Monika Kruz: Ja sam dete u telu žene

Španskoj plesačici i glumici Moniki Kruz nikada nije smetalo što je u senci svoje starije sestre, holivudske dive Penelope Kruz, koja joj je najbolji prijatelj i za koju je izuzetno vezana iako više ne žive zajedno
0
1 / 7 Foto: Red Dot

Mada je nekako uvek bila u senci svoje starije sestre Penelope Kruz, plesačici i glumici Moniki Kruz to nikada nije smetalo, pošto je ona svoju sreću pronašla u potpuno drugim životnim zadovoljstvima. Iako je snimila dosta filmova u Španiji, nikada nije napravila holivudsku karijeru jer ne govori engleski. Svetsku popularnost stekla je u seriji Un Paso Adelante, gde je svima pokazala da osim lepote poseduje i izraziti talenat za glumu i ples. Rođena je 16. marta 1977. godine kao srednja ćerka frizerke Enkarne Sančez i automehaničara Eduarda Kruza koji pored nje imaju još dvoje dece, slavnu glumicu Penelope Kruz i sina pevača Enrikea. Monika je već sa četiri godine krenula na balet, a lovci na talente tvrdili su da je ona vanserijski nadarena što se tiče igre. Za razliku od svoje starije sestre, oduvek je bila stidljiva i nije volela da bude u centru pažnje. Uvek se lepše osećala dok je igrala i na taj način izražavala svoje emocije, nego kad je morala da razgovara s ljudima. Dugo godina bila je član plesne grupe Joakin Kortez s kojom je proputovala čitav svet, a prvu ozbiljniju ulogu dobila je pre dve godine u filmu Asteriks i Obeliks: Olimpijske igre. Pošto je rasla u porodici gde su decu učili da cene sve moralne vrednosti, Monika nikada nije bila sklona skandalima, osim što se u jednom spotu svoga brata poljubila u usta sa svojom sestrom, što je šokiralo javnost. Njih dve su tada otkrile da su se često ljubile i kada su bile mlađe. Monika je u dugogodišnjoj romansi sa Paolom, muškarcem koji je potpuno podržava u svemu. Trenutno snima četvrti deo Pirata sa Kariba, u kome će zameniti svoju sestru u pojedinim scenama jer je Penelope u petom mesecu trudnoće, a njih dve liče kao jaje jajetu.

Mislite li da će pojavljivanje u ovom holivudskom ostvarenju na neki način biti vaša karta za proboj na američko tržište?

- Ne mislim o tome na taj način jer me taj proboj apsolutno ne zanima. Prihvatila sam taj poziv samo zbog moje sestre. Ipak, slagaću ako kažem da mi to ništa ne znači jer ću upoznati i družiti se sa stvarno interesantnim ljudima, a meni je to bitnije od samog posla.

Zbog čega su uopšte pozvali vas, a ne neku dublerku?

- Penelopa i ja imamo istu konstituciju i veoma ličimo jedna na drugu. Takođe, ona je osoba koja vrlo teško stiče poverenje u druge, tako da je normalno što je želela da joj ja budem dublerka.

Vi ste inače i plesačica, u kojoj ulozi se bolje osećate?

- Ples je moj život, a gluma je uvek za mene predstavljala avanturu u kojoj mi je lepo. Govor tela je mnogo izražajniji, zato više volim igru.

Da li vam je ikada smetalo što je vaša starija sestra uspešnija od vas?

- Nikada! Iako fizički ličimo, potpuno smo različite osobe i interesuju nas druge stvari.

Kako to mislite?

- Na primer, kada smo bile deca, ona je stalno glumila i igrala, a ja sam sedela sa strane i posmatrala je. Bila je tako lepa i značilo joj je da bude u centru pažnje, a meni je to stvarno nebitno, moglo bi se reći čak i dosadno.

Zbog čega ste se u spotu vašeg brata poljubili s njom?

- To me već godinama pitaju. Tako smo se nas troje dogovorili i ne vidim šta je tu strašno. Radile smo to i kada smo bile male. Mi smo sestre i imamo isti senzibilitet. Inače, Penelope se dobro ljubi.

Ne mislite li da je to malo bolesno?

- Ne.

U dugogodišnjoj vezi ste sa Paolom o kome javnost malo zna. Zbog čega krijete vašu romansu?

- Ništa ne krijem, pojavljujem se s njim uvek jer smo stalno zajedno, ali jednostavno ne volim da pričam javno o našem odnosu jer je ono što se dešava među nama samo naša stvar. Ako bih to delila sa javnošću, onda bi nestala ona hemija za koju znamo samo on i ja.

Planirate li vas dvoje možda da ozvaničite vašu vezu?

- Brak je jedan naporan posao i još nisam spremna da se posvetim građenju te institucije. Moram prvo da se stabilizujem kao ličnost i prestanem da budem toliko nervozna, a onda ću razmišljati o tome.

A kakvo je vaše mišljenje o deci? Hoćete li se ostvariti u ulozi majke?

- Naravno, ali kada za to dođe vreme. Za sada tako nešto još ne planiram. Svakodnevno se čujem sa mojom mamom i osećam se kao dete zarobljeno u telu žene.

Čini se da ste izuzetno vezani za svoju majku, da li zbog toga imate tetovažu na kojoj piše mama?

- Naravno! Mislim da zbog nje nikada nisam otišla iz Madrida. Ona je moj uzor i oslonac u svemu.

Šta radite u slobodno vreme?

- Kada ne treniram, volim da stvaram elektronsku muziku, a pored toga obožavam da se igram sa mojom decom - mojim psima. Imam ih šestoro i nema ničeg lepšeg nego sedeti u stanu i maziti se s njima. Gotovo nikada ne izlazim noću u grad jer mi je žao da ih ostavljam same.

 

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

 

makonda-tracker