Tanja Savić: Nestrpljivo iščekujem naslednika (ceo tekst)

Pevačica Tanja Savić otkriva detalje romantične veridbe sa voljenim dečkom Dušanom Jovančevićem, objašnjava kako podnosi trudničke dane, ali i da se već naredne nedelje seli kod svog dragog u Australiju
4
1 / 6 Foto: Milena Rakočević

Dvadesetpetogodišnja folk pevačica Tanja Savić, koja je u petom mesecu trudnoće, nedavno se verila sa svojim partnerom, australijskim biznismenom srpskog porekla, tridesetogodišnjim Dušanom Jovančevićem. Uprkos zarukama, zaljubljeni partneri nisu odredili datum venčanja jer žele da sačekaju trenutak kada će na svet doći njihova prva prinova, čiji pol još ne znaju. Blažena trudnica planira da uskoro sa svojim voljenim dečkom otputuje u Australiju gde će nakon porođaja upriličiti građansko venčanje, a kada se sledeće godine vrati u Srbiju svom dragom će se na večnu ljubav obećati i na crkvenoj ceremoniji. O tome kako joj prolaze trudnički dani, detaljima veridbe sa voljenim partnerom, preseljenju u Australiju, ali i planovima za budućnost, pevačica iskreno govori za Story.

Story: Interesujete li se kog će pola biti vaša beba?

- Iako sam po prirodi veoma radoznala, još nisam saznala da li ću roditi dečaka ili devojčicu, budući da to doktor još ne može da utvrdi jer je beba nezgodno okrenuta. Moram priznati da priželjkujem sina, ali najvažnije mi je da sve protekne kako treba i da je beba zdrava.

Story: Znate li termin kada ćete ugledati vašu prinovu?

- Pošto sam nedavno ušla u peti mesec trudnoće, trebalo bi da se porodim u decembru, neposredno pred Novu godinu.

Story: Kako podnosite drugo stanje? Imate li mučnine?

- Zaista me je za sada poslužila sreća jer se tokom dosadašnje trudnoće osećam odlično. U prvim nedeljama neretko sam imala mučnine, ali nisam povraćala. Inače, nemam posebne prohteve ni kada je reč o hrani.

Story: Vodite li računa o namirnicama koje unosite u organizam?

- Naravno, na prvom mestu mi je da tokom dana pojedem sve ono što je važno za bebin pravilan razvoj. I pre trudnoće sam bila sklona tome da se zdravo i raznovrsno hranim, ali trenutno jedem onoliko koliko mi organizam traži.

Story: Kako ste reagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

- To se dogodilo pre gotovo četiri meseca dok sam bila na turneji u Americi i čim sam počela da osećam simptome i bez testa za utvrđivanje trudnoće znala sam da sam ostala u drugom stanju. Radosnu vest sam odmah podelila sa mojom majkom Živanom i sećam se da je bila presrećna. Čini mi se da je Dušan očekivao da mu saopštim divnu informaciju i naravno njegovoj radosti nije bilo kraja. Jedva sam čekala da se vratim sa turneje i u iznenadnoj sreći uživam sa mojim najmilijima.

Story: Pošto uskoro planirate da se iz Srbije preselite u grad Gold Coast City u Australiji, gde živi vaš partner Dušan Jovančićević, osećate li strah zbog promene sredine?

- Psihički se već duže vreme pripremam za odlazak i stalno odlažem taj dan. Međutim, već pred kraj ove nedelje Dušan dolazi u Srbiju i ubrzo ćemo zajedno da otputujemo. Ne mogu da opišem koliko mi je teško što moram da se odvojim od svoje porodice jer smo mnogo vezani. Žao mi je što oni neće biti pored mene u mom najvažnijem životnom momentu kada budem rađala svoje prvo dete.

Story: Zašto ste odlučili da život nastavite u Australiji?

- Prvu polovinu trudnoće provela sam u Srbiji u mom rodnom Smederevu gde mi živi porodica, a drugu sam odlučila da provedem sa Dušanom i njegovom familijom. Kada sam ostala u drugom stanju, nas dvoje smo se dogovorili  da se preselim, jer Dušan smatra da će mi tamošnja klima prijati, a on silno želi da se tamo porodim.

Story: Jeste li pitali lekara da li smete da se uputite na let do Zemlje kengura koji traje oko dvadeset i četiri sata?

- Obavila sam sve neophodne analize i doktor mi je rekao kako je moje zdravstveno stanje odlično i da bez ikakve bojazni mogu da se zaputim na put. Ne plašim se letenja, mada se sećam da bi ranije čim uđem u avion odmah zaspala. Ipak, sada imam tremu jer ću morati mnogo vremena da provedem u sedećem položaju, a u mom stanju poželjno je da se što više šeta. Međutim, mnogo me teši to što će Dušan putovati sa mnom.

Story: Kako je vaša porodica prihvatila vaš odlazak?

- Oni su veoma vezani za mene, ali su u stanju sve da podnesu zarad moje sreće. Kao i meni i njima će odlazak teško pasti, ali čovek na svoju sudbinu ne može da utiče. Jednostavno, život je takav i sve mora da se izdrži.

Story: Da li znate kada ćete da se vratite u Srbiju?

- Čim beba dođe na svet i kada dovoljno ojača da može da podnese dugo putovanje, planiram da dođem u posetu svojim roditeljima. Najvažnije mi je da sve protekne u najboljem redu i da svi budemo zdravi.

Story: Plašite li se porođaja i kako se pripremate za taj čin?

- Trudim se da budem što informisanja i svakodnevno marljivo na Internetu saznajem razne detalje oko porođaja. Ne mogu da kažem da sam potpuno opuštena, jer je sve to za mene potpuna nepoznanica, ali ipak je to prirodna stvar i verujem da će proteći u najboljem redu. Još ne znam na koji ću se način poroditi, ali ću poslušati savet lekara.

Story: Da li Dušan i vi planirate da se venčate i gde ćete prirediti slavlje?

- To će se verovatno desiti sledeće godine i kako sada stoje stvari u Australiji ćemo upriličiti građansko, a u Srbiji crkveno venčanje. Međutim, sigurna sam da ne želim da se venčam pre nego što se porodim. Nadam se da ćemo to organizovati u isto vreme kada i krštenje za našu bebu.

Story: Hoćete li nakon venčanja uzeti Dušanovo prezime?

- Još nisam rešila, ali odluku ću doneti u dogovoru sa budućim suprugom.

Story: Vas dvoje ste nedavno odlučili i da se verite. Na koji način vas je Dušan zaprosio?

- Bez mog znanja okupio je moje roditelje, najbližu rodbinu i prijatelje i u njihovom prisustvu me pitao da li želim da budem njegova supruga. Iako sam nekoliko dana pre toga po njegovom ponašanju mogla da pretpostavim da će nešto tako da uradi, svakako sam ostala u neverici. Zaplakala sam, koliko od radosti toliko i od treme koja me prožimala. Bilo je veoma romantično kada je Dušan upitao moje roditelje da li pristaju da mu daju moju ruku i da li mu veruju da će me čuvati čitavog života. Naravno, oni ga obožavaju i na sve su pristali.

Story: Kakav je prsten koji je Dušan izabrao za vas?

- On odlično poznaje moj ukus i zna da volim diskretan nakit, zbog čega mi je poklonio zlatni prsten ukrašen cirkonima koji mogu stalno da nosim i da ga uskladim sa bilo kojim stajlingom.

Moni Marković

makonda-tracker