Nemanja Vidić: Porodica mi je najveći oslonac

Pošto zbog priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu boravi u Austriji, fudbaler Nemanja Vidić i njegova supruga Ana morali su da odlože slavlje povodom prvog rođendana sina Stefana
1
1 / 3 Foto: Red Dot

Dok se slavni fudbalski as i igrač engleskog Mančester junajteda, Nemanja Vidić, nalazi na završnim pripremama sa reprezentacijom Srbije pred Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, njegov najmlađi naslednik Stefan proteklog vikenda napunio je godinu dana. Međutim, rođendansko slavlje za sada je izostalo budući da tata preslatkog mališana boravi u Austriji, dok njegova supruga Ana, sa troipogodišnjim sinom Lukom i dve i po godine mlađim Stefanom, dane provodi u Srbiji, odakle će putem malih ekrana, gledati svog voljenog na najvećoj svetskoj smotri fudbala koja počinje 11. juna. Ipak, supružnici će veliko slavlje za svog naslednika prirediti čim se Nemanja vrati sa prvenstva jer ne žele da mu uskrate dečje radosti. Sticaj okolnosti učinio je i da na dan Stefanovog rođenja Vidić bude daleko od svojih najmilijih jer je 30. maja prošle godine igrao finale Lige šampiona u dresu  Mančester junajteda, dok je Ana donosila na svet njihovog drugog naslednika koji izuzetno liči na svog starijeg brata Luku. Iako retko kad govori o svojoj intimi, popularni fudbaler jedino ne krije da snagu za lavovske borbe na terenu crpe iz mirne porodične svakodnevice, čiju srž čini njegov skladan odnos sa vršnjakinjom Anom, s kojom se oženio 15. jula 2006. na Zlatiboru.

- Porodica mi je veliki oslonac u životu. Uloga oca čini me jačim na terenu – rekao je dvadesetosmogodišnji Nemanja nedavno engleskim medijima i otkrio gde najčešće provodi slobodno vreme kada je u Velikoj Britaniji.

- Nemam mnogo slobodnog vremena, a i kada ga imam, trudim se da budem što je moguće više sa porodicom. Najčešće prošetamo do nekog restorana kao što je San Karlo. Obožavam italijansku hranu, mada sa porodicom odlazim i do obližnjeg kineskog restorana - opisao je svojevremeno najbolji srpski fudbaler svoj način života u gradu Mančesteru i priznao da mu ne prija to što je neprestano pod budnim okom britanskih medija.

- Kako menjam mesto stanovanja, tako se menja i moj ukus. Sada moram da vodim računa o tome šta oblačim čak i kada idem u svlačionicu, da me ne bi fotografisali i moju sliku okačili nasred terena. To je interna šala koja dugo traje u klubu – izjavio je Nemanja u kojeg srpska nacija polaže najveće nade na predstojećem Mundijalu, na kojem je Srbija jedan od učesnika.

Po nezvaničnim informacijama, Nemanjina igra procenjena je na desetine miliona evra, koliko mu za kvalitetnu igru na terenu plaća engleski klub Mančester junajted. Iako je rođen u radničkoj porodici u Užicu, Vidiću se treniranje fudbala od sedme godine života i te kako isplatilo pa je u rekordnom roku  prevalio put od lokalnog Jedinstva do najtrofejnijeg kluba u Premijer ligi.

Nikola Rumenić

makonda-tracker