Zoran-Kiki Lesendrić: Supruga je digla ruke od mene

2
Muzičar Zoran-Kiki Lesendrić nakon skoro tri decenije ljubavi sa suprugom Ljiljanom brak smatra svetom zajednicom, a kao njen najvredniji rezultat ističe sina Đorđa koji je krenuo očevim stopama
foto: Ivan Dobričić
foto: Ivan Dobričić

Izreka da iver ne pada daleko od klade i te kako je primenjiva u životu priznatog kantautora, gitariste i pevača grupe Piloti, četrdesetdevetogodišnjeg Zorana-Kikija Lesendrića i njegovog osamnaestogodišnjeg naslednika Đorđa. Naime, kada je na svojoj poslednjoj turneji shvatio da je njegov mezimac definitivno odlučio da krene očevim stopama, muzičar je bio srećan i ponosan. Želju sina jedinca da se bavi muzikom i oformi svoj rokenrol bend prihvatila je i Zoranova supruga Ljiljana, koja je i njegova najveća podrška.

- Na turneji koju smo nedavno imali, Đorđe je umeo da se bez najave popne na binu, izbaci našeg bubnjara Džonija i s nama odsvira nekoliko pesama. Ne čudi me što je tako jer je odrastao uz ovakvu vrstu muzike, talentovan je i sigurno će se baviti ovom vrstom umetnosti. Mada bih više voleo da se Đorđe bavi nečim drugim, to ipak nije moj problem. Jer, i moji roditelji su sigurno želeli da ja postanem nešto drugo, a ne gitarista i pevač. U potpunosti podržavam sina, ali na kraju krajeva, ko mene sada pita jer on je već punoletan momak. Mogu da mu zamerim i kažem šta nije kvalitetno u njegovom radu. Čini mi se da će ipak naći lični put u muzici jer već ima svoj bend – iskreno i s mnogo emocija priča Zoran o svom sinu i ističe da mu je porodica najveći oslonac u karijeri. Sa suprugom Ljiljanom, poznatim lekarom u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front, u braku je skoro tri decenije. S obzirom na to da su zajedno od početka njegove karijere, nikada joj nisu smetale obožavateljke koje su okruživale sve članove Kikijevog benda.

- Nakon svega, mogu da kažem da je Ljiljana odavno digla ruke od mene jer među nama više ne postoji nikakav problem i u godinama smo kada obožavateljke ne mogu da budu prepreka našem odnosu. Uostalom, ja sam već polupenzioner (smeh).

Iako za muzičare u rokenrolu važi nepisano pravilo da su ženskaroši i da teško održavaju svoje bračne zavete, to kod Kikija nije pravilo. Porodična zajednica je poznatom pevaču najvažnija stvar u životu, a sa svojom voljenom izgradio je odnos pun poverenja.

- Ključ bračnog uspeha jeste u tome da se dvoje naviknu jedno na drugo i da imaju mnogo tolerancije, ne samo u ljubavi, već i u svakom drugom segmentu života. Tolerancija je važna i u druženju, a pogotovo među partnerima koji žive zajedno. Postoji nešto što Ljiljanu i mene veže punih dvadeset šest godina, a da nije tako, naš odnos bi odavno propao. Oboje smo veoma slični, isti smo znak i podznak u horoskopu, ali s druge strane čini mi se da smo potpuno različiti. Njena interesovanja su drugačija od mojih, ali navikli smo se jedno na drugo. Imam osećaj za porodicu i zajedništvo. Ne volim ni kada se prijateljstva raspadaju, a pogotovo ne porodica koja bi trebalo da bude osnovna jedinica društva i rasadnik svega dobrog u životu. Žao mi je što u ovim turobnim vremenima ona prvo strada jer se ljudi često razdvajaju zbog nedostatka novca. Ja sve u životu nekako radim iz inata, ali najbitnije mi je da se porodica sačuva – otkriva Lesendrić koji će ovog leta pripremati novi album, ali i održati nekoliko koncerata. Još slaže utiske sa prethodne turneje, a najviše s koncerta u Banjaluci gde je nastupio nakon dve decenije pauze i veoma emotivno doživeo reakciju publike. Muzičar kaže da njegovo cigansko srce više voli da čuje reakciju publike nego da komponuje pesme. Nedavno je objavio i DVD izdanje na kojem su snimci koncerata sa prošlogodišnje turneje. Sa svojim bendom Piloti nastupao je u više od trideset gradova širom Srbije, a pesme Kao ptica na mom dlanu, Ne veruj u idole, Kada sanjamo, Zaboravljeni, osvojile su srca i mlađe publike koja sve stihove zna napamet.

Ksenija Konić

makonda-tracker