Dru Barimor: Još se borim s demonima prošlosti

Glumica Dru Barimor počela je da se drogira još kao dete, imala je burne veze sa muškarcima, ali i ženama, a momak i kolega Džastin Long pomaže joj da se vrati na pravi put i pronađe mir
0
1 / 6 Foto: Guliver Rex Features

Iako je sa nepunih sedam godina stekla svetsku slavu igrajući u kultnom Spilbergovom filmu o vanzemaljcu I-Ti-ju, život glumice Dru Barimor bio je ispunjen problemima, a proglašavana je i za jednu od najmlađih žrtava Holivuda. Rođena je u glumačkoj porodica u Kaliforniji 22. februara 1975. godine, a njena majka Idiko Džejd Barimor i otac Džon Dru Barimor, razveli su se samo nekoliko dana pošto se ona rodila. Dru je prvu ulogu dobila sa samo jedanaest meseci, kada je snimala reklamu za pseću hranu i, iako su reditelji mislili da će se uplašiti i plakati, ona se sve vreme smejala. Druženja s glumcima, noćna snimanja i slava kojoj nije bila dorasla nagnali su je da se još kao dete okrene porocima: sa devet je počela da puši, sa jedanaest da pije, sa dvanaest da upotrebljava marihuanu, a sa trinaest da šmrče kokain. Iako maloletna, bila je redovan gost u čuvenom klubu Studio 54, a na prvu rehabilitaciju poslata je pre nego što je napunila 14 godina. Sledeće godine pokušala je da se ubije, a ove događaje opisala je kasnije u svojoj autobiografiji Izgubljena devojčica. Iako je imala buran privatni život, to nije previše uticalo na njenu karijeru, pa je u tom periodu dva puta nominovana za Zlatni globus. Pored brojnih muškaraca koji su prolazili kroz njen život, Dru je u jednom intervjuu otkrila i da je po seksualnom opredeljenju biseksualka, te da je kroz njen krevet prošlo mnogo devojaka. Imala je dva braka: za barmena Džeremija Tomasa bila je udata samo mesec dana, dok je s komičarem Tomom Grinom izdržala godinu i dva meseca. Nedugo posle drugog razvoda otpočela je romansu s bubnjarem Fabriciom Moretijem, od koga se razišla nakon pet godina. Trenutno je u vezi sa kolegom Džastinom Longom koji joj je partner i u novom blokbasteru Ljubav na daljinu.

Kako vam je bilo tokom snimanja novog filma Ljubav na daljinu?

- Meni je na svakom snimanju isto, interesantno i uzbudljivo, a činjenica da je ekipa koja je radila na ovom projektu veoma dobra, pomogla mi je da se lepo zabavim.

U ovom filmu igra i vaš emotivni partner Džastin Long. Kako je to kada poslovno sarađujete sa momkom?

- To je divno, nas dvoje se lepo slažemo kad radimo zajedno, pravo je uživanje jer je on veoma talentovan glumac. I dok u privatnom životu često imamo nesuglasice, radili smo zajedno, a da se nijednom nismo sporečkali.

Vas dvoje ste već nekoliko puta raskidali, a sada ste ponovo zajedno. Zbog čega dolazi do nesuglasica između vas?

- On je veoma mirna osoba dok sam ja daleko od tog stanja. Pored njega se trudim da budem veoma dobra i mislim da mi to polazi za rukom. Ipak, vrlo često čujem demone iz prošlosti pa podivljam i počnu da mi smetaju sitnice. Malo sam nervozan tip i zato mi svašta smeta.

Zbog čega ste nervozni?

- Zbog svoje prošlosti. Još vučem neke repove zbog kojih nisam stabilna osoba.

Kada kažete repove, mislite li na period kada ste konzumirali narkotike?

- Upravo na to. Bila sam na odvikavanju kada sam bila mala, ali je to svakako ostavilo posledice na moju ličnost. Prošlost uvek dođe da naplati ono što ste zgrešili, sad otplaćujem to što sam u mladosti bila razuzdana.

Kako ste uopšte sa trinaest godina počeli da konzumirate narkotike?

- Bila sam nezrela i nisam bila svesna posledica. Mislila sam da je to samo način da se provedem bolje, a nisam primetila da sam zakoračila u ponor iz koga sam jedva uspela da izađem. Roditelji su bili uz mene i pomogli mi da se izvučem iz svega.

Kada ste imali sedamnaest godina izjavili ste da se biseksualka. Da li ste i sada takvog seksualnog opredeljenja?

- Naravno da jesam. Žene me veoma privlače i danas. U životu sam imala nekoliko devojaka sa kojim sam bila, i bila sam zaljubljena u njih. Ne stidim se toga i veoma mi je drago što je u današnje vreme sve više mladih žena koje sa lakoćom priznaju takve stvari.

Imali ste dva braka. Zbog kojih razloga su se oni brzo završavali?

- Prvi brak trajao je samo mesec dana jer je bio užasan. Nas dvoje smo bili prijatelji i u trenutku mog ludila rešili smo da se razdvojimo, što je bila sasvim logična odluka. Od drugog supruga sam se razvela jer ga više nisam volela, a nema potrebe da budem s nekim prema kome ne osećam ništa, to je po mom mišljenju gubljenje vremena.

Planirate li da se udate za sadašnjeg momka?

- Ne, kada sam planirala da se udam i to uradila, neslavno se završilo. Sada živim za trenutak i, ako se to dogodi, biće mi zanimljivo.

A deca?

- Ne planiram da budem majka jer to treba da se dogodi samo od sebe. Volela bih da iskusim majčinstvo, ali ne po svaku cenu, već sve to dolazi sa godinama. Ponekad mi se probudi majčinski instinkt kada vidim bebe u svom okruženju, ali ima još vremena za tu ulogu.

Jeste li vegetarijanac?

- Bila sam jedno vreme, a onda sam počela da jedem meso jer mi je bilo potrebno gvožđe. Shvatila sam da je to odricanje koje je bespotrebno. Sad jedem hamburgere, teletinu i bifteke (smeh)!

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker