Bojana Barović i Nikola Rokvić: Svi detalji ostrvske romanse (ceo intervju)

Folk pevač Nikola Rokvić i manekenka Bojana Barović otkrivaju kako su jedno u drugom prepoznali idealne polovine i uglas tvrde da su spremni na vezu na daljinu jer ona uskoro putuje u Ameriku
0
1 / 8 Foto: Petar Đorđević

Takmičenje u rijaliti šou-programu Survivor, folk pevač Nikola Rokvić (25) i manekenka Bojana Barović (27) pamtiće zauvek jer ih je uzbudljiva jednomesečna avantura na Filipinima sasvim neočekivano i emotivno zbližila. Samo nekoliko sedmica nakon povratka iz dalekih azijskih predela, njih dvoje su nastavili svoju vezu na daljinu, budući da Nikola živi u Beogradu, a Bojana je trenutno u svom rodnom Novom Sadu.  Ipak, od početka oktobra veza će im biti konstantno izložena iskušenjima jer Nikola putuje u Kanadu na višenedeljnu turneju, dok će se Bojana vratiti svoj manekenskoj i glumačkoj karijeri u Sjedinjenim Američkim Državama. U intervjuu za Story zaljubljeni par priča o svim detaljima svoje romanse, a Bojana otkriva i u kakvim je odnosima sa bivšim dečkom, španskim košarkaškim superstarom Polom Gasolom.

Story: Šta vas je kod Bojane prvo privuklo?

Nikola: To što je veoma druželjubiva, a tokom trideset i dva dana, koliko smo proveli na Filipinima, video sam i da je dobra osoba. Veoma je komunikativna, i odmah smo našli zajedničke teme.

Story: Jeste li ranije pratili njenu karijeru?

Nikola: Ne. Upoznali smo se u Singapuru, pre nego što smo stigli na Filipine, a ja sam mislio da je ona deo produkcije šoua.

Bojana: Od njega sam iz daljine pomislila da je Edin Škorić sa kojim sam prethodno prijateljski komunicirala na Facebooku. Neka posebna energija nije se odmah osetila među nama, a isprva smo razmišljali samo o tome šta ćemo da jedemo i gde ćemo spavati.

Story: Da li ste pratili njegovu karijeru pre Survivora?

Bojana: Za njega sam znala iz medija, ali nisam slušala njegove pesme.

Nikola: Laže. Pun joj je iPOD mojih pesama.

Bojana: Bezuspešno je tražio svoje pesme na mom iPOD-u. Ali, obećavam da ću uskoro na listu pesama uvrstiti njegov hit Med i slatko grožđe.

Story: Pošto ste iz novina znali za Nikolu Rokvića, velikog zavodnika i švalera, jeste li u startu bili obazrivi u komunikaciji sa njim?

Bojana: Ne. Mediji su ga predstavili kao švalerčinu, tako da je čitavo moje i njegovo okruženje otpočetka bilo začuđeno razvojem situacije između nas. Meni to, međutim, nije bitno zato što mi je dopustio da ga upoznam onakvog kakav jeste i nisam se prevarila u proceni.

Story: Kakvu osvajačku tehniku ste primenjivali da biste osvojili Bojanu?

Nikola: Strpljenje. Tačnije, trpeo sam bol u kolenima (smeh). Dok smo se vozili jednu deonicu autobusom, sedela je ispred mene, spustila sedište i svom snagom se naslonila. I pri tom joj nisam ništa rekao. Šalu na stranu, zbližili smo se spontano i prirodno.

Bojana: Za vreme snimanja Survivora Nikolu sam videla u raznim situacijama u kojima smo se oboje osećali ugroženima. I to je samo pomoglo da se zbližimo.

Story:  Jeste li osetili ljubomoru drugih takmičara na vašu vezu?

Nikola: Normalno je da parovi uvek smetaju pojedincima. Nismo osetili da drugi takmičari ispoljavaju preveliku ljubomoru, ali u određenoj meri smo je ipak primećivali

Story: Možda od strane Nikolije Jovanović, za koju se takođe spekulisalo da vam je bila emotivna partnerka na Filipinima?

Nikola: Videćete kakav je bio moj odnos sa Nikolijom, o tome ne želim ništa da pričam.

Story: Kako vaša veza funkcioniše otkako ste se vratili u Srbiju?

Bojana: Nisam se za stalno vratila u Srbiju, ali prepustićemo da se stvari među nama odvijaju spontano. Ništa ne forsiramo i potpuno smo opušteni. Odmah nakon što sam roditeljima na aerodromu rekla: Dođite da vas upoznam sa Nikolom, oni su shvatili da smo zajedno. Rekli su da je mnogo sladak.

Nikola: Mojim roditeljima se dopala. Za sada se naša veza odvija na relaciji Beograd - Novi Sad, a to je samo trideset i pet minuta dobre vožnje.

Story: Razmišljate li o zajedničkom životu?

Nikola: Još je rano. Tek smo mesec dana u vezi.

Bojana: O takvim stvarima niti pričamo, niti razmišljamo na tu temu. Za desetak dana putujem za Ameriku, a Nikola ide za Kanadu, tako da se određeno vreme uopšte nećemo videti.

Story: Jeste li imali iskustvo veze na daljinu?

Bojana: Jesam.

Nikola: Takođe, ali to baš i nisu bile ozbiljne romanse.

Story: Bojana, u kakvim ste odnosima ostali sa bivšim dečkom, španskim košarkašem Polom Gasolom?

Bojana: Ostali smo prijatelji, ali ne bih da pričam o detaljima te veze jer to nisam činila ni ranije.

Nikola: Ako su prijatelji, znači da može da mi sredi da dobijem njegov dres (smeh).

Story: Nikola, jeste li u kontaktu sa bivšom devojkom Unom Ćuk?

Nikola: Nisam, ali ispričamo se uvek kada se slučajno sretnemo. Trudim se da sa bivšim devojkama ostanem u korektnim odnosima, ali prijateljstvo posle veze za mene je nemoguće. Uvek neko ostane povređen.

Story: Bojana, jeste li zauvek rekli zbogom pevačkoj karijeri budući da ste pre desetak godina bili u grupi Models?

Bojana: Ne planiram više ništa da radim kad je o tome reč. Možda kada bi me prethodno Nikola godinu dana učio pevanju.

Nikola: Modelsice su bile dobre za gledanje, ali nisam ih slušao.

Story: Sve modelsice je pratila priča o bogatoj udaji. U kojoj meri u vašoj vezi sa Nikolom preovladavaju interesi?

Bojana: Da razmišljam na taj način, sigurno sada ne bih bila u Srbiji sa Nikolom.

Nikola: Našu vezu vode i održavaju samo obostrane emocije.

Story: Smeta li vam razlika u godinama?

Bojana: Dve godine sam starija od Nikole i ne osećam tu razliku. U mnogim situacijama ponašao se veoma zrelo. Ili sam možda ja nezrela (smeh).

Story: Bojana, planirate li da nastavite glumačku karijeru?

Bojana: Imala sam malu ulogu u seriji How To Make It In America, ali u medijima se digla velika prašina u vezi sa tim jer je reč o HBO produkciji. U Njujorku sam pohađala časove glume, otišla sam na kasting za seriju i jednostavno sam im se dopala. Lično mi znači ta uloga, ali ne treba joj pridavati previše značaja jer je njena važnost naduvana samo u našim medijima. Uskoro putujem pošto me očekuje novi glumački angažman.

Nikola: Verujem da će Bojana postupiti patriotski i da će ipak ostati u Srbiji (smeh). Šalu na stranu, stvari za sada idu svojim tokom i tako će i ostati. Ja sigurno ne bih mogao da živim nigde van Srbije.

Story: Kako vam se dopada Nikolin novi izgled budući da je na Filipinima smršao 12 kilograma?

Bojana: Istina je da lepše izgleda sada, ali volela sam i njegove šlaufe oko stomaka. On je, međutim, zadovoljniji svojom linijom, a meni je još lakše jer ne moram da kuvam.

Nikola: Bojana zna da sprema, ali samo dobar pirinač sa komadićima banane i kokosa.

Story: Jeste li se u bilo kom trenutku pokajali zbog odlaska u Survivor?

Bojana: Ni u jednom momentu. Zažalila bih da nisam otišla. Naročito sada kada znam koliko mi je taj šou promenio život. Spoznala sam i život bez elektronike i šta znači kada si izdvojen od uticaja drugih i prepušten sam sebi.

Nikola: Opet bih otišao u Survivor. To je jedini rijaliti u kojem bih učestvovao jer je u potpunosti drugačiji od svih ostalih. Stekao sam ogromno i nezaboravno iskustvo.

Story: Postoji li nešto što ste radili u Survivoru a da ne biste voleli da je zabeleženo kamerama jer bi vas zbog toga bila sramota?

Bojana: Možda smo u određenoj situaciji rekli nešto što nije trebalo, ali to je normalno u takvim uslovima.

Nikola: Ponešto mi je zasmetalo kod drugih takmičara, na primer, da li je neko uzeo kašiku pirinča više, ali mislim da je takvo ponašanje u toj situaciji opravdano.

Nikola Rumenić

makonda-tracker