Gagi Jovanović počeo gradnju Beogradske komedije

Zabadanjem prvog krampa u koren divljeg rastinja na prostoru budućeg pozorišta, glumac Drgan Gagi Jovanović simbolično je označio početak radova na izgradnji novog pozorišta, prvog posle 43 godine u Beogradu.
1
1 / 3

U tom poduhvatu, su ga, takođe u kompletnoj građevinarskoj opremi, podržali dva barda srpskog pozorišta teatrolog Jovan Ćirilov i pisac Dušan Kovačević kao i predsednik opštine Palilula Danilo Bašić.

- Radni naziv je Beogradska komedija', koji i najavljuje buduće žanrovsko opredeljenje pozorišta. Dobru volju imamo, ali kompletna sredstva još nismo obezbedili, pa smo pozvali na mobu iskusne radnike, Jovana i Duška, koji su se do sada dokazali u izgradnji pozorišta – rekao je Dragan Jovanović, šaljivo najavljujući budući teatar humora.

- Biće to radionica smeha, jer smeh je nešto što nedostaje ovom narodu a i moja je želja od dečačkih dana – dodao je Jovanović.

Jovan Ćirilov je govoreći o humoru kao našoj tradiciji, od kako je rekao Sterije pa do Duška i modernih pisaca, naznačio da Srbi saznaju kroz smeh, ponekad i uz suze i izrazio zadovoljstvo što će grad dobiti mesto u kome vlada humor.

Dušan Kovačević je rekao da je ovo je jedan izuzetno lep dan za kulturu u Srbiji, i da može bude inspirativan za sve one koji sumnjaju da može nešto da se uradi.

- Bio sam na mnogim gradilištima ali nikad nisam video ovakav teren koji treba pretvoriti u pozorište – rekao je Kovačević aludirajući na gusto rastinje koje se stvorilo u prethodnoj deceniji na zgarištu nekadašnjeg studija novokomponavane muzike nazvavši ga dolinom Amazona. On je izrazio nadu da će već na proleće, u potuno novom i moderno opremljenom prostoru, posetioci moći da uživaju u prvim predstavama.

makonda-tracker