Andželina Džoli: Imam preku narav

Slavna holivudska diva, tridesetpetogodišnja Andželina Džoli, oduvek je svojim ponašanjem skretala pažnju na sebe, a nedavno je najavila svoje povlačenje iz javnosti jer se umorila od brzog načina života
2
1 / 6 Foto: Red Dot

Jedna od najvećih buntovnica Holivuda, dama koja svojim izgledom, harizmom i glumačkim talentom pomera sve granice, Andželina Džoli, posle svakog pada u životu uvek se podizala na noge, a u njenom burnom emotivnom i poslovnom životu, uvek je izlazila kao pobednik. Rođena je 4. juna 1975. godine u Los Anđelesu i još kao sasvim mala svojim inatom koji joj je uvek bio više vrlina nego mana, skretala je pažnju na sebe. Njeni roditelji, majka Maršelin Bertrand i otac, od koga je i nasledila glumački talenat, Džon Vojt, nisu ni slutili da će njihova prelepa ćerka izrasti u jednu od najboljih i najplaćenijih glumica današnjice. Iako je uvek dobijala glavne uloge, mnogo više pažnje javnosti izazivao je njen ljubavni život, za koji su mnogi smatrali da je satkan od bluda i nemorala. Kada je imala dvadeset i jednu godinu, udala se za britanskog glumca Džonija Li Milera, a na venčanju je nosila crne uske pantalone i belu majicu na kojoj je krvlju ispisala njegovo ime. Iako je tvrdila da je on muž koga svaka žena može da poželi, posle tri godine razvela se od Džonija jer joj jednostavno, kako ona to kaže, nije prijalo njegovo prisustvo. Baš u tom periodu, seksepilna umetnica, čija je popularnost rasla iz dana u dan, otkrila je svetu kako je ona zapravo biseksualka i da uživa u vezi sa glumicom Dženi Šimicu, za koju je htela i da se uda. Sredinom 2000. godine sudbonosno da ponovo je izgovorila, ovog puta glumcu Biliju Bobu Tortonu, u koga se ludo zaljubila na snimanju filma Pushing Tin. Od momenta kada su se jedno drugom zakleli na večnu ljubav, njih dvoje počeli su da pune stranice tabloida, a poznato je da su tokom braka oko vrata nosili bočice sa krvlju svojih bračnih partnera. Uprkos velikoj strasti koja je postojala između njih, razveli su se posle samo tri godine. Čoveka svog života, Breda Pita, upoznala je na snimanju filma Gospodin i gospođa Smit, 2005. godine, dok je on još bio u ljubavi s glumicom Dženifer Eniston. Iako se nisu venčali, njih dvoje odlično funkcionišu, a činjenica da imaju šestoro dece, još više je učvrstila Bredov i Andželinin odnos. Naime, nakon razvoda od Bilija, glumica je usvojila decu iz Kambodže, Medoksa i Zaharu, koje je njen novi partner odmah usvojio. Nakon toga rodilo se njihovo prvo biološko dete, devojčica Šajlo, koja je postala centar sveta poznatog glumačkog para. Međutim, kao veliki humanitarci, njih dvoje usvojili su Paksa Tjena iz Vijetnama, a 2008. godine Andželina je rodila blizance Noksa Leona i Vivijan Maršelin. Trenutno je aktuelan njen film Salt u kome se ponovo našla u ulozi akcione heroine.

Svojim izgledom i odličnom glumom oduvek ste skretali pažnju na sebe. Prija li vam takva popularnost?

- Lepo je kada vam neko skrene pažnju da ste uspešni, zgodni i dobri, ali to me nikada nije činilo srećnom. Kao mala često sam se samopovređivala jer nisam mogla da izdržim konstantan psihički bol koji sam osećala, pa sam mislila da će mi to pomoći. Ne godi mi popularnost, smatram da ona prija jedino iskompleksiranim ljudima.

Vaš ljubavni život uvek je bio interesantan javnosti. Mislite li za sebe da ste emotivno nestabilna osoba?

- Ne, nikako! Jednostavno, kada sam bila mlađa i nisam imala decu i porodicu, vodila sam se onako kako mi srce kaže u tom trenutku. Pre bih rekla da sam u ljubavnom životu bila nepromišljena, ali s godinama sam postala mnogo mudrija.

Pored vaše veze sa ženom, javnost se bavila i odnosom koji ste navodno imali sa svojim bratom. Da li se ikada zapitate kako ćete svojoj deci objasniti sve te avanture i naslove koje će jednog dana videti?

- Veoma sam liberalna osoba, pa ću tako vaspitati i svoju decu, a kada dođe do tog trenutka, na svako njihovo pitanje ću odgovoriti iskreno. Što se tiče mog navodnog emotivnog odnosa s mojim bratom, od toga se ograđujem jer to nije bila fizička, nego platonska ljubav koju, u stvari, svaki brat i sestra osećaju jedno prema drugom. Što se tiče moje veze sa Dženi, već sam svima objasnila da je ona jedna od moje tri najveći ljubavi u životu.

Već pet godina ste sa glumcem Bredom Pitom, planirate li možda da se venčate?

- Ako me pitate da li smo odredili tačan datum, nismo, ali to ćemo verovatno uraditi samo zbog naše dece.

Zimus su u medijima kružile priče da ste se vas dvoje razišli, a da se on vratio bivšoj izabranici Dženifer Eniston?

- Nas dvoje smo zajedno i to je to. Imamo krize kao svaki par, jer sam ja preke naravi, ali naš rastanak nije na pomolu. Ako je vaše sledeće pitanje šta mislim o njegovoj bivšoj, reći ću vam sve najbolje.

Nedavno ste se izjavili da vaša ćerkica Šajlo obožava da nosi mušku garderobu.

- Da i ja je podržavam u tome. Prošlog leta bili smo u Crnoj Gori i njoj se očigledno svidelo kako izgledaju njihovi muškarci, pa se sad samo tako oblači.

Da li ste nekada umorni od medijske pažnje koja je usmerena na vaš privatni život?

- Ne samo od toga, umorna sam od svega, pa i od glume. Ponekad ne znam ko sam i šta sam. Jedino sam srećna kada sam sa svojom decom. Mislim da ću se u skorijoj budućnosti potpuno posvetiti njima, pa me jedan period nećete viđati na velikom platnu.

Kako vidite sebe u budućnosti?

- Ne tako davno izgubila sam majku i shvatila da život treba ceniti mnogo više. Zadivljujuće je kad provodite godine s ljudima koje volite i zbog toga je veoma važno sačuvati zdravlje i u poznim godinama. Želim da dočekam unuke, da vidim kako moja deca rastu i da provedem još mnogo godina sa Bredom.

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker