona snima, nas troje smo njena pratnja. Znam da zvučim patetično, ali Vanesa je za mene poput svetla u mraku. Toliko je volim da sam čak naučio i francuski kako bih mogao da razgovaram s njenim roditeljima.

Nameravate li da proširujete porodicu?

- Voleo bih da imamo još dece, ali to manje zavisi od mene. Za sada se ne pitam mnogo, jer je činjenica da mi pripada neuporedivo lakši deo posla – Vanesa je ta koja treba da izgura trudnoću i rađanje.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

- Prilično sam staromodan tip. Voleo bih da doživim barem sedamdeset godina, pustim pivsku stomačinu, pa da tako debeo sedim sa mojom Vanesom na verandi naše kuće uz jezero i uživam gledajući naše unučiće dok se igraju.

Ove godine najpoželjniji muškarac po izboru magazina People niste vi, već Rajan Rejnolds?

- Osećam se uštrojeno i potučen sam do nogu. Patetičan sam kao neka foka. Mislim da ću moći da nastavim da radim dalje, ali više neću  pokušavati da pobedim. Trudio sam se veoma naporno za tu titulu, ali ništa od toga.

makonda-tracker