Ognjen Amidžić: Ljubav me pokreće

Voditelj Ognjen Amidžić otkriva čime ga je osvojila manekenka Danijela Dimitrovska s kojom je u vezi tri meseca, priznaje da bez emocija ne može da zamisli život i ističe da su ga nevolje ojačale
0
1 / 6 Foto: Marko Todorović

Iako je do sada ostvario većinu svojih snova, voditelj i muzičar Ognjen Amidžić (35) smatra se srećnim čovekom prvenstveno zbog toga jer pored sebe ima mnogo iskrenih prijatelja. Iako je veliki uspeh doživeo radeći autorsku emisiju Ami G Šou, nove obožavaoce donela mu je uloga domaćina sve popularnijeg rijaliti šou-programa Farma. Pored toga, velike simpatije stekao je i sa bendom Flamingosi u kojem izvodi vrcave pesme sa glumcem Marinkom Madžgaljem. Paralelno sa sve većim poslovnim uspesima proživljavao je izuzetno turbulentan period u privatnom životu kada se pre pola godine razveo od PR menadžerke Telekoma Srbija Milice Marković sa kojom je bio gotovo četiri godine u braku. Ali izreka da posle kiše dolazi sunce oslikava i Ognjenov slučaj jer je u njegov život početkom leta ušla slavna manekenka Danijela Dimitrovska (23) koja ga je potpuno osvojila.

Story: Danijela je u intervjuu za Story rekla je da ste vas dvoje karakterno veoma slični. Mislite li i vi tako?

- Njeno zapažanje je odlično i potpuno se slažem s njim jer su nam karakteri podudarni, a rekao bih i da malo ličimo jedno na drugo.

Story: Čime vas je ona osvojila?

- Danijela me je osvojila svakom sitnicom svoga bića.

Story: Šta mislite, čime ste vi nju zaveli?

- To biste morali nju da pitate, ali mislim da su presudni bili moja lepota i duhovitost (smeh).

Story: Šta je prednost, a šta mana kada ste u vezi sa atraktivnom devojkom s kojom bi mnogi želeli da izlaze?

- Ona je normalna osoba i baš onakva kakva treba da bude, tako da ne mogu da navedem nijednu njenu manu. Sve osobine partnera treba pretvoriti u vrline, a inače može samo da mi imponuje to što je Danijela atraktivna. Bez obzira na to ko je i šta je osoba s kojom sam u vezi, meni je oduvek bilo važno da mi se ona dopadne onakva kakva je. Ako je neko normalan, i ako se razumemo, onda nema nikakvih problema.

Story: Jeste li ljubomorni i posesivni u vezi?

- U granicama normale, bar se nadam da je tako.

Story: Često ste pominjali da vam je ljubav pokretač u životu. Da li su vas tridesete naučile drugačije?

- Nikada se neću promeniti po tom pitanju jer je za mene ljubav poenta svega. U skladu s tim oduvek sam živeo i zauvek će biti tako. Ljubav me pokreće.

Story: Koliko vam je bitan fizički izgled devojke i da li sebe smatrate dobrim frajerom?

- Važan mi je fizički izgled jer se odmalena bavim sportom i navikao sam da mi je telo izgleda lepo. Ipak, nisam od fanatika koji su opterećeni svojom fizionomijom, ali volim da vežbam jer se tada, pre svega, dobro osećam. Uz to, volim i da se lepo obučem.

Story: Da li vam nakon razvoda prija momački život?

- Nikada nisam robovao nikakvim formama, jedino mi je bilo važno ono šta mi se dešava u glavi. To je poenta svega.

Story: Na televiziji delujete kao zanimljiv i interesantan čovek. Da li ste takvi i privatno?

- Pred kamerama se trudim da budem onakav kakav sam i u privatnom životu. Ali to kakav sam, najbolje bi mogli da kažu oni koji me poznaju.

Story: Kako se nosite sa životnim nedaćama?

- Sve što se dešava je neminovno, i posle svake nedaće život ide dalje. Teškoće nas na neki način testiraju i svaka sledeća nas nauči kako da se izvučemo iz novonastale u koju upadnemo. U svakom slučaju pokušavam da se borim sa njima.

Story: Da li ste od onih muškaraca koji nikada ne bi zaplakali, ili ste skloni tome da ponekad pustite suzu?

- To ne radim nikada, a ponekad mi je zbog toga krivo.

Story: U novinarstvo ste se upustili zbog vašeg oca Zorana koji je izgubio život 1991. u građanskom ratu kao ratni izveštač. Šta ste još od njega nasledili?

- Ljubav prema sportu i muzici, ali i fanatizam kada je reč o poslu. Od njega sam nasledio i otvorenost prema ljudima, zbog čega verujem da imam i veliki broj prijatelja.

Story: Koliko vam je nedostajao u tinejdžerskom periodu i jeste li vremenom naučili da apsorbujete bol zbog gubitka oca?

- Te godine bile su katastrofalne i bilo je mnogo gorih sudbina od moje. Nažalost, tada je to bilo potpuno normalno, pa zbog toga svoj bol nikada nisam želeo da izdvajam.

Story: Koliko vam je u teškim trenucima važna podrška porodice?

- Kao i svima, naravno da mi je veoma važna. Porodica vas prati i podržava kroz život dok je jednog dana i sami ne zasnujete. Ona je ćelija društva, pa ako u njoj nemate podršku, nećete je nigde ni imati.

Story: Budući da u poslednje vreme imate mnogo obaveza, imate li vremena za sebe?

- Vreme se uvek može pronaći ukoliko se dobro organizujete. Pratim svoj bioritam, ujutro vežbam, trudim se da se hranim zdravo, a između raznoraznih sastanaka uvek pronađem vreme koje provodim sa dragim ljudima. Osim toga, svakodnevno izdvajam po dva-tri sata tokom kojih se opuštam uz igrice na kompjuteru.

Story: Krenula je nova Farma. Jeste li zadovoljni svojim voditeljskim angažmanom u njena prethodna dva serijala?

- Zadovoljan sam jer sam ispunio pravila koje nalaže ovaj televizijski format. Već sam se uhodao i sa velikim iskustvom ulazim u treću sezonu. Sada sam spremniji za razne situacije, a pokušaću da unesem i nešto novo. Tokom prethodnih sezona bilo je teško uspešno odgovoriti na sve zahteve učesnika i gledalaca, a ponajteže je bilo ostati neutralan.

Story: Šta publika može da očekuje od trećeg serijala?

- Već je počelo zagrevanje, a gledaoci sve to prate i odlično prihvataju. Svaki serijal je priča za sebe. U ovoj sezoni imamo dvadeset četiri učesnika što povećava obim obaveza. Moraće da prave više hrane, biće veće gužve za toalet, a sve to zajedno činiće tenziju još većom.  

Story: Da niste voditelj Farme, da li biste prihvatili učešće u ovom rijaliti šou-programu?

- Nikada. Da bih prihvatio učešće morali bi da mi budu ponuđeni ultradobri uslovi. Smatram da ne bi trebalo da se pojavim u bilo kom šou-programu jer je to mač sa dve oštrice.

Story: Planirate li da nastavite realizaciju emisije Ami G šou?

- Uvek kada ide Farma pauziram sa svojom emisijom. Nadam se da ću od januara početi da radim njen novi serijal. Imam već neke planove o izmenama koje bi mogao da unesem u treću sezonu kako bi bila kvalitetnija. Inače, uvek se menjam pa ni sada neću odustati od toga.

Story: Nedavno su Flamingosi objavili singl Sladoled. Znači li to da ćete se intenzivnije baviti muzikom?

- Posle četiri godine Marinko i ja smo ušli u studio, radimo nove pesme i sjajno nam ide. Veoma nam je zabavno, imamo novu inspiraciju i energiju koja nas podstiče, a koja je proizašla iz naših druženja i šala. Može da se dogodi da za Novu godinu objavimo i novi album.

Story: Do sada ste se javnosti predstavili kao voditelj, glumac i pevač. Imate li neki neostvareni san?

- Moje primarno zanimanje je voditeljski posao, a drago mi je što je jedan divan hobi, mislim na muziku, prerastao u nešto više. Međutim, kada je reč o glumi, imao sam samo epizodnu ulogu u filmu Crni Gruja i kamen mudrosti. Ako se u budućnosti budem susreo sa nekim novim iskušenjima, prihvatiću ih samo ukoliko imaju smisla jer ne želim da radim bilo šta po bilo koju cenu.

Moni Marković

makonda-tracker