Iskreno o svim životnim borbama

Nataša Kovačević: Sebi sam bila najveća podrška

0
Otkad je posle saobraćajne nesreće ostala bez pola leve noge, nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević svojim vedrim stavovima mnogima je bila najveći podstrek i inspiracija za prevazilaženje svih tegoba koje život donosi
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Malo je onih koji bi mogli da kažu kako su već za dve decenije života stekli bogato iskustvo koje im je predodredilo budućnost i naučilo ih koliko je igra sudbine nepredvidiva. Među njih svakako spada nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević (22), koja je kao osamnaestogodišnjakinja doživela saobraćajnu nesreću pri odlasku na pripremnu utakmicu s tadašnjim timom Đerom.

 

Da bi talentovanoj sportistkinji spasli život, lekari su doneli tešku, ali jedinu moguću odluku – amputirali su joj levu nogu do kolena. Period oporavka, kako fizičkog tako i psihološkog, posle nesreće u kojoj su poginuli njen trener Fuzi Akos i menadžer tima Peter Tapodi, traje već gotovo četiri godine. Napredovala je stepenik po stepenik, a kada je tri meseca nakon operacije dobila i sportsku protezu, ponovo je uz veliku snagu volje učila da hoda. Iako se u tom trenutku povratak na teren činio gotovo nemogućim, ova Beograđanka učinila je ostvarivim i već sredinom 2015. godine ponovo je obukla dres i zaigrala za svoju omiljenu Crvenu zvezdu.

 

Kompletan intervju pročitajte u novom, 605. broju magazina Story, koji je u prodaji od petka, 21. aprila.

 

foto: Luka Šarac

 

makonda-tracker