intervju

Edrijen Brodi: Više volim da me posmatraju kao novog Brodija, nego kao novog Paćina

0

Oskarovac iskreno priznaje da ga slikanje opušta više od glume, da ga je Pijanista za kog je dobio najviše priznanja gotovo dotukao i da mu prijaju poređenja sa slavnim kolegama, ali da im se ne raduje.

foto: Promo
foto: Promo

Edrijen Brodi trenutno promoviše novi film Bullet head (Poslednji posao), u režiji Pola Soleta, u kom pored njega igraju i Džon Malkovič i Antonio Banderas.

 

Brodi igra kriminalca koji se sa svojom grupom našao zarobljen u skladištu gde im preti opasnost od napadačkog psa Denira. Film predstavlja niz priča koje istražuju ljubav, strah, greške i pogrešne poteze koji su ih doveli na mesto na kom su, i gde se bore za život.

 

Ekipa zvezda u napetoj akcionoj priči

 

Glumac otkriva koliko mu je lakše poslednjih godina nakon velikog pritiska koji je osetio tokom snimanja filma Pijanista, koji mu je doneo Oskara. Ne krije da je zbog te uloge žrtvovao veliki deo privatnog života, počevši od rigoroznih dijeta kojih se pridržavao, do raznih pokušaja da se vrati u društveni život što mu je bilo onemogućeno zbog depresije u koju je upao nakon snimanja tog filma, iako depresijama nije sklon.

 

foto: Profimedia

Pijanista mu je promenio život, ali popularni glumac uopšte ne potencira slavu koju je tada stekao, niti „juri“ novog Oskara, već samo želi da snima dobre filmove i da se posveti umetnosti, slikarstvu, kojoj se dosta uspešno posvetio poslednjih godina.

 

Slikanje mi donosi slobodu. U glumi imate ograničenja. Odradite svoj posao, ali dok se film skroz ne završi, vaš posao prođe kroz toliko filtera van vaše kontrole – određene promene zahteva reditelj, montažer, producent, pa i sam studio. Kroz slikarstvo iskazujem sebe bez ikakvih ograničenja, a taj osećaj slobode je neverovatan. Uživam u slikarstvu, baš kao i u glumi, ipak su to moje dve glavne odrednice.“

 

foto: Profimedia

Brodi ističe da radi onda kada želi, bez pritiska.

Srećan sam što mogu da biram poslove, i to one koji me inspirišu, baš kao i dobra ekipa. Takav je slučaj i sa filmom Bullet head. Banderas i Malkovič su sjajni, bilo je uzbudljivo raditi s njima. Veliki su profesionalci, pritom veoma je lako raditi sa njima.

Svakoj ulozi se jednako posvećujem i ne volim da pričam o tome dok se snimanje i kompletan film ne završe. Zato sada mogu da potvrdim da će se gledaoci zabaviti gledajući ovaj film, baš kao i mi dok smo snimali. “

Edrijen Brodi: Jedan sasvim običan dan (FOTO)

 

Brodi nastavlja da istražuje, ali jedan segment njegove rane karijere zna da ne može da vrati, a to je anonimnost.

 

To je veliki luksuz. Tek kada to izgubite, shvatite da ste izgubili veliku i jako važnu stvar. Posmatranje i analiziranje drugih je osnovna alatka svakog glumca, a kada izgubite anonimnost gubite i mogućnost da neopaženo posmatrate druge.“

 

foto: Profimedia

Često ga upoređuju sa glumačkim legendama Paćinom i Denirom, zbog specifičnog pristupa glumi, ali i izgleda.

 

Divim im se, i zaista cenim takvo poređenje, ali ipak bih voleo da me posmatraju kao novog Edrijena Brodija, nego kao novog Paćina“.

Film „Poslednji posao“ na repertoaru bioskopa naći će se od 7. decembra.

makonda-tracker