otvoreno o najlepšoj emociji

U životu nikad nisam bio gluplji nego kada se zaljubim: Poznati objašnjavaju kako ljubav utiče na njihove živote

0

Velike zvezde srpske scene gosti su najnovije emisije Aleksandre Simić, u kojoj su govorile o najvažnijoj ljudskoj emociji...

foto: Jakov Simović
foto: Jakov Simović

Ljubav je naš pokretač, ljubav je okosnica svih naših odnosa, uči nas da je ljubav u nama i da smo mi ti koji kreiramo, privlačimo, donosimo ljubav, ali ona ponekad nije laka, ne razumemo je najbolje, nisu nam jasni postupci drugih i imamo puno pitanja koja nas more a odgovori kao da su skriveni negde gde ih naziremo ali ne dolazimo do njih.

 

Frajle: Spojila nas je nesrećna ljubav

 

I onda se uplašimo i onda smo tužni i neretko u panici. Dobra vest je da sve prođe i sve se menja. I dobro i loše i da su svi pre ili kasnije naišli na bolju i veću ljubav i shvatili da je kraj bio samo simbol i znak novog početka.

 

Kakva su iskustva ljudi čije uspehe gledamo na malim ekranima, slušamo kroz muziku, pratimo kroz njihov rad i ponekad zamišljamo da njima eto baš sve ide od ruke, a nama ne.

 

Slobodan Ćustić, naš talentovani glumac, otac je petoro dece i sa nestrpljenjem očekuje ponovnu ulogu oca, po šesti put. Kaže da se ljubav stvara.

 

- Ljubav se desi slučajno, iznenada a da li će opstati to zavisi od onih kojima se desila. Ona je poput cveta na livadi koji uzberete jer vam se dopao i ponesete kući a koliko će cvet da živeti zavisi od toga koliko ga vi negujete . Nije teško paziti taj cvet. To je zadovoljstvo i moja supruga i ja kada pogledamo našu decu koja skaču i vesele se po kući pomislimo – da, to je to! Deca su lek , deca su budućnost a skromnost je ta koja nas takođe leči. Ne moraju biti idealni uslovi, puno para i ostalih pogodnosti da bi zavladala sreća u vašem domu i vašim srcima - kaže Ćustić.

 

Vanja Ejdus ni posle razvoda ne menja stav o ljubavi: Naivno, slepo i hajmo sve ispočetka

 

Znače li naši uslovi za kojima težimo i neophodnu kariku da bez novca ljubav ne može opstati. Ona ne zavisi ni od čega sem od emocija , naše volje, želje, isprajnosti, doslednosti i truda.

 

Naravno, kada nema nekih preprema koje su za nas nepremostive. Ali ljubav jeste za mnoge životna hrana, eliksir života i iskreno su preneli Aleksandri Simić da je njihova karijera neretko bila rezultat njihovih dobrih ili loših perioda upravo na polju ljubavi.

 

- Ja ne mogu da živim bez ljubavi i to je jedini moj uslov.To je osećanje koje me čini živom,bogatom, potencijalnom,punokrvnom, ambicioznom... Kad nisam zaljubljena, kad me ne voli onaj ko bi trebao – muž, roditelji, oni koje ja volim, moja deca, ja sam tada veoma nesnađena i ne umem da plivam u tim vodama tako da se po tome, po količini ljubavi i njene prisutnosti, vide i moji periodi života i faze u karijeri. Nekad sam bila uspešnija, nekad manje i sve je kod mene tako gusto i snažno povezano sa osećajem ljubavi i voljenja. U suprotnom, čini mi je da ne bih ništa mogla, ni ulogu da odigram ni da pronađem motiv za odlazak na posao. I dan danas kada sam na sceni i kada govorim neki monolog ja u loži potražim nekog svog za koga znam da ga volim i da me voli jer mene to uzdiže, znači mi ,i za mene je poput neke nagrade - izuzetno je iskrena glumica Jelena Jovičić.

 

Milutin Popović Zahar, čovek koji je tvorac mnogih naših večnih hitova, zaljubljen je takođe u ljubav i u žene. Inspirišu ga, voli lepotu a o ljubavi opet misli da sve što je izgovorio o ovom divnom osećanju bila je sušta glupost.

 

foto: Promo

- U životu nikada nisam bio gluplji nego kada se zaljubim. Tada mucam, crvenim, menjam raspoloženja iz krajnjem agresivnog do umiljatog. Napišem pismo puno uvreda svojoj dragoj a zatim pošaljem ogroman buket cveća, a to žene najviše mrze.Mislim da je emotivan čovek laka meta, može se lako pročitati, a oni manje osećajni mogu i neretko žele da manipulišu njime. Sa druge strane bili bi mračni bez emocija, oštećeni i zato čovek svoju preteranu ranjivost i emotivnost mora racionalno da potpomaže realnim alatima i pridržava kako bi preživeo - kaže Zahar.

 

Isidora Minić: U ljubavi nikad ne oklevam

 

O ljubavi i znamo i ne znamo , ona nikada nestati neće i možda je baš tu da nas podseti kuda i kako trebamo da idemo jer ma koliko bilo teško stručnjaci kažu da je odgovor na sva pitanja i lek za sva naša loša osećanja ljubav. Koliko ljubavi ste danas podarili drugome tako ćete se i osećati.

 

Na temu ovog blagorodnog osećanja danas u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić govori i kompozitor Vladimir Graić Graja koji je napisao muziku za jednu od naših veoma emotivnih pesama, za pesmu Molitva sa opet tako simboličnim nazivom .

 

Emisija se emituje danas na TV Naša u nedelju 28 maja od 17 časova,

TV BN reemituje emisiju u četvrtak od 21 sati i može se pratiti na teritoriji čitave BiH, ali i u inostranstvu .

 

makonda-tracker