u fokusu

Vladimir Kovačević: Primljen sam na glumu zbog imitacije Kristijana

1

Mladi glumac opisuje kako je od uspešnog sportiste postao glumac i kako se navikao na popularnost koju mu je preko noći donela serija "Istine i laži"

 

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Jednu od glavnih uloga u popularnoj seriji "Istine i laži", koju od ponedeljka do četvrtka gledamo na Prvoj televiziji, tumači mladi glumac Vladimir Kovačević (22). Odrastao je u novobeogradskim blokovima, a trenutno je student završne godine glume na Fakultetu dramske umetnosti, u klasi Srđana Karanovića.

 

Jeste li kao mali maštali da ćete postati glumac?
- U glumu sam se zaljubio još kao dete uz TV serije i filmove. Nisam tada slutio da će gluma biti moj životni poziv.


 

foto: Aleksandar Krstović, TV Prva

Sloboda Mićalović: Žena čuva porodicu od uništenja

 

Ipak, prijemni ste položili iz prvog pokušaja?
- Da, i bez ičije pomoći. Izabrao sam da se predstavim kao Jerotije iz "Sumnjivog lica" i monologom iz "Mletačkog trgovca", govorio sam stihove pesme "Greh" Duška Trifunovića, a moj glavni pik su bile imitacije poznatih ličnosti. Imitirao sam Josifa Tatića, Buks ov knjige i Kristijana Golubovića. Mora da im se to svidelo kad su me primili.

 

Imate li uzore u poslu?
- To su starije kolege Nebojša Glogovac, Ljubomir Bandović i Dragan Mićanović, a od stranih na prvom mestu je Edvard Norton.

 

Jeste li se navikli na popularnost koju vam je donela serija "Istine i laži"?
- Moja koleginica s klase Marina Ćosić dobila je ulogu Sofije i preporučila nekoliko nas za kasting. Marini sam zahvalan što sam dobio ulogu Arse. Lepe su reakcije publike na moj lik. Srećan sam jer sam dobio ovako veliku šansu.

 

foto: Aleksandar Krstović, TV Prva

Zoran Pajić: Deda me je naučio da se dobrota i poštenje uvek cene

 

Kako su vas prihvatile starije kolege u seriji?
- Nekako su svi zaštitnički nastrojeni prema meni jer mi je ovo prva uloga. Imam tu sreću da radim u zaista divnoj ekipi.

 

Iako ste se godinama bavili sportom, život vas je odveo u glumu.
- Trenirao sam vaterpolo gotovo 14 godina. Počeo sam u Partizanu, a najduži period sam proveo u Tašu. Ipak, prestao sam da treniram i odlučio se za glumu. Ne nedostaje mi vaterpolo, ali bih vrlo rado opet stavio kapicu i skočio u bazen. Voleo bih da odigram na filmu ili u seriji nekog plivača ili vaterpolistu.

makonda-tracker