Ekskluzivno: Biljana Šešević i Janko Tipsarević: Svi detalji venčanja godine

Popodne 4. jula kada su se voditeljka Biljana Šešević i teniser Janko Tipsarević obećali jedno drugom na večnu ljubav bilo je ispunjeno mirisima latica nekoliko hiljada ruža koje su ukrašavale Klub S u Jakovu
7
1 / 44 Foto: Vladimir Šporčić

Ceremonija venčanja kojim je krunisana gotovo pet godina duga romansa televizijske voditeljke Biljane Šešević i slavnog tenisera Janka Tipsarevića zauvek će ostati urezana u pamćenje njihovih zvanica, ali će ostaviti i neizbrisiv trag u srcima poznatih mladenaca koji su se tog dana jedno drugom obećali na večnu vernost. Spektakularna zabava organizovana je u popodnevnim časovima 4. jula u, za ovu priliku, posebno dekorisanom Klubu S u Jakovu. U luksuzno uređen prostor oplemenjen sa preko deset hiljada žutih i belih ruža, orhideja, amarilisa, ukrašen Swarovski kristalima, svilom, crnom čipkom i perjem, najvažnije zvanice počele su da pristižu od sedamnaest časova. Među prvima došli su glumica Danica Maksimović i njen suprug Tode Lolić, supružnici Jelena i Goran Bunjevčević, Dijana i Srđan Đoković, Lepa Brena i Slobodan - Boba Živojinović, teniser Rajner Šutner, potom Viktor Troicki sa lepšom polovinom Sunčicom Travicom, Mina i Nenad Zimonjić, Novak Đoković i njegova izabranica Jelena Ristić...

Na samom ulazu dvesta šezdeset najbližih prijatelja i rodbine ostalo je bez daha kada su ugledali glamuroznu scenografiju u čijoj postavci je, po uputstvima agencije Stem i organizatorke Suzane Radović, učestvovalo preko sto ljudi. Unutar nje, prisutni su u pratnji gudačkog kvarteta Alektik prvo posluženi pićem dobrodošlice šampanjcem Moet i ukusnim voćem. Sat vremena kasnije, uz prve taktove pesme Because You Loved Me Selin Dion, prelepa mlada koja je blistala u očaravajućoj beloj venčanici japanskog kreatora Enzoanija u pratnji svog voljenog oca Aleksandra Šeševića, odšetala je do impozantne salete gde ju je u srebrenom odelu Gianfranco Ferre čekao budući suprug. Praćena gustom belom prašinom suvog leda, zanosno je koračala do svog voljenog, a zaljubljeni par je tačno u 18 časova izgovorio sudbonosno da pred matičarem. Njihovim zavetima na vernost svedoci su bili najbliži prijatelji, Biljanina kuma Branislava Radman i Jankov kum Darko Mađarovski. Na opštu radost prisutnih, Biljana je otkrila da uzima prezime svog dragog izabranika, a nakon tog važnog trenutka usledilo je pljusak od konfeta koje su ispaljivali topovi postavljeni sa obe strane romantične salete. Međutim, Biljana se po navici u matičnu knjigu venčanih potpisala svojim devojačkim prezimenom, što je narednog dana uvidela matičarka pa je voditeljka morala da ode do opštine i promeni svoj potpis. Razmenjivanje unikatnih burmi, poručenih iz jedne juvelirnice u Valensiji, mladine od belog zlata i dijamanata, a mladoženjine od platine, koje su iz Španije noć uoči venčanja u Beograd doneli njihovi prijatelji, mladencima je izmamilo sočan poljubac ispraćen velikim hitom Armagedon grupe Aerosmit.

Među prvima mladencima su na sklapanju braka čestitali Biljanina sestra Jovana, majka Zdenka i otac Aleksandar, potom Jankov brat Veljko, majka Vesna i otac Pavle. Nekoliko minuta kasnije, a na radost mlađih pripadnica nežnijeg pola, atraktivna voditeljka bacila je bidermajer izrađen od svežih žutih ruža uvezanih bogatom zlatnom trakom, koji je uhvatila Biljanina kuma Branislava Radman. Pošto je prestižni beogradski klupski bend Marka Žujovića, koji bio zadužen za celonoćni dobar provod, odsvirao kraći instrumental, usledila je numera Stand By Me uz koji su Tipsarevići odigrali prvi ples. Inače, spretne korake zaljubljeni su u prethodnom periodu marljivo uvežbavali, a za njih su dobili gromoglasan aplauz i na podijum izmamili gotovo sve druge goste. Kada je ljubavni par prikazao zavidno umeće u igranju, Biljanini i Jankovi roditelji poželeli su na srpskom i engleskom jeziku, zbog brojnih gostiju iz inostranstva, mladencima dug i skladan bračni život, ali su i zahvalili svima koji su došli da njihovu decu podrže u važnoj životnoj odluci.

Tokom kraće pauze na podijumu zvanice su se smestile u dva snežnobela šatora na obodima prelepog bazena. Jedan je bio rezervisan za starije zvanice, dok su ispod drugog bili posluženi mlađi gosti, ali je bio  postavljen i mladenački sto. Oba šatora bila su dekorisana detaljima uvezenim iz Italije, a svakog gosta na stolu čekao je mali poklon u beloj, Biljaninoj omiljenoj žutoj boji, ukrašen Swarovski kristalima koji su inače bili rasuti na sve strane. Ukusni meni činili su specijaliteti po meri svih prisutnih, a gotovo da ni jedna zvanica nije odolela kavijaru, kao ni inostranim vinima i šampanjcu. Kada ih je najfinije rajsko piće malo zagrejalo, bend je zasvirao neke od najvećih domaćih hitova uz koje su gosti zaigrali. Vrhunac zabave bio je kada je Novak Đoković u dva navrata zapevao svoju omiljenu pesmu Kafana je moja sudbina, dok mu je podršku pružala devojka Jelena Ristić, veselo igrajući na korak do njega. Ipak, gosti pristigli iz Francuske, Španije, Amerike i Nemačke nisu skrivali oduševljenje kada je na scenu izašao folklorni ansambl Talija, s kojim su svi zajedno odigrali kolo, a u stopu su ih pratili najbolji srpski teniseri. Da euforija bude još veća, dva časa pre ponoći na binu je izašla i jedna od naših najvećih folk zvezda Lepa Brena, koja je održala mini koncert u trajanju od devedeset minuta, tokom kojeg je otpevala čak osamnaest pesama. Svojevrsni muzički spektakl započela je svojim velikim hitom Sanjam, a zatim su se nizale pesme Beli biseru, Uđi slobodno, Janoš, Pazi kome zavidiš, Luda za tobom, Ti si moj greh... a otpevala je i pesmu Podseti me šta to beše ljubav od Olivera Dragojevića, kao i jedan od najvećih hitova grupe Bijelo dugme A i ti me iznevjeri. Kada niko više nije imao ni snage za igranje, a ni pevanje, na čelu s prinčevima belog sporta i njihovim voljenim damama koje su s sve vreme bili na bini, Brena je otpevala Ja nemam drugi dom i završila svoj mali koncert koji je za mladence bio od neprocenjive vrednosti. Upravo tada konobari su doneli tortu visoku dva metra, okruženu vatrenim fontanama, vodenim balonima i ukrašenu Swarovski kristalima, koju je kao i kompletnu ceremoniju osmislila mlada. Najslađi trenutak dočekala je u dugačkoj žutoj D&G haljini. Inače, mada je planirala da obuče kreaciju svoje mlađe sestre Jovane, koja u Italiji studira dizajn, zbog njene zaokupljenosti da svim sestrama izradi unikatne komade sopstvenog brenda Joshe, Biljana je odustala od te ideje. Prvo parče ukusne poslastice pripalo je mladencima, a nakon što su i zvanice pojele tortu, usledio je desetominutni vatromet koji su svi posmatrali bez reči.

Još omamljeni čarobnom igrom svetlosti, boja i neobičnim oblicima na nebu, prisutnima su zasvirali trubači. I taman kada su svi pomislili da nema dalje, posle bloka klasične, zabavne domaće i strane muzike i trubača, usledila je, tačno u ponoć, prava muzička poslastica za mlade. Naime, na binu, iza muzičkog pulta stao je DJ Marko Stefan Brown, a posle nekoliko odličnih numera za ljubitelje elektronike počelo je kupanje u bazenu, uprkos činjenici da su svi nosili svečane toalete. Ipak, ni ovo nije bio kraj. Na svečanost su stigli i tamburaši koji su zajedno sa najizdrživijim gostima pevali do šest časova narednog jutra, a njihov predvodnik bio je glumac Sergej Trifunović koji je sa Brača na veselje doputovao posle ponoći.

Jedna od najveselijih svadbi na javnoj sceni, osim što je po bogatom programu predstavljala pravi spektakl za prisutne, ima još jednu neobičnost, a to je činjenica da je mladoženja istog tog dana zajedno s svojim saigračima iz reprezentacije Srbije u 15 časova otputovao za Split gde se igrao Dejvis kup. Uprkos razdvojenosti odmah na početku braka, mladenci neće ostati uskraćeni za medeni mesec, već će nakon svih Jankovih profesionalnih obaveza u novembru otputovati na Maldive, gde će uživati u svojoj beskrajnoj ljubavi. 

Moni Marković

makonda-tracker