Nemanja Vidić: Stojković je postao heroj zahvaljujući meni

5
Srpski fudbaler otkrio je novinarima da se nakon nesmotrenog poteza na utakmici protiv Nemačke izvinio svom saigraču Vladimiru Stojkoviću, koji je odbranio penal Lukasu Podolskom u drugom poluvremenu utakmice.
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Kao najveće zvezde meča Srbija-Nemačka ističu se strelac jedinog gola Milan Lane Jovanović i golman Vladimir Stojković, koji je odbranio penal u 60. minutu nakon rukometnog poteza Nemanje Vidića. Poznati Užičanin priznao je nakon utakmice novinarima svoju grešku.

- To je bila moja greška. U trenutku sam se dezorjentisao i dotakao loptu rukom. Na sreću, Stojko je fantastično odbranio penal. Nakon utakmice sam mu rekao: Dugujem ti poklon. Šta želiš da ti kupim! Kada bolje razmislim o svemu što se dogodilo, trebalo bi ja njemu da tražim da mi kupi poklon, jer je nakon svega dobio ogromnu pažnju i postao pravi heroj – otkrio je Nemanja Vidić posle duela sa Nemačkom.

Čuvar mreže reprezentacije Srbije Vladimir Stojković priznao je novinarima da ni sam nije bio svestan šta se odigralo u trenutku kada je odbranio penal.

- Nisam znao u koju stranu da se bacim, pokušao sam da pogodim i imao sam sreće. Sada je potrebno da se koncetrišemo na sledeću utakmicu i damo sve od sebe kako bi ostvarili cilj, a to je ulazak u top 16 – rekao je  Vladimir Stojković.

Danilo Mašojević

makonda-tracker