Nikola Rokvić: Odbraniću svoju čast

0
Pevač Nikola Rokvić otkriva kako se našao u epicentru skandala u kojem je optužen za falsifikovanje potpisa jednog pančevačkog sudije i tvrdi da će se do poslednjeg daha boriti da dokaže pravu istinu
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Iako je od početka karijere u medijima izazivao pažnju uglavnom zahvaljujući svojim zavodničkim poduhvatima, folk pevač Nikola Rokvić tokom protekle nedelje našao se u epicentru mnogo ozbiljnijih skandala. Kompletna zbrka u životu ovog dvadesetčetvrogodišnjeg muzičara počela je nakon što je u jednom dnevnom listu objavljena priča kako je u društvu dvojice muškaraca posetio jedan beogradski gej klub. Iako je i ova informacija bila dovoljna da naruši Rokvićev mir, naredna vest o tome da će se zajedno sa mlađim bratom Markom i kreatorom Sašom Vidićem najverovatnije naći na udaru tužilaštva zbog navodnog falsifikovanja potpisa jednog sudije potpuno je uzdrmala Nikolin život. Naime, televizija Pančevo na svom zvaničnom sajtu proteklog ponedeljka objavila je priču o tome kako su njih trojica lažirali potpis sudije na dozvoli koja odobrava ulazak u pančevački pritvor, gde su nameravali da posete jednog pritvorenika, a sve vreme se pozivajući na izjavu sekretara Osnovnog suda Tanje Vergić-Topić koja im je navodno potvrdila ove sumnje. Mladi pevač, koji inače važi za veoma kulturnog i pristojnog, ne krije koliko su ga pogodile medijske spekulacije i ističe kako smatra da je njegov glavni problem velika iskrenost u odnosu sa ljudima koja ga često mnogo košta.

- Šokiran sam činjenicom da sam toliko popularan pa da u jednom danu, sudeći po naslovima iz novina, postanem zavodnik, gej, švaler, kriminalac i humanista. Iznenađen sam i ne mogu da verujem šta mi se sve pripisuje. Ali da bih se osvrtao i obraćao pažnju na sve te priče, trebalo bi mi mnogo slobodnog vremena, kojeg inače nemam - počinje priču Rokvić i otkriva šta ga je posebno uzdrmalo.

- Najviše me boli povezivanje sa kriminalom. Potičem iz porodice u kojoj sam naučen da budem dobar prema svima koji su dobri prema meni, bez obzira na to čime se oni bave. Odrastao sam u normalnoj sredini i nikada nikoga nisam izbegavao zato što je u lošoj finansijskoj situaciji ili možda u društvu važi za problematičnu osobu. Ne izbegavam ni ljude gej orijentacije, jer ja nemam ništa sa činjenicom da neko vodi ljubav sa osobom istog pola, ali to ne znači da izlazim u gej klub. To je individualna stvar, ali očigledno da je iskrenost u mom slučaju mana i često mi se obija o glavu to što postupam srcem prema svima - kaže Nikola i objašnjava da slučaj falsifikovanja sudskog potpisa trenutno razmatraju njegovi advokati.

- Na tome trenutno rade moji advokati i uskoro će se dokazati da nemam nikakve veze sa tim slučajem i kako nisam falsifikator. Zaista sam bio u neverici kada sam pročitao da sam nešto navodno falsifikovao. Moji bližnji su isprva bili šokirani činjenicom da je objavljena takva priča o meni, ali pošto me dobro poznaju shvatili su da je to samo još jedna u nizu glasina koja se pripisuje javnim ličnostima. Najteže mi je zbog porodice koja sa mnom proživljava veliki šok, ali nadam se da je i ova priča jedna u nizu onih koje se zaborave nakon tri dana. Ipak, ja ću odbraniti svoju čast - ističe Nikola koji u teškim danima nema oslonac ni u sređenom emotivnom životu, budući da je pre nekoliko meseci okončao višegodišnju vezu sa devojkom Unom Ćuk.

- Sa svakom svojom devojkom sam posle raskida ostao u dobrim odnosima pa se i Una i ja ispričamo uvek kada se sretnemo i o njoj mislim sve najlepše. U svakoj vezi su normalni raskidi i pomirenja, a ja prihvatam samo sud sopstvenog srca i uvek ću u emotivne odnose ulaziti kad me ono vodi - siguran je muzičar koji će posle hit pesme Med i slatko grožđe, sa kojom je nastupio na Grand festivalu, do kraja godine snimiti duetsku numeru Krv nije voda sa mlađim bratom Markom Rokvićem.

Nikola Rumenić

makonda-tracker