Jelena Janković i Novak Đoković upoznali kraljicu Elizabetu II

0
Srpska teniserka Jelena Janković imala je čast da se zajedno sa još šest tenisera koji se takmiče na Vimbldonu upozna sa britanskom kraljicom Elizabetom II
foto: www.jj-jelenajankovic.com
foto: www.jj-jelenajankovic.com

Kraljica Elizabeta II posetila je Vimbldonski turnir prvi put od 1977. godine i u tu čast organizovan je prijem kome je imalo priliku da prisustvuje, upozna se i razgovara sa kraljicom samo sedam igrača koji nisu iz zemlje domaćina, a među njima su bili Serena Vilijams, Rodžer Federer, Karolina Voznjacki, Rafael Nadal, Endi Rodik, Novak Đoković i Jelena Janković.

- Prvi put sam videla kraljicu Elizabetu II uživo i to je za mene bila izuzetna čast, jer sam se našla među igračima koje je ona lično pozdravila. Za mene kao igrača, Vimbldon je poseban iz više razloga. Vimbldon je jedinstven zato jer se igra na travi, jer ima svoju dugogodišnju tradiciju, kao i zbog sveukupne atmosfere kojom odiše celokupan turnir. Za mene ima i posebnu draž jer sam zajedno sa Britancem Džejmijem Marejem uspela da osvojim titulu u miks dublu na Vimbldonu koja pre toga za Britaniju nije bila osvojena više od 20 godina – rekla je Jelena Janković.

Jelena Kulović

makonda-tracker