Ana Sofrenović i Pampers uručili opremu porodilištima

Glumica Ana Sofrenović posetila je porodilište Kliničkog centra Srbije u Beogradu i uručila neophodnu opremu u ime kompanije Pampers.
0
1 / 3 Foto: Promo

Porodilište Kliničkog centra Srbije bolnice u Beogradu sada ima nov nameštaj za novorođenčad i njihove majke. Neonatalne stolice, stolovi za presvlačenje i neonatalni Pampers kreveti već se nalaze u porodilištu, i dostupni su majkama i njihovoj tek rođenoj deci. Kliničkog centra bolnica u Beogradu nije jedina koju je Pampers podržao, već je jedna od deset bolnica iz šest gradova koje će tokom ove nedelje dobiti potreban nameštaj. Preko 60 neonatalnih stolica, 60 stolova za presvlačenje i 200 neonatalnih Pampers kreveta stićiće do srpskih porodilišta. Ljudi iz Srbije pokazali su dobru volju da učestvuju u ovoj akciji za koju su se sredstva prikupljala prodajom Pampers pelena i vlažnih maramica. Ovom donacijom lokalne aktivnosti za kampanju 1 pakovanje=1 vakcina su završene, ali se donacije Pampersa nastavljaju i tokom jula u još pet gradova Srbije. Proces poboljšanja kvaliteta brige o deci u Srbiji podrškom rooming-in sistemu je dugoročan projekat osmišljen da objedini potrebe majki, dece i profesionalaca.

- Neonatalni kreveti, stolovi i stolice koje je obezbedio Pampers stvaraju optimalne uslove za majku i dete u prvim danima materinstva. Pampers donacija je veoma korisna za promociju dojenja odmah nakon rođenja. Pozitivna poruka koja stoji iza ovog programa, od majki, pedijatara i fizijatara je ohrabrila Pampers da podrži Rooming in system u Srbiji - kaže Ana Sofrenović, ambasadorka kampanje. Porodilišta koja će primiti donaciju Pampersa nalaze se u Beogradu, Vranju, Kragujevcu, Kruševcu, Nišu i Novom Sadu.

makonda-tracker