Nataša Bekvalac: Duša satkana od radosti i bola

Sve važno što joj se dešavalo, pop ikona Nataša Bekvalac delila je sa Storyjem kome je detaljno govorila o svom venčanju, porođaju, majčinstvu, zdravstvenim i porodičnim nedaćama koje je savladala
11
1 / 21 Foto: Milena Rakočević

Tokom poslednjih pet godina, pop princeza Nataša Bekvalac (30) najviše poverenja imala je u magazin Story kojem je poverila sve najlepše, najintimnije, ali i one najtužnije životne trenutke. Od svoje dvadeset pete do tridesete godine koju je napunila 25. septembra, pevačica je doživela mnogo čarobnih, ali i ružnih momenata od čijih raspleta bi mogao da se napiše bestseler. Kada je reč o bajkovitim trenucima koju su se Nataši desili u poslednjih pet godina, na prvom mestu su njeno venčanje sa vaterpolo zvezdom Danilom Ikodinovićem  (34) i rođenje ćerkice Hane (3).

Po mnogima najlepši srpski par, Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović  venčali su se 27. jula 2006. godine u Sabornoj crkvi Svetog oca Nikolaja u Sremskim Karlovcima. Malo crkveno venčanje bilo je istovremeno intimno, ali i glamurozno, baš onako kako su poznati partneri i zamišljali svečani čim kojim su se jedno drugom pred Bogom i ljudima zakleli na doživotnu vernost. Na svečanoj ceremoniji Nataša je nosila prekrasnu Valentinovu venčanicu španske modne kuće Pronovais, dok je Danilo na sebi imao crno Armani odelo kupljeno u Amsterdamu. Dva dana kasnije, u renomiranom novosadskom hotelu Park, slavna pevačica i vaterpolista potpisali su i građanski brak.

- Danilo i ja samo se upoznali smišljeno, zapravo ja sam to od sveg srca želela – otkrila je pre četiri godine Nataša Bekvalac magazinu Story u ekskluzivnom intervjuu koji je dala neposredno nakon venčanja.

– Igrom slučaja, moja sestra Kristina zabavljala se sa rukometašem Vladom Mandićem koji se u tom periodu družio sa Danilom i namestili smo da dođe do našeg susreta – bila je iskrena Nataša.

– Istina je, mene su namestili, ali ja sam presrećan zbog toga – s osmehom je u istom razgovoru rekao Danilo.  

U zajedničkoj ispovesti, mladenci su istakli da će biti presrećni ako postanu roditelji, a želja im se ostvarila 17. marta 2007. godine kada su dobili prelepu ćerkicu Hanu. Nekoliko dana posle porođaja, Nataša je u ekskluzivnom intervjuu za magazin Story ispričala sve detalje svoje trudnoće i trenutak kada je na svet donela devojčicu.

- Na samom početku trudnoće, navijala sam da bude devojčica, a Danilo je želeo dečaka. Pošto se meni želja ispunila, prepustila sam mu da izabere ime za našu bebu. Pošto je ime Hana veoma retko i u prevodu znači dobrobit života, rado sam podržala supruga u toj odluci.

Pop zvezda je želela da se porodi prirodnim putem, ali budući da je prošao termin zakazan za 5. mart, u dogovoru sa lekarkom zakazali su porođaj carskim rezom. S obzirom na to da je njen suprug u tom trenutku bio u Australiji, na Svetskom prvenstvu u vaterpolu, uz lepu pevačicu sve vreme je bila njena majka.

- Čim sam otvorila oči, pitala sam mamu da li je sve u redu sa bebom, što mi je bilo najvažnije. Emocije su mi se mešale. Hanu nisam videla odmah, a kada su mi je doneli u krevet, ne mogu da kažem kako me je odmah preplavio osećaj majčinstva jer sam bila isuviše zbunjena. Trebalo mi je nekoliko časova da se bolje upoznamo, a tokom narednih dana i beskrajno zavolimo –bila je iskrena Nataša koja je ekskluzivno za magazin Story otkrila svoje najnežnije emocije.

- Hana je kruna Danilove i moje ljubavi i presrećna sam što imam dete sa čovekom koga naprosto obožavam. Hana i Danilo su sigurno sav moj svet!

Pet meseci nakon porođaja, pop diva se vratila na scenu. Samo za Story otkrila je svoje planove za četvrti album, ali i tajnu kako je svoju fizičku liniju dovela do savršenstva pošto je za kratko vreme smršala čak šesnaest kilograma.

- Ne mogu da se pohvalim genetikom, kao ni dobrim metabolizmom. Izuzetno sam vodila računa o svojoj ishrani, išla sam na masaže, u saunu, na anticelulit programe i mnogo vežbala, što nije bilo nimalo lako i prolila sam prilično znoja da bih ovako izgledala.

Nataša i Danilo uvek su izgledali kao savršen par, a iako su se oko njih ispredale raznorazne priče, supružnicu nisu prestajali da uživaju u svakom novom zajedničkom trenutku.

- Da postoji recept za idealan brak, svi bismo ga primenjivali i imali uspešne brakove. Potrebno je da se partneri razumeju i u svakoj situaciji budu spremni da pomognu jedno drugom, da se tačno zna kada treba da se nešto kaže... I, naravno, da se mnogo vole, kao Danilo i ja – rekla je Nataša za naš magazinu neposredno pre nego što je njenu neizmernu sreću 28. juna 2008. godine prekinula strašna vest. Dok je sa ćerkicom Hanom boravila u Bečićima, javili su joj da je njen voljeni suprug Danilo nastradao u saobraćajnoj nesreći. Višenedeljna borba za Danilov život Natašu je ojačala i iz nje izvukla sve ono što nije ni slutila da može da uradi. Lepa pevačica se na nekoliko meseci povukla iz javnosti kako bi se potpuno posvetila suprugu i njegovom oporavku. Posle više od dve stotine hirurških zahvata na telu slavnog vaterpoliste, cela porodica Ikodinović usredsredila se na oporavak vaterpolo zvezde.

- Za izlazak iz bolnice izabrali smo rane jutarnje časove i potrudili se da to prođe što nezapaženije. Stigli smo kući i dogodilo se nešto divno – počeli smo da uživamo u običnim stvarima u svojoj kući, bašti i okruženju... Bilo je fenomenalno slušati Danila kako se raduje svom televizoru, daljinskom upravljaču i nekim sitnim stvarima koje ranije nismo primećivali – pričala je Nataša u intervjuu za magazin Story kada se u novembru 2008. godine prvi put fotografisala sa ćerkicom Hanom.

Nežno i sa mnogo ljubavi, Nataša je govorila o svojoj mezimici, njenom odrastanju, ali i činjenici kako je ipak odlučila da slika svoju ćerkicu nakon višegodišnjeg odbijanja jer je želela da joj odrastanje bude kao i drugoj deci, bez paparaca i neprijatnih medijskih situacija.

- Godinu i po dana uspevali smo da izbegnemo pojavljivanje njenih fotografija u medijima, a onda se desilo da su nas dve uslikali ispred bolnice i to objavili. Možda sam napravila grešku želeći da je zaštitim i otišla u drugu krajnost jer sam je skrivala od javnosti – otvorila je dušu Nataša govoreći o svojoj ćerkici.

- Podeljena su mišljenja o tome na koga Hana liči. Čini mi se da je likom na moju porodicu, ali da u izrazu lica, kada se smeje, podseća na svog tatu. Najbitnije od svega jeste to da je ona dobro, plemenito i veselo dete koje ima blagu narav, ali to ne znam na koga je povukla (smeh). Ovakvu devojčicu svakom bih poželela i lako bih mogla da se odlučim na drugo dete.

U februaru 2009. godine, Nataša Bekvalac proživela je još jednu ličnu dramu. Na rutinskom pregledu kod ginekologa saopšteno joj je da ima tumor na desnom jajniku. Pop diva nije želela da opterećuje okolinu svojim zdravstvenim problemom, pa je tajnu poverila samo najbližima. Ipak, kada je sve izašlo u javnost, Nataša je našem magazinu objasnila kako se oseća.

- Nije mi bilo svejedno, a kome bi bilo? Pokušala sam da probleme prevaziđem sama i ćutke, onako kako najbolje znam i umem. Istina, više sam se brinula kako će to moj suprug prihvatiti jer već dugo vodimo bitku za njegov oporavak, ali Danilov zarazni optimizam i šale na račun nas oboje popravljale su mi raspoloženje.

Na sreću i ovu bitku Nataša je pobedila, a nakon deset dana mirovanja posle operacije, mogla je da se vrati standardnim obavezama.

Ubrzo, pop pevačica i njen voljeni slikali su se zajedno, prvi put nakon Danilove nesreće i to samo za Story. Ekskluzivne fotografije iz Botaničke bašte u avgustu 2009. godine poništile su sve spekulacije da je bračni par u krizi. Tada su supružnici otkrili da su se, zapravo, dva put venčali.

- Na dan venčanja u Sremskim Karlovcima, već smo godinu dana bili u braku. Trudili smo se da to sačuvamo u tajnosti čak i od svojih roditelja, sve dok moja mama nije ušla u našu spavaću sobu i pronašla albume. Danilo i ja smo se venčali posle samo nekoliko meseci veze. To se dogodilo u avgustu 2005. godine neposredno po njegovom povratku iz Montreala gde je sa vaterpolo reprezentacijom osvojio zlato na Svetskom prvenstvu.

Nataša je oduvek bila u fokusu javnosti, kako zbog svojih pesama, tako i zbog tračeva koji su se oko nje ispredali. U januaru 2009. godine, pop princeza fotografisala se za naslovnu stranu magazina Story sa teniserom Novakom Đokovićem, nakon što su pobedili u anketi čitalaca Naj od naj. Zajednički fotosešn pokrenuo je lavinu glasina o njihovoj navodnoj tajnoj vezi, koju su oboje odlučno demantovali. Uvek spremna da šokira javnosti, Nataša se u maju ove godine fotografisala sa srpskim reprezentativcima u fudbalu, samo nekoliko nedelja pred prvenstvo. Na naslovnoj strani Storyja uživala je u društvu Boška Jankovića, Dragana Mrđe, Radosava Petrovića, Milana Jovanovića i Dejana Lekića. Pevačica je tada kroz osmeh govorila kako bi bilo isuviše perverzno da je povezuju sa petoricom fudbalera.

Trenutno je Nataša potpuno posvećena svojoj karijeri. Promovisala je spot za pesmu Ne valjam, a uskoro je očekuje i album koji je pop princeza dugo i studiozno pripremala.

Story: Koliko ste se promenili u poslednjih pet godina?

- Reč je o periodu od moje dvadeset pete do tridesete godine, a verujem da se u tom dobu svaka žena najviše menja. Ona tada prelazi iz devojaštva u zreli period. Kažu da su to najbolje godine za ženu, a ja sam u tom intervalu potpuno promenila svoj mentalni sklop. Tome nije toliko doprinela udaja, koliko trenutak kada sam postala majka. Čini mi se da je tada moje devojaštvo definitivno prestalo. Dobila sam potpunu odgovornost prema svom detetu i počela da odrastam u punom smislu te reči. Majčinstvo me je potpuno promenilo.

Story: Šta vas je još, osim činjenice da ste postali majka devojčice Hane, u poslednjih pet godina činilo srećnom?

- Neprestano mi se događaju srećni trenuci, a najupečatljiviji su udaja za čoveka koga volim, rođenje deteta i svakodnevne sitnice koje život čine božanstvenim.

Story: Kako ste se borili protiv tužnih trenutaka koji su vam se dešavali u poslednjih nekoliko godina?

- Nije bilo neke posebne borbe jer čovek nikada ne zna kako će reagovati dok mu se nešto ne desi. Dok mi se nije dogodila tragedija, nisam znala da sam toliko uporna i snažna, što sam, nažalost, uvidela u najtužnijem momentu u svom životu. Ja sam osoba koja sve gleda s vedrije strane, pa sam i iz te tragedije izvukla neke dobre strane.

Story: Kako ste 25. septembra proslavili svoj trideseti rođendan?

- Nikada ne slavim svoj rođendan, tako je otkako znam za sebe i tako će biti do kraja mog života. U mojoj produkcijskoj kući želeli su da me obraduju i da mi na dan mog rođendana organizuju promociju novog spota, ali odlučila sam da to ipak bude dan kasnije. Nekako sam uvek tužna za svoj rođendan, što bi psiholozi mogli mnogo bolje da objasne nego ja, ali iskreno ne volim da sam u centru pažnje. Svi se trude da budu posebno pažljivi prema meni tog dana, što dovodi do toga da se osećam neprijatno.

Story: Uskoro ćete objaviti novi album na kojem ste najavili pesme koje će se damama najviše svideli. Jeste li zadovoljni?

- Publika je čula samo pesmu Ne valjam koja mi je omiljena na albumu i on po njoj nosi ime. Ono što sam očekivala, dogodilo se, ali mnogo brže i veće nego što sam zamišljala jer je bukvalno nakon jednog dana pesma ušla u srce slušalaca, što mi je i bio cilj. Drago mi je što je publika prepoznala potpuno ogoljenu i iskrenu žensku emociju.

Story: Kakvi su vam planovi za narednih pet godina?

- Narod je lepo rekao: Pravi plan da ti se Bog smeje. Kada sam mislila da imam potpuno isplaniran život, ispostavilo se da ništa nije onako kako sam zamislila. Trudim se da budem dobra, a to nije lako. Želim da budem što bolja mama, žena, prijatelj, poslovni saradnik... Sebi nisam zacrtala određene ciljeve, a uvek ispunjenje jednog trpi zbog ostvarenja drugog. Ponekad za sebe imam najmanje vremena, a rekla bih da je podređenost najmilijima predivna jer je u tome čar što ste žena.

Ksenija Konić

makonda-tracker