Severina Vučković: Još sam kao dete

Atraktivna pevačica Severina Vučković objašnjava da i danas poput nestašne devojčice želi da iskusi nepoznato i naglašava kako ju je tokom karijere oduvek pratilo nerazumevanje
1
1 / 3 Foto: Sašo Radej

Iako još nije potpuno zalečila povredu na desnom kolenu koja joj se desila još u maju, tridesetosmogodišnja pevačica Severina Vučković priprema se da 2. jula nastupi na Splitskom festivalu zabavne muzike gde će izvesti novi singl Nevira. Odvažna i hrabra pevačica nikada nije jadikovala nad životnim problemima, pa je tako ubrzo posle operacije na nozi nastavila uspešno da se bavi svojim poslom, a na sceni se oslanjala na stilizovanu štaku sa cirkonima.

- Imam dobru vezu s onim gore pa mi je on valjda dao da se brzo oporavim. Kad izađem na binu, prema ljudima trči jedno veliko srce i ja ga delim sa svima. Ali, imam sreću što mi publika pošalje komade svog srca, tako da ja u sebi imam svoje i njihova srca. Samo da je ono na mestu, a za noge i ruke tu su doktori – otkrila je Severina za hrvatsko izdanje magazina Story. Inače, popularna pevačica nedavno je boravila i u Beogradu, gde je trebalo da održi koncert u okviru Ušće festivala koji je otkazan zbog lošeg vremena. Ipak, ni to nije bacilo senku na njene poslovne planove, budući da je postala zaštitno lice modne kuće Estare Culto, ali i stigla da snimi novu pesmu.  

- Pesma Nevira posvećena je svim muškarcima i ženama što se javno i tajno silno ljube, udatim ženama i ljubavnicama, svima koji bezuslovno veruju u ljubav i onima koji su patili u životu zbog ljubavi. Jer, ljubav je veća od svega, a čak i kada je bolela, ona je uvek bila istinita i prava. Pogrešni mogu da budu eventualno samo ljudi – iskrena je Severina koja je već dve godine u vezi sa riječkim preduzetnikom Slavkom Šainovićem. Četrdesetdvogodišnji Slavko kao i pevačica obožava more, pa se oboje raduju letnjem odmoru nakon festivala. Upravo šarmantni verenik u poslednje vreme predstavlja i njenu najveću inspiraciju, ali i podršku kada joj je to potrebno, budući da je Severina oduvek volela da šokira javnost.   

- Muzika je najvažnija od svega, emocija s velikim E. Pesma Nevira je kao lepa, stidljiva devojka. Dobar primer je i numera Gas, gas. Mislite li da ja volim miris kamiona? Možda mi ne dimi svako jutro pored glave, ali mi je ta slika Joj što volim miris kamiona toliko živa da nemam dilemu da li bih to pevala. Ja sam kao dete, meni oči svetle na takve drugačije slike koje nisam probala u životu, ali bih volela. A osim toga, želim da se dobro zabavim. Najlakše je praviti karijeru na isprobanim receptima. Najveći problem predstavlja nerazumevanje mene kao punokrvnog umetnika, što se nisam zaustavila ili gajila određenu vrstu stava i imidža. Poći putem pesme Dalmatinka i ukoreniti se u dalmatinsku šansonu ili ostati u nivou kantautorskih pesama ispisanih vlastitom olovkom, kao na primer Pogled ispod obrva, Prijateljice, Mili moj i ostati u tome. Meni uvek treba još. U pesmi je važna energija i emocija uz pretpostavku da je tekst dobar ili zanimljiv i da ti se muzika sviđa. Važna je sugestivnost pevača kome ćeš poverovati – priča Severina koja tokom leta planira da sa svojim dobrim prijateljem, šezdesetogodišnjim Goranom Bregovićem, pripremi novi album.

Nikolina Kunić

makonda-tracker