Hari Varešanović: Radujem se unučetu

0
Pevač Hari Varešanović otkriva kako nestrpljivo čeka kraj godine kada će njegova ćerka Nađa roditi svoje prvo dete i mašta o tome kako će biti dobar deka
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Mada je uz svoje troje dece odavno spoznao svu lepotu očinstva, muzičar Hari Varešanović ne može da sakrije ogromnu radost koja ga je obuzela kada je nedavno saznao da će krajem ove godine postati deda. Naime, njegova ćerka iz prvog braka, dvadesetpetogodišnja Nađa, obradovala ga je vešću da je u drugom stanju, ali srećna porodica još nije saznala pol bebe. Činjenica da su mu naslednici već odrasli, jer pored Nađe pevač ima i šesnaestogodišnjeg Damira i godinu dana starijeg vanbračnog sina Maka, uticala je na to da se ovaj četrdesetdevetogodišnji umetnik još više obraduje unučetu i s radošću dočeka dan kada će se igrati sa ćerkinim naslednikom. Iako je nedavno po drugi put stao pred oltar sa svojom izabranicom Jasminkom Ištuk s kojom je prethodno bio u vezi punih petnaest godina, divna vest o proširenju porodice izazvala je u njemu buru emocija koje nikada ranije nije osetio.

- Kada sam saznao da ću postati deka, osetio sam se zaista predivno. To je za mene zaista velika stvar o kojoj nisam mogao da ćutim pa sam je brzo podelio sa svim svojim prijateljima. Neizmerno se radujem unučetu i njegovo rođenje doživljavam kao znak da je moj život konačno ušao u mirnu luku – kaže Hari.

Koliko voli decu, muzičar je dokazivao svojim nežnim odnosom prema svojim naslednicima, a od prvog dana vaspitavao ih je onako kako su Harija podizali njegovi roditelji. Oduvek se trudio da im pre svega bude dobar drug, a tek potom autoritet i otac u pravom smislu te reči.

- Uz povremene zabrane i kontrole, trudio sam se da svojoj deci pružim što više slobode i čini mi se kako se to pokazalo kao dobra taktika. Sa svojim naslednicima imam odličan i skladan odnos i trudim se da sve svoje slobodno vreme provedem s njima – opisuje pevač koji je sasvim siguran da će biti dobar deka.

- U slatkom sam iščekivanju tog deteta, a  iako se još osećam mladim za jednu tako ozbiljnu ulogu, velika je i važna stvar dočekati prvo unuče – završava Varešanović.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker