Rasel Brend: Oženiću se nag

Slavni komičar, voditelj, glumac i pisac, Rasel Brend, ne krije da se u životu borio s narkomanijom, teškom depresijom i bulimijom, ali tvrdi da mu je verenica Keti Peri potpuno promenila život
0
1 / 3 Foto: Promo

I pored toga što ga mnogi obožavaju, njegovom šarmu retko ko može da odoli, a njegov smisao za humor nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ipak, komičar, pisac i radio voditelj Rasel Brend, po sopstvenom mišljenju, nikada nije bio srećna osoba. Svoju tugu ovaj tridesetpetogodišnjak pokušao je da izleči korišćenjem heroina, čestim menjanjem devojaka, ogromnim količinama alkohola i samopovređivanjem, ali mu ništa nije pošlo za rukom, sve dok nije upoznao ženu svog života, američku pevačicu i kompozitorku Keti Peri. Rođen je 4. juna 1975. godine u Eseksu, u Engleskoj, kao jedino dete Barbare Elizabete i Ronalda Henrija, koji je napustio njihov dom kad je Rasel imao šest meseci. Raselova majka preuzela je potpunu brigu oko njega, ali on je imao nesrećno detinjstvo u svakom smislu te reči. U sedmoj godini seksualno ga je zlostavljao njegov tutor, a u osmoj je saznao da njegova mama, koja mu je bila jedini oslonac, boluje od raka dojke. Kao tinejdžer počinje da boluje od bulimije zbog koje je često padao u depresije, a ubrzo nakon toga počinje da upotrebljava razne narkotike poput LSD-ja, kokaina, marihuane, ekstazija i na kraju heroina. Sa petnaest je napustio školu misleći da će mu život tako biti mnogo lakši. Zbog nesigurnosti u sebe i svoje kvalitete, kao i velikog duševnog bola koji je svakodnevno osećao, počeo je da seče svoje telo, a pogotovu prepone jer ga je, kako kaže, jedino tu bolelo. Srednju školu završio je vanredno i to jedino zbog dramske sekcije čiji je bio član, a koja mu je nedostajala u danima kada nije pohađao nastavu. Tokom 1995. godine upisao je Kraljevsku glumačku akademiju u Londonu, ali je na završnoj godini izbačen jer je tokom jednog predavanja razbio staklo i zabo ga sebi u grudi pošto jedan od profesora nije pohvalio njegov rad. Od tada je rešio da se posveti komičarskom poslu i to mu je pošlo za rukom. Poslednjih deset godina jedna je od najintrigantnijih ličnosti u svetskoj javnosti, a u životu mu je krenulo bolje otkako je pre nešto manje od godinu dana započeo vezu sa Keti Peri. Iako više voli da zabavlja pozorišnu publiku, odlično se snašao u filmu Samo ga dovedi, u kome sjajno tumači rok zvezdu.

U filmu Samo ga dovedi glumite pomahnitalu muzičku zvezdu, koliko vam je bilo zanimljivo da radite na ovom projektu?

- Ne mogu vam opisati koliko je to uzbudljivo, oduvek sam želeo da glumim nekog rokera i evo, to mi se konačno ostvarilo.

Zbog čega mnogi muškarci maštaju o tome da budu rok zvezde?

- Zato što su takvi muzičari veoma seksi, a svi mi hoćemo da budemo seksi, zar ne?

Koliko ima sličnosti između vas i lika Aldusa Snoua koga tumačite?

- Ima mnogo sličnosti, nekada sam i ja bio veliki hedonista kao on i uživao u raznim stvarima u kojima i on u filmu uživa, pa mi nije bilo teško da ga glumim.

Poznati se po stand-up komediji, koliko ste improvizovali tokom snimanja ovog filma?

- Sve je uglavnom bila improvizacija, pošto nisam od onih glumaca ili ljudi koji vole da tekst uče napamet. Više mi odgovara da ga sam izmišljam, naravno po redu koji je smislio scenarista. U ovom projektu je bilo dosta mesta za improvizaciju, pa mi je to baš dobro došlo.

Nikada niste krili da ste u mladosti imali problema sa drogom?

- Zašto bih krio takvu stvar, ja se toga ne stidim. Kao mlađi, bio sam zavisnik od seksa, ali i od heroina. To nije stvar kojom se ponosim, ali je deo moje prošlosti.

Sada ste se izlečili?

- Jesam, više ne koristim opijate. To je zlo, prošao sam kroz pravi pakao s njima misleći da sam na samo jedan korak od raja. Sada samo pijem i to s vremena na vreme.

Bolovali ste i do bulimije, jeste li se i od toga izlečili?

- Jesam, ali imam problem da se ugojim. Uf, i to je strašna bolest, stalno povraćate i smrdite, ali sada mirišem. Ranije sam bio bolestan jer sam bio depresivan, a sada pored sebe imam ženu koja me čini srećnom i sve je to iza mene.

Mnogi vas kritikuju da ste previše vezani za svoju majku, a šta vi kažete na to?

- Daleko od toga sam patološki vezan za nju, ali tokom odrastanja, kada sam prolazio najteže trenutke života, imao sam samo nju i ona će zbog toga zauzimati posebno mesto u mojoj stvarnosti.

U kakvim ste odnosima s ocem koji nikada nije živeo s vama?

- U veoma čudnim, viđamo se povremeno i stalno hoće da me vodi da obilazimo prostitutke, a meni one nisu preterano zanimljive, pa u poslednje vreme izbegavam da se družim s njim.

Pre nešto manje od godinu dana otpočeli ste romansu s američkom pevačicom Keti Peri, a u januaru ste se i verili, planirate li uskoro da se venčate?

- Naravno, samo još ne znam tačan datum da vam kažem.

Kako će izgledati vaša svadba?

- Biće divna, trajaće sedam dana,  ja ću biti go, a najverovatnije i ona, samo toliko mogu da vam kažem.

Vas dvoje delujete kao savršeni par, da li je to samo maska ili je vaša ljubav stvarno tako velika?

- Šalu na stranu, mnogo me je promenila. Ona je najpozitivnija osoba koju znam, a na mene deluje kao antidepresiv, tako da ih više ne pijem. Obožavam je, a i moj mačor je zaljubljen u njenu mačku pa smo se potpuno složili.

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker