Završena druga velika volonterska akcija Naš Beograd

U akciji učestvovali predsednik Foruma poslovnih lidera Gustavo Navaro, šef misije USAID-a Majkl Harvi i glumac Ivan Jevtović
0
1 / 6

Tradicionalna druga velika velika volonterska akcija Foruma poslovnih lidera pod nazivom Naš Beograd okupila je danas više od 400 volontera - zaposlenih iz kompanija članica Foruma. Cilj akcije Naš Beograd je promovisanje koncepta volontiranja zaposlenih u domaćem poslovnom sektoru, kao i podsticanje građanskog aktivizma i povezivanje privatnog, javnog i civilnog sektora u rešavanju problema lokalne zajednice. Akcija je realizovana uz podršku USAID-a, Instituta za održive zajednice i Pontis Fondacije.

I pored velike vrućine, volonteri su proveli subotu vredno farbajući klupe i klackalice u dva Doma za decu bez roditeljskog staranja i osnovnoj školi za decu sa ometenošću u mentalnom razvoju Dušan Dugalić, uređujući pešačke staze u Parku prijateljstva na Ušću i družeći se sa penzionerima u Gerontološkom centru Bežanijska kosa. Jedna grupa volontera je dan provela na Avali, sa decom iz Kreativno-edukativnog centra za mentalno nedovoljno razvijene osobe, uživajući u društvenim igrama i nešto prijatnijoj temperaturi.

Akcija Naš Beograd realizovana je istovremeno na 8 različitih lokacija širom grada, a  pored brojnih zaposlenih u kompanijama članicama Foruma poslovnih lidera, priključili su joj se i generalni direktor kompanije Holcim i predsednik Forum Gustavo Navaro, šef misije USAID-a Majkl Harvi i glumac Ivan Jeftović.

makonda-tracker