Glossy intervju

Milica Majkić otvoreno o utiscima sa snimanja HOLIVUDSKOG filma: Prijavila sam se da radim ŠTA GOD kako bih bila na tom MAGIČNOM MESTU!

0

Mlada glumica evocira uspomene na studiranje kod Mirjane Karanović i opisuje svoj prvi susret s filmom u holivudskoj produkciji

foto: Nemanja Miščević
foto: Nemanja Miščević

Glumicu Milicu Majkić publika je upoznala u nagrađivanom filmu "Pored mene", a zatim je dobila zapažene uloge u ofilmovima "Vlažnost", "Panama" i "Zona Zamfirova 2" i u seriji "Komšije". Mlada umetnica iz Budve u razgovoru za Glossy priseća se svog prvog posla za jednu holivudsku produkciju i otkriva kako je umalo odustala od prijemnog ispita kod Mirjane Karanović.


Glossy: Kakve uspomene nosite sa snimanja filma "Pored mene" i kad možemo da očekujemo nastavak?


- Bilo je to predivno iskustvo, i za mene veoma važno jer je to moj diplomski film. Sniman je u sigurnom okruženju ljudi koje poznajem. Osećala sam se kao njegov koautor, a ne samo glumac i izvođač radova. Ideja naše profesorke Mirjane Karanović i njenog asistenta Stevana Filipovića bila je da pokažu da glumac nije samo instrument kojim neko upravlja već da suštinski učestvuje nekim svojim idejama u stvaranju filma. Scenario za nastavak filma i seriju "Pored nas" je gotov, a krenuli smo i s fizičkim pripremama, jer će u filmu biti dosta akcije.

 

Glossy: Rođeni ste u Budvi, a upisali ste studije u Beogradu. Zašto je izbor pao baš na klasu Mirjane Karanović?


- Na snimanju holivudskog filma "Cat Run" u Budvi, kao srednjoškolka, prijavila sam se da radim šta god, kako bih prvi put bila na tom magičnom mestu zvanom filmski set. Igrom slučaja, bila sam klaperka. Tamo sam upoznala mladu rediteljku Suzanu Purković, kojoj sam se požalila da sam zakasnila na prijemni ispit na FDU zbog različitosti rokova maturskih radova. Od nje sam saznala za Akademiju umetnosti, i da te godine klasu prima Mirjana Karanović. Iako sebe nisam mogla da zamislim na privatnoj akademiji, ogromno poverenje ulila mi je Mirina glumačka veličina, pa sam ipak odlučila da pokušam da je osvojim.


Glossy: Kako pamtite prijemni ispit?


- Sada se smejem i veoma zabavljam dok prepričavam uspomene, ali tada je to bila agonija. Sama sam se spremala, a slušali su me samo ukućani i najbolje drugarice. Prijemni je bio u isto vreme kad i festival Egzit, na koji sam toliko želela da odem, pa sam taman iskoristila priliku. Preživela sam svoj prvi Egzit, ali ne i prijemni. Od prevelike treme zaboravila sam tekst. Napravila sam dramsku pauzu i rekla: "Ništa, zbunila sam se", a onda počela glasno da se smejem, verovatno očekujući da ću dobiti istu povratnu reakciju, ali ne, svi su me gledali sa veoma ozbiljnim izrazima lica. Iz smeha sam krenula da plačem i bezuspešno da ih molim da mi dozvole da počnem monolog iz početka. Nastavila sam dalje s komičnim monologom, pesmom, imitacijama, ali nije bilo to to. Bila sam deprimirana. Potom, našla sam se u nekom mračnom hodniku i čekala rezultate kao sudnji dan. Neki su prošli, neki nisu i na samom kraju uvela je nas troje. Ne sećam se šta nam je rekla, ali i inače slabo pamtim odlučujuće trenutke u svom životu. Dala nam je šansu da se uozbiljimo u drugom krugu. I jesmo.

 

 

Glossy: Kako pamtite same studije?


- Kao nešto dragoceno. Mirjana je posvećen profesor, fantastična glumica i čovek. S njom smo prošli sve faze, od surovog profesorskog do majčinski nežnog odnosa.


Glossy: Ko su vam bili uzori, a na koga se danas ugledate?


- Nisam bila dete čiji su zidovi izlepljeni posterima idola i uzora. Sećam se da sam ih jednom izlepila, jer su sva deca to radila, ali nisu se dugo tamo zadržali jer nisam videla njihovu svrhu. Pocepala sam ih i zidove išarala sprejevima.


Glossy: Ima li već novih poslovnih ponuda?


- Upravo sam završila snimanje serije "Urgentni centar 2". Uloga koja mi je dodeljena je karakterno drugačija od svih prethodnih. Nakon filma "Pored mene" uglavnom sam dobijala slične uloge raznih zavodnica i zlobnica. Trenutno radimo na srednjoškolskom mjuziklu "Pored mene" za novogodišnji dečji program na RTS.

 

 

makonda-tracker