Marko Slankamenac: Samo nam je ljubav potrebna…

1
Iako su samo dva meseca pre venčanja 19. juna saznali da su izgubili bebu, maneken Marko Slankamenac i njegova voljena Anja Švabić nisu odustali od želje da najlepši san o zajedničkom životu pretvore u stvarnost
foto: Slobodan Pikula
foto: Slobodan Pikula

Devetnaesti dan juna maneken Marko Slankamenac i njegova draga, stjuardesa JAT-a Anja Švabić, pamtiće do kraja života jer su potpuno sigurni u snažna osećanja venčanjem krunisali svoju romansu. Kada je u večernjim satima ugledao svoju izabranicu u romantičnoj venčanici, jedan od najuspešnijih modela s naših prostora bio je svestan da se njegov najlepši san pretvara u javu. Vođeni strasnim emocijama koje su im olakšale brojne teške životne momente, Anja i Marko su svoju ljubav krunisali građanskim venčanjem u restoranu Kalemegdanska terasa.

- Jedino mi je bilo važno da Anja bude zadovoljna i lepa, kao što inače i jeste. Stvarno je izgledala božanstveno, pa sam zbog toga sačuvao sve njene fotografije, kako bi taj divni momenat ostao sačuvan za sva vremena – priča Marko i napominje da se zabava posle njegovog venčanja pretvorila u ludu žurku.

- S nama su bili svi naši prijatelji, čak su došli i kumovi mojih pokojnih roditelja, što me je veoma dirnulo. Svi su bili veseli, pevali su, igrali i radovali se od srca zbog naše sreće sve do ranog jutra. Za dobro raspoloženje bio je zadužen folk pevač Željko Šašić koji je sa svojim bendom dodatno zagrejao atmosferu – ističe maneken, čijim će se prezimenom u budućnosti služiti i njegova draga koja mu je osvojila srce u proleće 2007. godine na manifestaciji Fashion Selection.

- Zbog posta priredili smo samo građansko venčanje, ali čim se on okonča, planiramo da organizujemo i crkveno jer nam venčanje pred Bogom mnogo znači. Inače, najveći deo posla oko svadbe odradio je moj suprug, ali pošto je znao da obožavam Kalemegdansku terasu, rešio je da mi i tu želju ispuni – priznaje Anja koja ljubav sa Markom doživljava kao sudbinu.

- Iako je uobičajeno da se bidermajer baca ispred crkve, Anja je svoj bacila i u restoranu nakon što smo ispred matičara razmenili bračne zavete, a uhvatila ga je njena koleginica Ivana Babić – otkriva Marko, dok se njegova voljena supruga priseća neizvesnosti koja ju je prožimala dok je zajedno sa drugaricama birala venčanicu.

- Odlučila sam se za belu haljinu od čipke, koju je dodatno oplemenio sicilijanski veo. Kada sam se pogledala u ogledalo, sama sam sebi priznala: Kako si lepa. Marko je nosio odelo koje je specijalno za njega kreirala dizajnerka modne kuće Zekstra Slavica Petrović. Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na činjenicu da su nam svedoci na venčanju bili Igor Barać i Tamara Prop, naši prijatelji s kojima smo odrasli– ističe Anja koja ne krije kako bi njihova radost bila još veća da pre dva meseca nije izgubila bebu u ranoj trudnoći.

- Bili smo tužni kada se to dogodilo, ali nismo želeli da otkazujemo svadbu. Naravno da od potomstva nećemo odustati i takve stvari se bez ikakvog razloga događaju mnogim parovima – ističe Anja koja je svom partneru bila najveća podrška i u tragičnim trenucima kada su mu u kratkom vremenskom periodu umrli majka, otac i brat.

Moni Marković

makonda-tracker