muška verzija Brižit Bardo

Životna priča Alena Delona: Dečačka nevinost i lepota u spoju neukrotive prirode kojoj je sve bilo praštano (FOTO)

0

Bio je bandit sa ulice koji više uživa u društvu kriminalaca nego snobova versajskog kova...

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Alen Delon je na svetsku scenu stupio bez pompe i fanfara, ali dovoljno upečatljivo i očaravajuće. 

 

Bila je ljubavnica Fride Kalo: Upoznajte vedetu Pariskog kabarea - ženu koja je imala bezbroj muškaraca i dvanaestoro dece (FOTO)

 

Mladost je bila na Delonovoj strani, dečačka nevinost i lepota takođe, kao i problematična, neukrotiva priroda kojoj se sve prašta. Ipak, u jednoj stvari ove dve glumačke legende su se razlikovale.

Nekako je bilo jasno da je Delon zvezda koja se neće brzo ugasiti i za sobom ostaviti treperavi sjaj neostvarenih mogućnosti...

 

Nastvak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

Dozvolio je da mu se dogodi nešto drugo, za status zvezde mnogo opasnije. Dopustio je godinama da ga polako mrve i uvek suočavaju sa novim izazovima, na koje je sve teže odgovarao.

 

Delon kao muška Brižit Bardo

Još jedno poređenje pratilo je pojavu Alena Delona u svetu filma. Bilo je to takođe laskavo očekivanje medija da će Delon biti muška verzija Brižit Bardo, šta god to značilo kada se ode malo dalje od privlačnog novinskog naslova.

 

Životna priča: Monika Beluči - Tvorac svoje životne bajke

 

Ipak, Delon to nije mogao biti jer njegov život nimalo nije ličio na život fino vaspitane i dobro obrazovane devojke koja je išla na časove baleta, poticala iz pristojne porodice, a onda, tokom godina, stekla status najslobodnije žene u Francuskoj.

 

Uprkos svemu, decenijama je uživao slavu koja je dobrim delom bila utemeljena na opštem stavu da je baš on njen muški pandan. Istina je bila sasvim drugačija...

 

Nastvak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

Delon je bio i ostao problematični klinac bezazlenog izraza lica koje krije zabranjene želje, bandit sa ulice koji više uživa u društvu kriminalaca nego snobova versajskog kova.

 

Životna priča Dragana Nikolića: Vitez koji je popravljao naš svet

 

Kada se čitava, sada već daleka, priča o zlatnim godinama Delonove slave sagleda iz današnje perspektive, on je bio ikona stila prepoznatljiva po nonšalanciji, klasičan muškarac u deceniji ekstravagantnih hipika, glumac bliži svetu uličara, biznismena i kriminalaca nego intelektualnoj eliti i umetničkim krugovima.

Rastrzan između razvedenih roditelja izbacivan je iz škole, a problematična mladost odvela ga je i do maloletničkog zatvora. Okušavši se u poslovima konobara, portira, mesara i raznosača novina, Delon je završio i kao dobrovoljac u francuskoj vojsci, koja ga je poslala na ratište u Indokinu. Ovo bogato životno iskustvo, stečeno pre dvadesete godine, bilo je, pored talenta, sve što je Delon imao da ponese u svet glume. Ali u njemu se snašao iznenađujuće dobro.

makonda-tracker