Maja Odžaklijevska: Kroz život se borim sama

Pevačica Maja Odžaklijevska govori o sreći koju je osetila kada je pre nekoliko meseci postala baka, otkriva zašto više ne može da se zaljubi i ističe da je odavno naučila da se bori sa svojom bolešću
2
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Mesec dana pre nego što je ušla u Farmu, pedesetšestogodišnja pevačica Maja Odžaklijevska postala je baka jer je njena starija ćerka Tea na svet donela dečaka Luku. Ovaj događaj dao joj je ogromnu količinu pozitivne energije i snagu da izdrži dane koje je provela na imanju u Lisoviću. Iako nije imala vremena da dovoljno uživa u društvu najmlađeg člana porodice, sada je po povratku kući svaki mališanov osmeh iznova obraduje.

- Ne mogu da opišem erupciju emocija koje sam osetila kada se Luka rodio. Prvo sam bila šokirana jer smatram da je moja ćerka u dvadeset petoj godini bila premlada za taj korak, ali se ona već sada pokazala kao izvanredna majka. Svaki pogled na mog unuka Luku za mene je otkrivanje novog sunca - opisuje Maja i kaže da ne veruje u staru izreku da se unučići više vole od dece.

- Svoje ćerke volim najviše na svetu, a ljubav prema njima ne mogu da merim sa osećanjima koje gajim prema unuku. Sa svojim naslednicama godinama sam gradila drugarski odnos i one su zaista postale moje najbolje prijateljice. Mlađa Andrea me čak i savetuje kada je reč o nekim muškarcima koji mi se dopadaju, a ta naša komunikacija o jačem polu čini me beskrajno srećnom - s osmehom ističe pevačica.

Iako je posle učešća u Farmi ponovo dospela u žižu javnosti, umetnica se i danas seća trenutaka kada je radila razne poslove kako bi prehranila svoje mezimice. Danas ih uči kako nije sramotno raditi i da se ne treba libiti bilo kakvog posla. Činjenica da je na sredini šeste decenije ostvarena i kao majka i kao baka daje joj snagu da i dalje veruje u ljubav, a za Story otkriva da između nje i muzičara Ivana Fecea Firčija, s kojim je boravila na Farmi, ne postoji ništa više osim iskrenog prijateljstva.

- Ranije sam bila zaljubljive prirode, ali danas, kada imam mnogo više životnog iskustva, mogu slobodno da kažem da umesto zaljubljenosti osećam samo iskreno poštovanje prema nekom muškarcu. Ipak, još verujem u ljubav. Čula sam da se pisalo kako sam se zaljubila u Ivana, ali to nije istina. Nas dvoje smo se igrom slučaja zbližili na početku ovog šou-programa, a onda sam shvatila da je on jedan elokventan, produhovljen čovek čije mi prisustvo prija. To isto sam osećala i prema Draganu Marinkoviću Maci, Nikoli Sariću Sajku i Radovanu - Raki Radoviću. Svoje trenutno emotivno stanje mogu da opišem rečima pesme Ognjana Radivojevića: Neko bi zvezde skinuo, i nebo bi dodirnuo, da pored sebe ima to što imam ja, nekom bi zora svanula, ja samo s tugom drugujem  - kaže pevačica kojoj je veoma zasmetalo što su se pojedini učesnici ovog rijaliti programa pozivali na svoje ugroženo zdravstveno stanje kako bi pridobili što veći broj navijača.

- Sve vreme na Farmi sam bila pod medikamentima jer bolujem od hipertenzije i imam stopostotnu okluziju leve karotide, tako da moram da kontrolišem pritisak, ali nikada nisam o tome pričala pred kamerama, niti sam tako skretala pažnju na sebe. Naučila sam da sa svojom bolešću živim i da se kroz život borim sama. Nikada ni od koga nisam ništa tražila, sve sam sama postigla, a vremenom sam naučila da ne cenim materijalne stvari jer su zdravlje i duševni mir ipak najbitniji - kaže Maja koja će uskoro objaviti svoj prvi album.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker