pobedili su sve prepreke

Svaki od njih bio je prepreka ljubavi Kejt Midlton i princa Vilijama: 5 bračnih zakona kraljevske porodice (FOTO)

0
Udate li se za pripradnika kraljevske porodice, možete se oprostiti od ovih stvari.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Britanska kraljevska porodica ima dosta stroga pravila kojih se njeni članovi moraju pridržavati od rođenja. Neka od njih odnose se i na venčanja.

 

1. Zabranjena im je ženidba za razvedene osobe

 

Prema Kraljevskom aktu o venčanjima iz 1772. godine, članovi kraljevske britanske porodice se ne mogu oženiti za osobu koja je već bila u braku, odnosno koja je razvedena. Nakon smrti kralja Džordža V premijer Stenli Boldvin zabranio je Edvardu VIII da se oženi za Amerikanku Valis Simpson iz istog razloga. Kad je trebalo da izabere između krune i supruge Edvard VIII je odabrao ljubav.

 

2. Ne smeju se ženiti za osobe koje nisu plave krvi

 

Nekada je cela kraljevska porodica morala tražiti dopuštenje za venčanje od britanske kraljice. Izmene Kraljevskog akta o venčanjima donesene su 2013, pa sada to mora činiti tek prvih šest naslednika britanske krune.

 

Princ Vilijam i princeza Ketrin Midlton: Naših 6 godina braka ispunjenih radošću

 

Uz dopuštenje Elizabete II princ Čarls je 2005. godine uspeo oženiti svoju dugogodišnju ljubavnicu Kamilu Parker Bovls iako je prethodno bila u braku te nije imala nikakvo plemićko poreklo. Naime, pripadnicima britanske kraljevske porodice zabranjeno je stupati u brak s osobama koje nisu plave krvi.

 

Ketrin Midlton postala je vojvotkinja od Kembridža nakon udaje za princa Vilijama, a brak je organizovan tek nakon što je kraljica dala svoje dopuštenje.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker