Dejan Stanković: Žao mi je što propuštam odrastanje svoje dece

Jedan od evropskih fudbalskih bogova i istaknuti patriota Dejan Stanković svoje srce ostavlja na terenu i ni za čim u životu ne žali osim što provodi nedovoljno vremena sa svojom porodicom
0
1 / 2 Foto: Slobodan Pikula

Igrač koji je nedavnim osvajanjem Lige šampiona u dresu fudbalskog kluba Inter ušao u evropsku sportsku istoriju i kapiten srpskog nacionalnog tima Dejan Stanković protekle nedelje zavredio je najviše pažnje domaćih, ali i stranih medija. Tridesetjednogodišnji predvodnik Orlova koji će zajedno sa svojim saigračima zasigurno ostaviti srce na terenu na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, nakon maestralne pobede u meču sa FK Bajern na stadionu Santiago Bernabe, radost zbog osvajanja Lige šampiona najpre je podelio sa svojim sinovima, od kojih je maleni Stefan prvi istrčao tati u zagrljaj.

Kao što je briljantnim potezima na terenu zadovoljio glad sportskih sladokusaca, Dejan je nedavno oduševio i pripadnice lepšeg pola širom sveta tako što se za junsko izdanje čuvenog američkog lifestyle magazina Vanity Fair zajedno sa ostalim bogovima fudbala - Portugalcem Kristijanom Ronaldom, Brazilcem Kakom, Italijanom Đanluiđi Bufonom..., slikao nagog torzoa i samo u boksericama s motivima srpske zastave.

Činjenica da je osvojio Ligu šampiona kao i da je jedini Srbin koji je dobio zasluženo i zapaženo mesto u jednom od najuticajnijih američkih mesečnika, govori u prilog Dejanovoj najuspešnijoj sezoni u karijeri koja mu je obezbedila novi ugovor s matičnim klubom.

- Potpisao sam ugovor s Interom do leta 2014. godine. I moja porodica i ja smo izuzetno zadovoljni uslovima koje sam dobio i činjenicom da ostajemo u Milanu - objasnio je Dejan stranim medijima ne skrivajući oduševljenje što će na terenu u Africi predvoditi srpsku reprezentaciju.

- Sa selektorom Radomirom Antićem dogovorio sam se da se odmorim nekoliko dana nakon finala Lige šampiona pre nego što se priključim reprezentaciji. Nije mi trebalo mnogo, tek toliko da dođem k sebi i provedem malo vremena u krugu porodice. Reprezentacija je za mene uvek bila nešto posebno, a vremena za odmor će biti u julu, posle Mondijala, na kojem želimo da predstavimo našu zemlju u najlepšem svetlu - rekao je Stanković koji je osim po velikom patriotizmu poznat i prema ogromnoj ljubavi i privrženosti svojoj porodici.

- Nikada nam nije dovoljno vremena koje provodimo zajedno i to je problem svakog sportiste i njegove familije. Kada idem u karantin, njima je to normalno, a meni je prosto nenormalno što su se oni na to privikli. Tokom leta budemo zajedno nekoliko nedelja, a onda dođe početak priprema i moramo da se odvojimo, ali čovek se na sve navikne i izdrži. Žao mi je što će, kada ja završim s fudbalom, oni odrasti, a ja delimično propuštam njihov najlepši period života - svojevremeno je ispričao za Story tata trojice dečaka: osmogodišnjeg Stefana, sedmogodišnjeg Filipa i četvorogodišnjeg Aleksandra, prisećajući se da mu je u najtežim momentima supruga Ana najveći oslonac.

- Mladi smo počeli da živimo zajedno i mislim da je čar našeg dobrog odnosa u uzajamnom pomaganju. Nas dvoje smo odrastali jedno pored drugog. Sada je sve mnogo lakše, za razliku od perioda kada smo bili klinci koji su dobili decu. Nakon toliko godina, jedno drugom prepoznajemo pogled. Govorili su mi kako ne možeš nekog da upoznaš dok s njim ne pojedeš džak soli, a mi smo tu negde pred kraj džaka i baš se dobro poznajemo. Od kada sam sa svojom voljenom osobom došao do tog nivoa, brak održavamo razumevanjem, poštovanjem i uzajamnim pomaganjem - zaključuje jedan od najboljih evropskih fudbalera.

Moni Marković

makonda-tracker