Havijer Bardem: Penelope me jedina razume

Slavni španski glumac Havijer Bardem govori zbog čega su on i njegova supruga Penelope Kruz krili da su u vezi, koliko mu ona pomaže da prestane da se plaši bolesti i ističe da jedva čeka da postane otac
0
1 / 5 Foto: Red Dot

Mada odaje utisak povučenog muškarca i osobenjaka, slavni španski glumac Havijer Bardem u privatnom životu nije takav. Iako je u nekoliko intervjua otkrio da zapravo nije stidljiv, već da je pravi buntovnik i drzak čovek, priznaje da mu slava i popularnost predstavljaju svojevrsnu kočnicu koja mu ne dozvoljava da pokaže svoje pravo lice. Rođen je 1. marta 1969. godine na Kanarskim ostrvima u Španiji, kao jedini sin Karlosa Enkinasa i glumice Pilar Bardem. Baka ga je vaspitala da poštuje katoličanstvo, ali je on kasnijih godina vrlo otvoreno napadao crkvu. Iako je karijeru počeo pre dvadeset godina, svetsku slavu stekao je tek 1997. godine kada je dobio ulogu filmu Perdita Durango, koju izdvaja kao jednu od najvažnijih u svom životu. Tokom snimanja filma Šunka, šunka, 1992. godine, upoznao je ženu svog života, špansku glumicu Penelope Kruz. S obzirom na to da su oboje vrlo tvrdoglavi, njihova veza tada nije uspela, a tokom snimanja filma Ljubav u Barseloni, petnaest godina kasnije, emocije su se ponovo rodile i od tada su neprestano zajedno. Venčali su se u julu ove godine, a nedavno su saopštili da je vatrena Španjolka u četvrtom mesecu trudnoće što ih je oboje učinilo najsrećnijim ljudima na planeti. Inače, iako nikada nije imao nikakvih konkretnih zdravstvenih problema, oduvek je patio od hipohondrije. Stalno strahuje da će se razboleti, a poslednjih dana neprestano izjavljuje da su mu dani odbrojani. Španac trenutno promoviše svoj najnoviji film Jedi, moli, voli u kome igra rame uz rame sa holivudskom divom Džulijom Roberts, a ovo ostvarenje naša publika će moći da vidi od 21. oktobra.

Story: Kako vam je bilo tokom snimanja Jedi, moli, voli gde igrate sa Džulijom Roberts?

- Nisam čovek koji voli da hvali projekte na kojima radi i gotovo da to nikada ne činim, ali ovog puta stvarno moram da se pohvalim da sam veoma zadovoljan. Priča je odlična, Džulija razoružava šarmom, a ja sam samo radnik koji je uspeo da obavi zadatak kako treba.

Story: Šta vam je bilo najinteresantnije i po čemu se ovaj film razlikuje od ostalih koje ste snimili?

- Svaki film se razlikuje od svakog: kao što ne postoje dva ista čoveka, ne postoje ni dva ista filma. Mislim da je ovde sve ispalo kako treba samo zbog energije koju smo svi uneli, puno sam se istrošio i mislim da sam se zbog toga razboleo.

Story: Kako ste se razboleli?

- Veliki sam hipohondar stalno sam umišljao da sam bolestan, ali sada stvarno mislim da je ovo moj kraj. Predviđam da mi je ostalo nekoliko meseci života, drago mi je što ću postati tata, pa neka i umrem posle toga.

Story: Od čega bolujete?

- Ne postoji dijagnoza, sve dolazi iz glave i sve me boli, a možda imam i rak.

Story: Jeste li išli kod doktora?

- Jesam, ali oni ništa ne znaju, tako da ih više ne slušam.

Story: Jeste li razgovarali o tome sa vašom suprugom Penelope Kruz?

- Naravno, ona me potpuno razume.

Story: Verujete li da je ona savršena žena za vas?

- Potpuno je savršena, u svakom smislu te reči. Inače se ne bih ni ženio njom da je drugačije. Ona je žena za sve!

Story: Pre nego što ste objavili da čekate bebu, niste nikada potvrdili da ste vas dvoje u vezi, zbog čega?

- Zbog loše karme. Toliko nam je bilo lepo i ludo da nisam želeo nikakvim pričama to da kvarim, a kada je ostala u drugom stanju, shvatili smo da moramo da počnemo da govorimo o tome.

Story: Da li biste više voleli da dobijete muško ili žensko dete?

- Iskren da budem, ni ne razmišljam o tome, stvarno mi je svejedno, samo da je zdravo i lepo na mamu. Veoma se radujem očinstvu

Story: Da li vi i Penelope razgovarate na koji ćete način vaspitavati svoje prvo dete?

- Pričali smo o tome. Trudićemo se da bude dobar čovek pre svega, a što se nekog vaspitanja tiče, puštaćemo ga da se samo izbori za sebe. Naši roditelji su tako vaspitali nas i oboje smo vrlo uspešni.

Story: Hoćete li biti strog roditelj?

- Nikada nisam strog, jednostavno nisam takav.

Story: Plašite li se možda da bi vaša i Penelopina ljubav jednog dana mogla da prestane i da biste mogli da se razvedete?

- Ne plaši me to jer se neće desiti, dugo smo čekali da naša ljubav sazri i sada je ništa ne može pokvariti, sve dok nas smrt ne rastavi. I moji roditelji su razvedeni, pa meni ništa ne fali, tih godina to je još bila tabu tema, a sada je najnormalnija stvar.

Story: Jedno vreme vas je pratio glas da ste homoseksualac, zbog čega je bilo tako?

- Zato što sam izjavio da bih se, kada bi u Španiji priznavali homoseksualne brakove, odmah venčao s muškarcem, sve u inat crkvi.

Story: Ne verujete u Boga?

- Verujem u Boga i molim mu se svakog dana, ali je crkva glupost i sve radi kako bi nešto zabranila. Stalno postavlja neka čudna pravila, to mi se nimalo ne sviđa i uvek ću se boriti protiv njih. 

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker