Otkazan koncert Harisa Džinovića u Zagrebu

0
Zbog problema u organizaciji njegovog solističkog koncerta u Zagrebačkoj Areni čuveni folk pevač Haris Džinović morao je da otkaže nastup zakazan za petak 18. jun.
Foto: Story arhiva
Foto: Story arhiva

Dogovor oko koncerta je postignut još u februaru, dogovoreni su uslovi, održana je jedna, pa druga pres konferencija, koncert je reklamiran i sve je funkcionisalo kako treba do pre nekoliko dana, tačnije do utorka, kada su organizatori koncerta, dve koncertne agencije iz Zagreba Dar S’neba i Extra Dar, prekinuli svaku komunikaciju sa izvođačem i sa njegovim menadžmentom. Od tada je nemoguće doći do organzatora koncerta u Zagrebu jer oni ne odgovaraju na pozive, ili su njihovi telefoni isključeni.

Haris Džinović je danas u 14 časova održao pres konferenciju u dvorani Zagrebačke Arene, bez bine, ozvučenja, rasvete, kao i neophodnih elemenata za održavanje koncerta. Zajedno sa njim pred kamerama i novinarima pojavio se i direktor Zagrebačke Arene Zdenko Antunović, koji je izjavio da su organizatori platili samo jedan deo troškova zakupa dvorane i da je krajnji rok bio juče, ali ni on nije ispoštovan.

- Ja sam došao, tu sam, živ, zdrav i spreman. Iako sam znao još juče da od koncerta neće biti ništa, došao sam jer želim da pokažem da problem nije u Harisu Džinoviću, jer on nikada nikoga nije prevario, već u organizatorima koncerta. Prvo želim da se izvinem mojoj vernoj publici, koja je dugo vremena očekivala ovaj dugonajavljivani spektakl, i takođe želim da naglasim da je nemoguće da se koncert održi u dvorani gde nema ni rasvete, ni ozvučenja, ni bine jer organizator ni to nije platio. Da je ikako moguće, bio bih spreman da sam sa gitarom održim koncert. Organizatori koncerta su nestali, još uvek ne znamo šta se dešava sa ulaznicama, prodajom i ostalim obavezama organizatora. Moram da istaknem da je ovo slučaj za policiju i pravosuđe u Hrvatskoj jer smo pravareni i ja i moja publika, koje mi je kada sumiram sve što se izdešavalo najviše žao. Nadam se da ću vrlo brzo naći način, da održim novi koncert u Zagrebu i ispunim obećanje mojim najvernijim fanovim – otkrio je Haris na konferenciji za novinare.

Popularni pevač uskoro će otputovati sa suprugom Melinom i decom Kanom i Đinom. Deo vremena će iskoristi za odmor sa porodicom, a planirani su i nastupi na crnogorskoj obali.

Danilo Mašojević

makonda-tracker