Tatin ponos

Veliki uspeh sina Zorana Predina: Moj Rok radi video za Rolingstonse - bend koji obožavam

0

Poznati muzičar neizmerno je ponosan na svog sina Roka, akademskog slikara koji je zbog velikog talenta dobio priliku da upozna ljude o kojima samo čitamo.

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Slovenački bend Lačni Franc održaće 22. decembra veliki koncert u beogradskom Domu omladine. Zoran Predin kaže da će to bi njihov novogodišnji poklon za fanove u Srbiji, piše Kurir, pošto će prvi put uživo čuti numere s njihovog poslednjeg albuma "Akustična pusa".

 

- Donosimo nešto nove muzike. Gosti će nam biti Sergej Trifunović i Lude žene iz Užica. Očekujemo da će dvorana biti puna mladih ljudi. Mladost je stanje duha, a ne boja kose. U Beogradu ima dovoljno ljudi koji su radoznali i koji nisu uhvaćeni u klinč TV i rijalitija - kaže Predin.

 

Srbija u njegovoj karijeri, kako naglašava, ima posebno mesto.

 

- Neke stvari ostaju iste, one koje nas vuku iz Slovenije u Beograd, kao što je krug srodnih duša i prijatelja, smisao za humor, dobra hrana, prirodne lepote, pokretne i nepokretne. Apsolutno uživamo. Govorim da svaki Slovenac mora doći godišnje bar na tri dana da se napuni tim vitaminima i onda može lakše da živi dalje - smatra muzičar.

foto: Profimedia, Vladimir Šporčić

Predin je na novom albumu pesmu "Koji s vetrom pevaju" posvetio "mrtvim drugovima" s kojima je živeo i stvarao u zlatnom periodu pop-rok scene bivše Juge.

 

Predin posvetio novu pesmu Lačnog Franca "mrtvim drugovima"

 

- Imidž anđela čuvara je vezan za bucmasti lik deteta s krilima, koje su slikali pogotovo barokni slikari po plafonima crkava. Međutim, moji anđeli čuvari ne izgledaju tako. Oni su, kako peva moja pesma, ratnici koji jašu stepama, junaci moje mašte i junaci knjiga i filmova - objašnjava pevač.

 

Predin otkriva da on nije najveća faca u svojoj porodici.

 

- Ponosan sam otac petoro dece, koja su moje najveće blago. Imam troje unuka. Najuspešniji je moj drugi sin Rok, koji je akademski slikar. On je dobio šansu da svoj talenat pokaže u Londonu. Radio je u firmi za animaciju. Dobio je priliku da upozna ljude o kojima samo čitamo. Imao je zadatak da napravi animaciju - projekciju na Bakingemskoj palati za kraljicu Elizabetu - kaže Predin i dodaje:

 

- Animacije su oduševile milione ljudi, a među onima koji su pohvalili autora bili su i Elton Džon i Tom Džouns. Zvao me je telefonom i rekao da je razgovarao s Polom Makartnijem. Kaže: "Tata, on postoji." Na TV prenosu se vidi kako nestaje cela palata, kamere tad baš prikazuju Elizabetu, koja je u čudu.

 

Roku Predinu, kaže ponosni otac, pružena je šansa da radi sa Stonsima.

 

- Četiri dana kasnije dobio je poziv od Rolingstonsa da napravi video za novi singl "Doom and Gloom". Taj video je drugi najgledaniji tog benda posle spota sa Anđelinom Džoli. Ponosan sam tata. Moj Rok radi video za bend koji obožavam - kaže ponosni otac, te dodaje kako sinu povodom tog uspeha nije imao potrebu da daje nikakve savete.

 

Kako kaže, neće koristiti njegove usluge za bend Lačni Franc.

foto: Dragan Kadić

Onaj ko je slušao Lačni Franc početkom osamdesetih teško da je mogao da zamisli da će tadašnji Zoran Predin za tridesetak godina pevati pesme Bijelog dugmeta i Zdravka Čolića.

 

- Da je i meni neko rekao da ću snimati pesme Čole i Brege, proglasio bih ga ludakom. Volim uvek da idem glavom kroza zid. Bio sam siguran da snimanjem tih pesama rušim tabue. Doživeo sam nekoliko velikih iskušenja tokom karijere - objašnjava muzičar.

makonda-tracker