Branislav Lečić: Nina i ja smo u najboljim godinama

Glumac Branislav Lečić ekskluzivno za magazin Story prvi i poslednji put javno govori o svojoj izabranici, voditeljki Nini Radulović, s kojom će se venčati već sledećeg meseca, a koja će mu u aprilu podariti naslednika
13
1 / 11 Foto: Luka Šarac

U ekskluzivnom intervjuu za magazin Story, poznati glumac Branislav Lečić (56) otkriva detalje svoje dvogodišnje veze sa prelepom voditeljkom Ninom Radulović (25). Uprkos činjenici da ih dele decenije razlike, snažna ljubav koja među njima plamti navela ih je da uveliko prave planove za intimnu ceremoniju na kojoj će se u oktobru jedno drugom zakleti na večnu ljubav. Inače, ovaj par zbog čije veze javnost i mediji gore od radoznalosti, u aprilu sledeće godine ostvariće se i u najvažnijoj životnoj ulozi – postaće roditelji. Branislav je uveliko spreman za dolazak novog člana porodice jer iz prethodnog trinaestogodišnjeg braka sa bivšom suprugom Ivanom, od koje se razveo 2007. godine ima ćerkicu Anu (11) i sina Ivana (13). Iako veoma retko priča na temu intimnosti, u ovom iskrenom i opsežnom razgovoru želi da zadovolji svačiju radoznalost i na jednom mestu ispriča sve što ga tišti i raduje, čime bi, po sopstvenim rečima, zauvek stavio tačku na svoju privatnost.

Story: Retko kad pričate o privatnom životu, ali ipak ste odlučili da progovorite o onom što vam se trenutno događa na privatnom planu.

- Da, jer sam svestan da me nećete ostaviti na miru ako ne progovorim. Znam da sam dosadašnjim životom uvučen u medijski vrtlog i zato mislim da je dobro da na jednom mestu kažem sve što imam.

Story: Čime vas je Nina osvojila? Šta ju je izdvojilo od drugih žena pa će uskoro postati gospođa Lečić?

- Susreti se dešavaju slučajno, a onda se ispostavi da slučajnosti ne postoje. Upoznali smo se pre dve godine u Zvezdari, posle jedne predstave kad smo se našli u zajedničkom društvu. Taj prvi kontakt nagovestio mi je da je Nina izuzetna devojka. Dve godine našeg zabavljanja dokazale su mi da je prvi utisak bio tačan.

 Story: Kako je tekla vaša veza?

- Kada sam saznao koliko je mlađa od mene, uplašio sam se. U prvih šest meseci viđali smo se i nismo, bili smo u vezi i nismo, a onda je sve počelo...

Story: Na koji način ste savladali tu prepreku u godinama?

- Nina je to pobedila. Shvatila je da to nije bitno, nju oduvek zanima nešto drugo. Ona je prirodna, spontana i reaguje onako kako oseća, time je i mene opustila.

Story: Šta je uticalo na vašu odluku da se u najskorije vreme venčate?

- Pošto je viša od mene, rešio sam da se oženim s Ninom jer želim da uz nju porastem. (Smeh) Da me je neko pitao svega dvadeset i četiri sata nakon našeg upoznavanja: Šta bi ti sad?, rekao bih: Hoću da se s njom oženim i imam decu. Čudno, ali uvek poverujem mojoj intuiciji. Zar ima lepšeg životnog zadatka nego vaspitavati decu? Ima li lepšeg osećanja nego voleti i biti voljen? Posle razvoda naučio sam da cenim trenutke sreće. A ako bi sreća sutra prestala, ne bih se kajao. Oslobodio sam se kajanja i uživam u onome što mi se sada dešava.

Story: Hoćete li prirediti veliku glamuroznu svadbu ili ćete bračne zavete položiti u krugu prijatelja?

- Meni bi bilo dovoljno da budemo samo Bog, ona i ja. Naša svadba, koja će se dogoditi u oktobru, sigurno će biti intimna.

Story: Jeste li se plašili osude okoline zbog razlike u godinama?

- Ne, pa Nina i ja smo u najboljim godinama.

Story: Šta su vam rekli prijatelji?

- Oni navijaju i to su naši pravi prijatelji. Ne sudi, da ti ne bude suđeno. Zaslužujem da budem sa osobom koja me voli, što se na moju veliku sreću desilo, i to ću znati da poštujem.

Story: Kako ste sinu Ivanu i ćerki Ani objasnili da je u vaš život kročila druga žena kojoj ćete, kao i njima, dati svoje srce?

- Moja deca Nina i ja često smo išli zajedno na nedeljne ručkove i izlete gde smo se upoznavali jer ja sam paket, ne idem sam, nego sa svojom decom, a Nina to dobro zna. Ona to prihvata na najnormalniji, najlepši i najprirodniji način. Uprkos trudu i mom i moje bivše supruge da ne bude tako, razvod sigurno ostavlja ožiljke i na deci. A šta život drugo radi nego pravi ožiljke? Kad je već tako, onda ih ne treba kopati i pretvarati u rane. Važno je ići dalje. Moja deca i ja se dobro razumemo.

Story: Vi svakako niste statičan tip osobe.

- Ne volim da stojim u mestu. Da budem iskren, mogu i sam, ali to je dosadno. Odavno sam sit sebe i samoće. Ne mogu očima ni u ogledalu da se gledam, a kamoli na ekranu. Uprkos mojoj profesiji, kao i svaki drugi čovek, priželjkujem samo malo ljubavi i topline, ništa više od toga.

Story: Da li vam imponuje to što se ženite sa dobrom ribom?

- Naravno, pa ja imam oko za to. Nek su najbolje žene uvek pored nas jer ovaj život je kratak i prozuji za čas.

Story: Kako su reagovali Nini roditelji?

- Njen otac mi je iskreno saopštio kako je Ninina i moja veza  društveno nepodobna, ali da je njemu na prvom mestu ćerkina sreća - što me je potpuno razoružalo. To je jedna divna građanska porodica, majka Goca i otac Branislav su stomatolozi, imaju svoju ordinaciju, rade i žive u centru Beograda. Oni su gospoda.

Story: Jeste li se preispitivali i dvoumili, s obzirom na to da iza sebe imate jedan neslavno završen brak?

- Misliš ono, koga je zmija jednom ujela, on se i guštera plaši, ali ne treba se povući pred životom. U ljubavi se iznova mora biti nevin i naivan, ma koliko puta da se čovek njome razočara. Samo takvu decu ona voli i opet ih posećuje.

Story: Pre godinu dana, za magazin Story samokritično ste izjavili: Za moj razvod kriva je činjenica što nisam bio prisutan u nekim ključnim momentima, onda kada je trebalo. Hoćete li pokušati da u drugom braku izbegnete stare greške?

- Pa naravno, bilo bi glupo da ne učim iz onog što mi se dogodilo...

Story: Jeste li spremni za zajedništvo? Hoće li vam nedostajati momački život?

- Hoće, ali najbolji sam momak u Nininom društvu.

Story: Ima li u vašem odnosu prepirki? Ko prvi popušta, a čija je poslednja?

- Nina i ja volimo povišenu temperaturu i dobro se snalazimo u tome. A što se popuštanja tiče, naravno, što je i red, jer ona je dama – ja uvek popustim.

Story: Da li ste ljubomorni?

- Ne, ali umem da se zaigram, mada ta igra može da bude opasna. Neki parovi to koriste da se malo zagreju i dokažu kako su jedni drugima bitni. Sve u svemu - dosadna igra.

Story: Plašite li se prevare i mogućnosti da ponovo budete iznevereni?

- Ničeg se više ne plašim. Čovek može da prevari samo sebe i nikog više. Nikada neću zatvoriti oči pred lepotom, a takva je i Nina. Jednom rečju, živi i ne brini.

Story: Jeste li planirali prinovu i kada će beba doći na svet?

- Ako sve bude kako treba, očekujemo da se beba rodi u aprilu sledeće godine.

Story: Da li ste spremni da i po treći put budete otac?

- Ja sam stalno otac, to nikada nisam prestao da budem i to je moje pravo stanje. Lekino ime je Tata, a sve ostalo je na drugom mestu.

Story: Jeste li ushićeni zbog dolaska još jednog naslednika ili još niste svesni šta vam se dešava?

- Moram priznati da još nisam svestan, ali to je prirodno. Beba dolazi i čeka je jedno lepo društvo.

Story: Priželjkujete li sina ili ćerku?

- Darove od Boga primam ponizno i sa radošću, šta god da on da, dobro nam je došlo!

Story: Plašite li se činjenice što u kasnim godinama dobijate dete?

- Za decu nikada nije kasno i za njih mi ništa nije teško. Rekoh vam da sam u najboljim godinama, a dugo ću i biti.

Story: Paralelno sa srećnim periodom u privatnom životu dobro vam ide i na polju karijere.

- Ne žalim se, a radim i na natalitetu u čemu bi voleo da budem primer i ostalima. Daj bože da se Srbi umnože. Ja želim još dece. Osim toga, imam jaku želju da pomognem mladima da ne odu iz zemlje. A idu jer nemaju posao. Zato od kraja oktobra počinjem da vodim emisiju na televiziji B92 koja će se emitovati svake nedelje u osam uveče. U njoj će gosti poslodavci između četiri kandidata zapošljavati jednog.

Story: To je nešto poput biznis rijaliti šou-programa?

- To je pravi srpski rijaliti šou, naš život. Ovom emisijom želim da afirmišem rad i skrenem pažnju na gorući problem u državi, a to je nezaposlenost.  Ovo je prilika da i firme koje su otpuštale radnike zaposle bar jednog, na neodređeno ili određeno vreme. Vlasnici malih i velikih preduzeća koji žele nekoga da zaposle, mogu da se jave na broj telefona 063/ 22-9394, a samim učešćem u emisiji, dobijaju i ogroman reklamni prostor.

Story: Radite li nešto novo u pozorištu ili na filmu?

- Sveo sam repertoarske predstave na najmanji broj jer sam poslednjih godina igrao baš mnogo. Kada je film u pitanju, neki dobri scenariji čekaju jer nema dovoljno novca da se počne snimanje. Ipak, nadam se da ću iduće godine snimiti jedan film. A što se pedagogije tiče, generacija koju vodim na Internacionalnom univerzitetu u Nišu, ove godine završava studije. Baš sada razmišljam o predstavi s kojom će diplomirati i ona će verovatno biti uvršćena na redovan repertoar nekog od pozorišta na jugu Srbije jer moji studenti sa klase već igraju u njima.

Story: Ponovo ste aktivni i u politici.

- Pokušavam da kroz Demohrišćansku stranku Srbija kojoj se pokret Moja Srbija pridružio, stvorim platformu za mlade. To nije lako i ne dešava se brzo, ali mislim da ćemo u budućnosti za njih biti vrlo privlačni. U demokratiji, tradicija i hrišćanstvo mogu biti prepoznati u novom svetlu. Novi zavet je liberalna ideja, a ako pronađemo veru u nama, upalićemo svetlo...Hajde da ga upalimo.

Moni Marković

makonda-tracker