O modi sa legendarnom ledi

Detalji razgovora sa jednom od najvećih francuskih ikona stila u istoriji: Kada to kaže Ines de la Fresanž, onda je tako i nikako drugačije (FOTO)

0

Da li ste se ikada zapitali šta se krije iza čuvene "je ne sais quoi" filozofije? Ines će vam otkriti, a između ostalog kroz sopstveni primer pojasniti kako se nositi sa godinama, te šta uopšte znači "moda"...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ines de la Fresanž je bivša manekenka, danas dizajnerka, ambasadorka brojnih brendova i jedna od najvećih francuskih ikona stila u istoriji. Njen stil je nenametljiv, vrlo opušten i elegantan.

 

Njen "X faktor" je ono od čega je stvorila brend i zbog čega je toliko posebna! U intervjuu za Büro 24/7 ova ikona stila otkriva - ovih 5 komada su apsolutni #musthave u garderoberu svake zaljubljenice u modu!

 

Što za vas znači moda?

Moda je za mene nešto što kad jednom napokon shvatim o čemu se radi, postane staro - nemoguće ju je slediti. Iako mi se neki trend ne svidi u tom trenutku, možda će mi se svideti kasnije!"

 

A post shared by Buro 24/7 Croatia (@buro247hr) on

Radili ste na dizajnerskim projektima u brojnim brendovima od Uniqla do Rogera Viviera. Kako se stil neke osobe može toliko isticati i razlikovati od drugih?

Ignorišite modu - to je najbolji način da razvijete svoj stil. Nemojte kopirati, ali se informišite. I budite hrabri."

Ovih 20 odevnih predmeta je sve što vam treba: Komadi bez kojih dame od stila ne bi mogle da zamisle život (FOTO)

 

Kojih 5 ključnih komada koje svaka žena treba da ima u ormaru?

Lep par cipela, kožne baletanke Rogera Viviera, bele zvoncare (savršene su uz sve, u svakoj sezoni), tamnoplavi pulover (to svima stoji i koža uz njega izgleda sjajno), ceger (često je puno bolji izbor od skupe torbe jer kombinaciji daje svežinu), tamnoplavi kaput (paše uz patike i otprilike uz sve ostalo)."

Da li je hrabrost tajna te "je ne sais quoi" filozofije po kojoj ste poznati?

Odevajte se za sebe, u ono u čemu se osećate dobro i izgledaćete sjajno. Francuskinje se odevaju kako bi u sebi pronašle samopouzdanje. One znaju da, ako se osećaju dobro, mogu zavesti bilo koga, a istovremeno ne zavodi njihova odeća već ličnost."

Da li je stil nešto s čime se rađamo ili se ipak može naučiti?

Mene ne zanimaju brendovi. Mešam vintage komade s novima, one sofisticirane s opuštenima i to mi daje slobodu. Možda je stil u tome kad ne želite da se pravite važni i jednostavno volite modu bez opsednutosti trendovima. To je duh koji bilo ko može uloviti. Najbolje što možete učiniti za dobar izgled jeste da mislite pozitivno."

Marion Kotijar: 2 kanska izdanja učinila je 1 istinskom Francuskinjom od stila (FOTO)

 

Ovog leta ćete napuniti 60 godina. Na što ste u svojoj karijeri do sada najponosniji?

Ah, da. Dobro ste informisani! (smeh) Drago mi je da ste me to pitali. Na sceni sam prisutna od kasnih sedamdesetih i svet još uvek misli da imam nešto pametno da kežem. To je za mene veliko postignuće."

Koje biste savete o starenju dali ženama danas?

Broj jedan je da ne pokušavate da izgledate mlado, samo stare žene su opsednute time. Drugo, idite u high street prodavnice i na druga mesta s jeftinom odećom. Treće, uvek se smejte jer vam se onda bore neće jako videti. Nikad ne nosite sav svoj nakit odednom, izbegavajte krzno (ono vas čini starijima) i na kraju, slušajte Rolling Stonese i plešite po kući!

 

A post shared by CHANEL (@coco_for_chanel) on

Vaša ćerka uskoro će napuniti 18 godina. Što je najbolja stvar koju vas je naučila?

Da ne nosim onu kožnu jaknu koju sam kupila na nagovor prijateljice. Rekla mi je - to nije tvoj stil!"

makonda-tracker