Prestižna nagrada u pevačicinim rukama

Naxi palma za Ninu Badrić: Jedva čekam da se ovim pohvalim svuda

0

Pevačica Nina Badrić nije krila oduševljenje i sreću što je njen singl "Dani i godine" poneo titulu najbolje pesme objavljene u prethodnih godinu dana...

foto: Story Arhiva
foto: Story Arhiva

U četvrtak, 1. juna završeno je glasanje za Naxi palmu 2017, a ova prestižna nagrada otišla je u ruke Nine Badrić za pesmu "Dani i godine".

Predivno, presrećna sam! Jako mi je drago da su slušaoci Naxi radija odabrali pesmu 'Dani i godine' za najbolju. Jedva čekam da se ovim pohvalim svuda, na svojim društvenim mrežama i nastupima. Imam i posebno mesto gde ću čuvati 'Naxi palmu'!" kroz osmeh je rekla jedna od najpoznatijih pop pevačica na našim prostorima.

Pesmu "Dani i godine" autorski potpisuju Nina Badrić i Predrag Martinjak, a video spot za ovaj singl do sada je pregledan više od 11 miliona puta na sajtu YouTube.

 

U finalnoj konkurenciji za "Naxi palmu 2017", pored Nine Badrić, našli su se: Aleksandra Radović sa pesmom "Živeo kraj", Kaliopi sa singlom "Rođendan", Sergej Ćetković sa numerom "Nek te ljubav dočeka" i grupa The Frajle sa pesmom "Ljubav na dar".

foto: Promo

Želeći da pospeši kreativno stvaralaštvo na regionalnoj muzičkoj sceni i nagradi pevače i muzičare koje publika najviše ceni, Naxi radio već šestu godinu zaredom dodeljuje "Naxi palmu". Dobitnici ove, jedine radijske nagrade u Srbiji, do sada su bili: Zdravko Čolić za pesmu "Ljubavnici" 2011. godine, Kiki Lesendrić i Piloti za numeru "Slučajno" 2012. godine, The Frajle za pesmu "Fina" 2013. godine, Zdravko Čolić za pesmu "Što ti dadoh" 2014. godine, Sara Jovanović za singl "Mahovina" 2015. godine i Gibonni za pesmu "Onako od oka" 2016. godine.

Drago mi je da izbor za 'Naxi palmu' postaje jedna lepa tradicija, koja je bitna kako našim slušaocima, tako i svim muzičkim stvaraocima na našim prostorima. Ovo je regionalno poznata nagrada, a njeni dobitnici ističu je kao važno priznanje njihovom dosadašnjem stvaralaštvu. Znam da, već sada, mnogi stvaraju pesme sa željom da se nađu u konkurenciji za 'Naxi palmu' i to je najveće priznanje za nas", istakla je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

foto: Andreja Damnjanović

Dobitnik "Naxi palme", odnosno pobednik izbora za najbolju pesmu objavljenu u prethodnih godinu dana, proglašen je tačno u podne u programu Naxi radija i to na osnovu glasova slušalaca koji su prethodnih meseci glasali za svoju omiljenu pesmu putem specijalno kreirane aplikacije na Naxi portalu.

makonda-tracker