Ana i Nikola Rađen: Delfin i tri sirene

Supružnici Ana i Nikola Rađen uživaju u odrastanju ćerkica Nine i Tee ne skrivajući kako su one učvrstile ljubav koju osećaju jedno za drugo i da međusobnim razumevanjem prevazilaze sve trzavice u braku
0
1 / 3 Foto: Luka Šarac

Atraktivna pevačica Ana Rađen i njen suprug, vaterpolista Partizana Nikola Rađen, pronašli su uspešnu formulu za skladan bračni život u kojem centralno mesto pripada njihovim ćerkama: jednoipogodišnjoj Nini i godinu dana mlađoj Tei. Supružnici svoje mezimice odgajaju u prostranom porodičnom stanu koji su nedavno kupili, gde ponosno prate svaki novi korak u odrastanju svojih naslednica. Uprkos tome što je Nikola često na putu zbog klupskih i reprezentativnih obaveza, on se izuzetno trudi da svoje odsustvo ćerkama nadomesti neizmernom nežnošću i pažnjom kojom ih obasipa. Prošle godine na desnoj ruci istetovirao je ime starije ćerke, a za Story otkriva da će i malena Tea uskoro dobiti tatu na njegovom telu.

- Čim mi to obaveze dozvole, istetoviraću i Teino ime, najverovatnije na desnom ramenu. Ona malo više podseća na Anu, dok je Nina preslikana ja iz perioda mog ranog detinjstva. Odgajanje dvoje dece veoma je naporno, ali Ani je svakako teže jer je non-stop s njima, dok ja često putujem. Angažovali smo ženu koja pomaže mojoj supruzi i to nije stvar hedonizma, već njenih realnih potreba proisteklih zbog mog odsustva. Probali smo da Ninu vodimo u vrtić, ali često se razbolevala, a i bilo nam je žao da bude odvojena od sestrice – kaže Nikola i otkriva da je spretniji u kupanju beba, nego u menjanju pelena.

- Vičniji sam u pranju i svim drugim fizičkim i prljavim poslovima – smeje se Rađen koji u narednih nekoliko godina sa svojom voljenom ne planira treće dete.

- Voleo bih da posle dve ćerke dobijem i sina, ali o tome ćemo razmišljati kada Tea bude malo starija – objašnjava Nikola, dok Ana tvrdi da bi joj nakon dva carska reza, treća trudnoća sigurno bila rizična.

- Odgajati dvoje dece je zaista problem, ali to sam shvatila tek kada sam jednog vikenda Teu ostavila kod mame i s Ninom otišla u šetnju. Učinilo mi se da je mnogo lakše sve postići i posvetiti se jednom detetu. Mada, tako je samo u ovom periodu, jer će njih dve uskoro postati najbolje drugarice koje će se zajedno igrati i mene isterivati iz sobe povicima: Mama, dosadna si! – smeje se gospođa Rađen koja je s jednakom lakoćom podnela obe trudnoće.

- Tea je mali smeško i dobra je beba. Ne budi se noću, lepo napreduje i najbitnije je da je zdrava. Nina je u nekom svom svetu i nervozu ispoljava jedino uveče kada krene na spavanje. Možda sam tokom druge trudnoće bila malo opuštenija, ali sve sam podnela bez problema. Manje sam se ugojila drugi put, a samim tim i lakše povratila liniju i brzo se oporavila. Imala sam trinaest kilograma viška, dok sam za vreme trudnoće sa Ninom uobičajenu trudnoću premašila za 22 kilograma. Volela bih da dobijemo i treće dete, ali doktorka mi je rekla da u narednih pet godina neću smeti da ostanem u drugom stanju zato što bi mi trudnoća bila komplikovana nakon dva carska reza koja sam imala za godinu dana – otkriva Ana koja, kao i druge žene u braku, često ima nesuglasice sa suprugom, ali ih, na sreću, uspešno prevazilaze.

- Naš brak idealnim čini upravo to što imamo međusobne trzavice. Ponekad se i ne slažemo u raznim stvarima, ali daleko od toga da se svađamo i da te svađe donose teške reči. Ko god da je pogrešio, ubrzo to i shvati, pa tako rešavamo sve nesuglasice – zaključuje Ana koja će, najverovatnije, tokom jeseni obradovati publiku novim albumom.

Nikola Rumenić

makonda-tracker