Milan Lane Jovanović: Ne odustajemo od trećeg deteta (ceo tekst)

0
Iako su prošle godine izgubili bebu, junak srpske reprezentacije Milan - Lane Jovanović i njegova supruga Nataša nisu dozvoli da ih tuga slomi nego su odlučni u nameri da sinovima Lazaru i Dušanu uskoro podare brata ili sestru
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Naš slavni dvadesetdevetogodišnji fudbalski as Milan - Lane Jovanović proteklog petka postao je novi sportski heroj srpske nacije, nakon što je u trideset devetom minutu zatresao mrežu nemačke reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoafričkoj Republici. Veliki uspeh svog voljenog supruga i oca njegovi najmiliji pratili su u Novom Sadu gde se trenutno nalaze Lanetova izabranica Nataša i sinovi Lazar i Dušan. Pored toga što je briljantan na terenu, popularnom fudbaleru veliki motiv za uspehe pruža i stabilna porodica, a svakodnevnu radost i podstrek donose mu osmesi njegove životne pratilje i njihovih preslatkih naslednika. Ipak, nije svaki trenutak u životu talentovanog sportiste bio savršen kao onaj protekle nedelje, ali i onda kada je prolazio kroz najteže životno razdoblje nije dozvolio da ga tuga slomi. Naime, Milan i njegova partnerka u martu prošle godine proživeli su veliku tragediju kada su na samom početku Natašine trudnoće saznali da se njihova želja da dobiju treće dete neće ostvariti. Naime, neposredno pošto je rodbini i prijateljima saopštio radosnu vest, Milan i njegova draga saznali su da njena trudnoća nije održiva.   

- Lane je igrao meč sa Rumunijom i razglasio je da će po treći put postati otac, a gubitak bebe desio se neposredno pred tu utakmicu. Tužnu vest sam mu nažalost saopštila po završetku meča - iskreno govori fudbalerova supruga Nataša za Story koja je ovu informaciju dobila posle nekoliko nedelja trudnoće. Ipak, ona ističe da ih gubitak bebe nije pokolebao u želji da se ponovo ostvare u roditeljskoj ulozi.

- Dešava se to i drugim parovima. Mi nećemo odustati, pa i dalje želimo veliku porodicu. Ja planiram da rodim još devet dečaka i napravim kompletan tim za neko naredno svetsko prvenstvo, a tata će tada otići u zasluženu igračku penziju - smeje se Nataša kojoj su, baš kao i njenom mužu, sinovi smisao života.

- Kada je reč o njihovim sličnostima sa nama dvoma, volimo da kažemo  da svako ima po jednog sina. Inače, Milan je po svojim kvalitetima jedan od retko divnih muževa. Ne samo da je zgodan, brz i dobar fudbaler, već je i izuzetno nežan i brižan suprug i otac. Dok me nežno mazi često mi ponavlja: Želim da te ljubav budi, okružuje i uspavljuje. Uvek se ponosim njime, i onda kada  igra i daje golove, kao i onda kada ne ide kako treba i onako kako bismo mi to želeli - priznaje Milanova izabranica koja je svom partneru kao i obično uputila reči podrške i neposredno posle meča sa Nemačkom.

- Utakmicu sam sa prijateljima gledala u nama dragom novosadskom kafiću Trokadero u kome je bilo  mnogo  publike koja je zdušno navijala. Nakon meča nazvao me je na trenutak i rekao samo: Mnogo sam srećan. Najo, volim te najviše na svetu! Stižu mi čestitke od prijatelja iz celog sveta i telefon neprekidno zvoni, a ja ne mogu da stignem i da sa svakim porazgovaram i podelim veliku radost - priča Nataša i otkriva kako Lazar i Dušan reaguju kada tatu vide na televiziji.

- Nijedna utakmica koju tata Milan - Lane Jovanović igra ne može se  na miru gledati od velikog uzbuđenja, radosti i izvođenja njihovih malih centaršuteva. Jednom prilikom razbili  su masku na radijatoru, ali se nisu obazirali. Veselo su nastavili  svoju i tatinu utakmicu - objašnjava  supruga našeg maestralnog fudbalskog reprezentativca.

Nikola Rumenić

makonda-tracker