Jelena Đokić: Ćerka mi je razlog za sreću

Glumica Jelena Đokić otkriva na koji način su ona i njen muž Svetozar Cvetković organizovali rođendanski party za svoju naslednicu Klaru i otkriva koliko joj je bitno kada vidi da je njena mezimica ponosna na mamu
2
1 / 3 Foto: Petar Đorđević

Tridesetdvogodišnja glumica Jelena Đokić i njen dve decenije stariji suprug, čuveni umetnik Svetozar Cvetković, koji već deset godina uživaju u iskrenoj ljubavi, izvor energije i radosti pronalaze u svojoj ćerkici Klari. Bivši upravnik Ateljea 212 ne štedi savete kada je u pitanju podizanje najmlađe naslednice jer iz braka sa bivšom suprugom Dankom ima sedamnaestogodišnju ćerku Deu, pa je svojoj izabranici najbolja podrška u podizanju malene Klare. Preslatka mezimica popularnih roditelja napunila je prvog juna tri godine, a mama i tata su se potrudili da svojoj miljenici prirede nezaboravno rođendansko slavlje. Uspešna crnogorska glumica, koja je u svojoj karijeri već osvojila značajne nagrade, izabrala je da ćerkin rođendan organizuje u jednoj beogradskoj igraonici, gde je ona satima uživala sa svojim vršnjacima.

- Klarin rođendan nismo proslavili u krugu porodice, nego smo malo slavlje upriličili u krugu porodice iz vrtića (smeh). Ona je sada velika pa sama bira kako će da obeleži svoja slavlja na mestima koje voli, a to su uglavnom igraonice. Nisam tip majke koji se plaši da li će njeno dete pasti ili se povrediti, već se jurim s njom po igraonici. Na rođendanu sam bila kapetan Kuka, a Klarini drugari izgubljeni dečaci i svi smo se nalazili u bazenu punom raznobojnih loptica. Priznajem da je to bilo dvadeset minuta velike vežbe i užitka i bila sam sama protiv svih. Mislim da je Klara bila ponosna na mamu, što mi najviše znači - otkriva tridesetdvogodišnja glumica.

Nakon uspešne pozorišne sezone, rođena Splićanka koja je jedno vreme živela u Mladenovcu da bi se potom sa porodicom preselila u Herceg Novi, nije želela da leto provede na udaljenim turističkim destinacijama, već je rešila da sa svojim najmilijima otputuje kod porodice u Crnu Goru. Jelena je i 2007. sa tada tromesečnom ćerkicom u avgustu uživala u Herceg Novom, a s obzirom na to da im je prvo zajedničko letovanje ostalo u najlepšem sećanju, uvek se rado vraćaju na ovaj deo crnogorske obale.

- Trenutno nemam nikakve poslovne planove tokom narednih meseci, pa imam želju da što više uživam u letu koje je pred nama. Ne planiram odlazak na udaljene destinacije, već ću otići kod svoje porodice u Herceg Novi, na meni drago mesto koje zovem drugi dom - ističe crvenokosa umetnica koja je oduševila publiku ulogom u predstavi Metamorfoze reditelja Aleksandra Popovskog u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Junakinja gledanog srpskog filma Turneja, uspešno savladava sve poslovne i privatne prepreke, a podršku za sve poduhvate dobija od svojih najdražih.

- Mislim da sve mlade mame crpu energiju iz svoje dece. Klinci su neiscrpni izvor sreće, a mi ih samo pratimo - završava Jelena koja će uskoro obradovati publiku ulogom u filmu Kako su me ukrali Nemci koji je producirao njen suprug Svetozar Cvetković.

Danilo Mašojević

makonda-tracker