Leontina i Filip Pat: Božanski dani s našom Lucijom

5
Supružnici Leontina i Filip Pat objašnjavaju da im nijedna roditeljska obaveza oko ćerkice Lucije ne pada teško, ali i kako ih neizmerno raduju kada primete da naslednica ima mamine i tatine crte lica
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Tridesetosmogodišnja pevačica, kompozitorka i muzička producentkinja Leontina Pat i njen tri godine mlađi suprug, poznati violinista Filip Pat, od 16. aprila, kada je došla na svet njihova ćerkica Lucija, preživljavaju najlepši životi period. Ispunjenje sna o zajedničkom potomstvu donelo im je najveću radost, a preslatka devojčica postala je centar sveta svojih roditelja. Budući da im je prethodni stan u kojem su otpočeli zajednički život postao mali otkako su dobili dete, presrećni roditelji trenutno tragaju za idealnim domom, ali se ni na trenutak ne razdvajaju od svoje Lucije. Pored toga, devojčicu su mama i tata počeli da izvode u šetnje po beogradskim parkovima čim je napunila petnaest dana, a jedna od omiljenih zanimacija jeste i odgonetanje na koga njihova prinova više liči.

- Nekoliko naših prijatelja smatra da Lucija liči na Filipa, mada se svaki dan sve više menja i već sada je nemoguće utvrditi na koga podseća. Kada se rodila, u potpunosti je ličila na Filipa, ali kako raste, svi primećuju da ima mamino čelo, a tatina ustašca - kroz osmeh priča Leontina o svojoj obožavanoj ćerkici, dok njen izabranik ponosno ističe koliko je srećan zbog toga što je devojčica njegova kopija.

- Ćerkica liči na mene pedeset jedan posto, a Leontininih su četrdeset devet (smeh). Lik joj se menja iz dana u dan, ali već sada ima čelo isto kao njena mama, ali moj oblik glave – ističe Filip koji je sa svojom voljenom životnom saputnicom sklopio brak na tajnom venčanju 12. septembra 2009. godine, a samo nekoliko meseci kasnije, ispunila im se najveća želja da postanu roditelji. Iako je Leontina u početku želela da dobije dečaka, sada je potpuno očarana ćerkicom, koja joj je otkrila čari majčinstva.

- Izgleda da je priroda sve udesila mnogo ranije. Dok sam bila u drugom stanju, budila sam se u četiri ujutru i nisam mogla da spavam do pola šest. U sličnim terminima budi se i moja beba, pa Filip brine o njenom buđenju do jutra, a ja nakon toga – priča Leontina, a Filip nežno objašnjava kako provodi besane noći sa svojom ćerkicom.

- Svi kažu da su to slatke muke, a i ja se osećam predivno kada me Lucija probudi oko tri ili pet ujutru. Kada je uzmem u ruke, a ona zbog grčeva ne može da zaspi, istinski se potresem. Baš kao i svaki roditelj, taj teret podnosim dramatičnije nego što on zaista jeste. Inače, uspavljujem je uz pesmu Good Girls Gone Bad, britanskog pevača Mikea, a potpuno je fascinantno to što uz takvu vrstu muzike odmah počne da zeva – ističe Filip.

Ksenija Konić

makonda-tracker