Zoran Kiki Caušević: Bila bi šteta da Milica Majstorović ne uradi nešto za svoju karijeru i sebe

4
Perkucionista Zoran Kiki Caušević za Story.rs otkriva zbog čega nije došlo do najavljene saradnje sa pevačicom Milicom Mjstorović i govori kako je proveo godišnji odmor sa porodicom
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Poznati muzičar Zoran Kiki Caušević, koji je trenutno posvećen radu na novom albumu Lepe Brene, govori za Story.rs o svojim poslovnim planovima i otkriva zbog čega je odustao od najavljene saradnje sa pevačicom Milicom Majstorović. Popularni perkusionista u braku sa Tijanom Milošević ima sinove trogodišnjeg Aljošu i osmomesečnog arona Arona, s kojima je ove godine proveo nezaboravni odmor u Grčkoj na ostrvu Lefkada. Zoran otkriva kako je izgledao prvi susret njegovog najmlađeg nalsednika sa morem i govori koliko učestvuje u vaspitavnju svojih sinova.

Story: Koliko dugo ste već u Grčkoj i da li vam nedostaje Beograd?

- U Grčkoj sam od 1995. godine i dok sam tamo stalno boravio, zapravo radio i živeo u Atini, Beograd mi je baš nedostajao. Supruga i ja smo rešili 2006. da se vratimo i sada živimo na relaciji Beograd - Lefkada.

Story: Kako je osmomesečni Aron podneo put do Grčke i ostrva Lefkada i kako je izgledao njegov prvi susret sa morem ovog leta?

- Supruga i deca su u Grčku došli avionom, a vratili smo se zajedno autom. Aron je bio miran do nekih 150 km do Beograda, onda je poludeo i krenuo sa svojim arijama, koje nam baš i nisu prijale. Imali smo sreću da nam oba sina vole vodu i da nemaju strah od dubine, talasa, riba, što velikih što malih, tako da su uživali u morskim igrarijama, a prednjačio je Aljoša.

Story: Koliko učestvujete u vaspitavanju vaših sinova, da li ste vi stroži ili vaša supruga?

- Koliko god mogu posvetim svu svoju pažnju deci i mogu vam reći da sam dosta strog prema njima, naravno kada to zasluže! Što se Tijane tiče, njoj treba mnogo da je iznerviraju da bi povisla glas, ali je super majka.

Story: S obzirom na to da ste jedno vreme živeli na Lefkadi čime vas je osvojilo ovo ostrvo?

- Mojom bivšom suprugom i čistom vodom, koju vam ne mogu opisati, morate otići dole i uveriti se sami. Mali raj na zemlji!

Story: Vaša gošća ove godine je bila poslovna saradnica Lepa Brena, kako ste se proveli tokom njenog boravka na poznatom ostrvu?

- Brena je bila sa svojim prijateljicama, tako da sam ja bio tu za svaki slučaj ako nešto zatreba. Dolazila je uveče kod mene u lokal, kafe bar Sea to See, na mohito i par puta sam bio sa njima na plaži. Bilo nam je divno bez obaveza. U miru i tišini, bez stresa u lepom provodu...

Story: Bivša učenica Operacije trijumf, pevačica Milica Majstorović poverila vam je brigu oko svoje karijere, kakve planove imate sa njom?

- Sa Milicom sam imao u planu dosta stvari koje na žalost nisu mogle da se ispune. Profesionalan sam u svome poslu i to tražim i od svojih saradnika. Kod Milice sam imao problem njenog nerešenog ugovora sa Operacijom trijumf, a imali smo drugačija viđenja njene karijere, pa smo to ostavili za neko drugo vreme jer imam mnogo obaveza sa Brenom i njenom turnejom. Trenutno smo na turneji po Skandinaviji, spremamo se za Ameriku, a pritom smo već krenuli u pripremu njenog novog albuma. Mnogo je to posla i putovanja da bih sebe mogao predati drugom poslu. Želim samo da kažem da je Milica jedan izuzetan talenat i njena harizma je toliko velika da se to ne nalazi na svakom koraku. Velika bi šteta bila da ta devojka ne uradi nešto za svoju karijeru i za sebe.

Story: Koliko je važno da mladi pevači imaju na početku svoje karijere autoritete koji će da ih savetuju i da im pomažu?

- Bitno je da od samog početka imaju adekvatnu osobu koja će moći da ih usmeri u pravom smeru, da im jednostavno objasni da je estrada mašina koja melje ljude, tako da se, ako nisi u svakom segmentu posla profesionalan, nađeš na tankom ledu. U ovom poslu je sve važno, na sve se gleda. Profesionalni deo priče je suštinski, ali i privatni segment je podjednako važan. Osoba koja se odluči da se bavi ovim poslom mora imati potpuno poverenje u svoje saradnike.

Danilo Mašojević

makonda-tracker