Melina Džinović: Haris je moj muž, ljubavnik i mentor

Dizajnerka Melina Džinović otkriva zašto je ranije svog muža Harisa Džinovića opterećivala ljubomornim ispadima, priznaje da ju je on naučio životnim vrednostima, ali i da pored ćerke i sina ne priželjkuje treće dete
0
1 / 7 Foto: Petar Đorđević

Diskretno, nenametljivo, vrednim trudom, radom i talentom, modna dizajnerka Melina Džinović (30) trasirala je svoj put ka uspehu. Iako joj je kreiranje već godinama strast, Melina je čekala pravi trenutak da se otisne u vode ovog neizvesnog biznisa. Uz podršku supruga, legendarnog pevača Harisa Džinovića (59), kao i njihovih naslednika Đine (7) i Kana (6) koji je svakodnevno čine srećnom, mlada kreatorka, po sopstvenim rečima, nema nijedan razlog da ne bude nasmejana, samouverena i kreativna. Svoju prvu samostalnu modnu reviju, gde je predstavila skoro četrdeset kreacija, Melina je u Beogradu  priredila 11.  novembra, a iste večeri proslavila je i svoj trideseti rođendan. U intervjuu za Story, dizajnerka kaže da joj je porodica važnija od karijere i otkriva čime je njen suprug iznova osvaja, ali i zašto njih dvoje ne planiraju proširenje porodice.

Story: Mnoge žene kažu da su se nakon što su napunile trideset godina našle na životnoj prekretnici. Jeste li i vi tog mišljenja i da da li ste doneli neke važne odluke?

- Meni se životna prekretnica desila sa dvadeset dve godine kada sam se udala i rodila decu. Ističem da modu uopšte ne shvatam ozbiljno i od toga ne želim da stvaram životni poziv. Tek u narednom periodu doneću odluku da li time treba da se bavim jer ako se meni sviđa kolekcija koju sam napravila, ne mora da znači da će i publika dobro odreagovati. Ništa ne želim da radim polovično.

Story: Uvek delujete opušteno i nasmejano, kao osoba koja je neopterećena bilo kakvim problemima. Mislite li da je to ključ uspeha?

- Za mene je ključ uspeha i razlog za smeh i opuštenost to što sam zadovoljna svojim životom. Nedavno sam rekla da za svoj rođendan više nemam šta da poželim. Hvala Bogu, svaki dan mi je dobar jer je kraj mene divan suprug s kojim sam osam godina u braku i on za mene uvek ima razumevanja. Naša ćerka Đina krenula je u prvi razred osnovne, a Kan voli da ide u predškolsko i najvažnije je da su oboje zdravi. Živim slobodan život bez ikakvih zabrana, mada Harija uvek pitam za sve, pa čak i da li mogu da izađem, što je njemu smešno. Vodim život kakav mi je on omogućio i to čovek može samo da poželi. Uživam sa svojom decom i suprugom koji me ne tera da sedim kod kuće i kuvam, iako je meni kulinarstvo postalo divan hobi.

Story: Kako biste opisali vaš odnos sa suprugom tokom osmogodišnjeg braka?

- Mislim da sam kraj Harija dobila mnogo više nego on uz mene. U njemu imam muža, ljubavnika i mentora, a uz to naučio me je svemu u životu. Kada sam ga upoznala, bila sam razmaženo derište koje je mislilo da će suzama, kao kod tate, sve dobiti. Napravio je od mene samostalnu ženu koja se oseća veoma sigurno jer zna da ima bedem iza sebe. Najbolje savete u životu upravo mi je on dao i uspeo je da smiri sve moje bubice, što nije bilo nimalo lako. Koliko mu je bilo teško da od derišta napravi ženu i majku, morate njega da pitate.

Story: Poveravate li se svom izabraniku?

- U našem braku nema tajni. Moj suprug je od početka naše veze sve probleme koje smo imali iznosio pred prijateljima i mada su nam mnogi savetovali da stvari rešavamo u kući, on je uvek transparentno govorio o nama. Naš intimni život bio je otvoren pred ljudima koje volimo, a divno je i relaksirajuće živeti bez tajni. U kući ne vodimo razgovore koje niko ne sme da zna i zbog toga je moj brak mnogo jednostavniji nego brojni drugi koji su opterećeni problemima. Ne volim ništa da skrivam i šta će mi prijatelji ako od njih moram da krijem šta mi je muž rekao. Čak i ako postoje osobe koje bi htele da protiv nas iskoriste neku priču, ne mogu to da urade jer je naša veza izuzetno čvrsta.

Story: Pored posla, ne zanemarujete svoj privatni život, pa svakodnevno čuvate decu, kuvate, ali i odlazite na svaki suprugov koncert. Kako sve to postižete?

 - Moj suprug je divan čovek i od početka braka obezbedio mi je da ne moram da trčim kući kako bih nešto uradila. S druge strane, ja sam mnogo puta prekidala ručak sa prijateljicama jer bi Hari završio sa tenisom i poželeo da mu se pridružim, što mi je uvek bilo prioritet. Ipak, često odlazim sa drugaricama na putovanja na koja me suprug pušta i cenim ga zbog toga što mi veruje.

Story: Haris je nekoliko puta izjavio da ste vi ljubomorniji od njega. Šta je podrazumevao pod tim?

- Bila sam kao pravi psihopata, a sada me je sramota što sam ga proganjala tokom prve tri godine braka. Proveravala sam mu telefone, kreditne kartice i postavljala trik pitanja koja su njemu bila smešna, a ja sam mislila da sam mnogo pametna. Sada smatram da je takvo ponašanje ponižavajuće za ženu, ali budući da ga za tri godine nisam uhvatila u prevari, odlučila sam da prestanem s takvim postupcima i ljubomora je nestala. Priznajem da mu nisam verovala, pogotovo zbog toga što je on živeo momačkim načinom života do svoje pedeset treće godine. Nisam smatrala da sam toliko fatalna da zbog mene prekine sa dotadašnjim navikama, ali ispostavilo se da sam pogrešila, pa ga sada više ne proveravam.

Story: Da li je on ljubomoran na vašu prošlost?

- Nemam burnu prošlost. Tužno je reći da sam bila štreberka, a i nisam egzibicionista po pitanju muškaraca, pošto sam stidljiva. Nisam lumpovala po klubovima i više izlazim otkako sam u braku. Dok Harija nisam upoznala, bila sam upućena isključivo na školu, putovanja i ispite. Volela sam kućna druženja, dobre filmove i knjige.

Story: Jeste li pristalica tradicionalnog ili nešto modernijeg načina vaspitavanja dece?

- U mojoj kući vlada patrijarhalno ponašanje, kod mene je muškarac glava kuće i on se o svemu pita. Divno je to što je moj muž uspeo da izbalansira da moje i njegove želje budu ispunjene. Decu vaspitavam tako da se odmah smire  kada ih otac oštro pogleda. U našoj kući nema modernog vaspitanja i ne dopuštamo im hirove. Često dobijaju i kaznu koja podrazumeva da sedam dana nema slatkiša.

Story: Priželjkujete li i treće dete?

- Ne, jer smo suprug i ja veoma slični. Imamo devojčicu i dečaka, čime je upotpunjena slika savršene familije, a život smo organizovali  tako da sve odlično funkcioniše. Volim da spavam do dvanaest sati, odlazim na trening i putujem sa suprugom, a treća trudnoća sve bi mi to uskratila.

Story: Početkom oktobra prisustvovali ste brojnim revijama u Parizu tokom Nedelje mode. Kako izgleda francuski džet-set?

- Nisam veliki kupac koje inače pozivaju na takve revije. Jeste interesantno da se sve to vidi, ali ja sam očigledno preveliki realista i nije mi toliko zabavno. U tom svetu njima je dosadno i ne mogu da kažem da me glamur fascinira. Sve je profesionalno i odlično funkcioniše, pa sam se tako, dok sam gledala reviju Džona Galijana, osećala fenomenalno pošto je to umetnost kakvu mislim da nikada ne bih mogla da dostignem. Znam gde mi je mesto i nikada se ne bih gurala za to.

Story: Svoju prvu reviju priredili ste u BMW show room centru. Jeste li razmišljali da svoje modele prezentujete na modnim događajima kakvi su nedavno okončani Fashion Week i Fashion Selection?

- Budući da je naše letovanje trajalo od kraja juna do početka septembra, nisam stigla da napravim kolekciju koju bih prikazala na Fashion Weeku i Fashion Selectionu..

Story: Na after partyju posle revije proslavili ste trideseti rođendan. Zbog čega ste slavlje pomerili dan kasnije?

- Moj suprug je imao turneju u Americi koja je počela 2. oktobra, a ja nisam mogla da idem zbog priprema za reviju, pa sam zbog toga prolongirala i svoj rođendan. Nikada ih nisam obeležavala velikim žurkama, najčešće sam to činila na nekom putovanju sa prijateljicama. Ipak, sada je bilo drugačije, pa sam želela da osobe koje volim prisustvuju mojoj jubilarnoj proslavi.

Ksenija Konić

makonda-tracker