Poznate ličnosti kao volonteri

0
Tradicionalna velika volonterska akcija Foruma poslovnih lidera pod nazivom Naš Beograd održaće se 12. juna 2010. godine na nekoliko lokacija u Beogradu i okupiće više od 400 volontera, zaposlenih u kompanijama članicama Foruma.

Cilj akcije Naš Beograd je promovisanje koncepta volontiranja zaposlenih u domaćem poslovnom sektoru, kao i podsticanje građanskog aktivizma i povezivanje privatnog, javnog i civilnog sektora u rešavanju problema lokalne zajednice. Akcija se realizuje uz podršku USAID-a, Instituta za održive zajednice i Pontis Fondacije.

Volonteri će biti angažovani u nekoj od volonterskih aktivnosti koje će se istovremeno odvijati na više lokacija u Beogradu. Akciji će se pored brojnih zaposlenih pridružuti i ličnosti koje će svojim kredibilitetom i zalaganjem ukazati na važnost doprinosa zajednici u kojoj žive i rade. Prošle godine su svojim učešćem i zalaganjem ovu akciju podržali voditelji Ana Pendić, Ivan Zeljković, Ivan Ivanović... Ove godine se očekuje veliki broj javnih ličnosti koji će učestvovati u projektu kao volonteri. U domu Moše Pijade akciji čišćenja pridružiće se generalni direktor kompanije Holcim i predsednik Foruma poslovnih lidera Gustavo Navarro, a u Domu očekuju i dolazak šefa misije USAID-a Majkla Harvija. Zaposleni iz USAID-a i američke ambasade volontiraće na više lokacija u gradu.

makonda-tracker