Audio vizuelna izložba

Marko Louis: OVO su manje poznate pesme moga oca, ali su MOJE OMILJENE (FOTO)

0
Marko Louis zajedno sa svojim bendom i gostima Vasilom Hažimanovim i Božom Vrećom odsvirao je par pesama i predstavio svoj novi album "Beskraj". Svi prisutni su mogli da uživaju u audio vizuelnoj izložbi...
foto: Aleksandar Dmitrović
foto: Aleksandar Dmitrović

Marko Louis sinoć je u UK Parobrod predstavio svoj novi album "Beskraj". Svi prisutni su mogli da da uživaju u audio vizuelnoj izložbi, da preslušaju sve pesme sa albuma. Marko je zajedno sa svojim bendom i gostima Vasilom Hažimanovim i Božom Vrećom odsvirao par pesama. Najavljen je i koncert 25. maja u Mikseru.

 

Na ovom albumu će se nalazi jedanaest pesama od kojih su devet dueti. Pored toga što peva, Marko se potpisuje i kao kompozitor, aranžer, dizajner zvuka. Prisutan je uticaj balkanske i orijentalne muzike sa primesama džeza, fanka, popa, regea.

foto: Aleksandar Dmitrović

Kad god sam kupovao muzičke albume uvek sam tražio prvo da preslušam duete. Bilo mi je najzanimljivije kada različiti izvođači sarađuju i naprave spoj svojih interpretacija i svojih stilova. Na ovom albumu sam rešio da ceo album bude spoj različitih energija i kultura širom sveta", izjavio je Marko.

Na novoj "ploči", koju je izdao za izdavačku kuću Lampshade Media, Marko je sarađivao sa poznatim umetnicima kao što su Vasil Hadžimanov (Srbija), Vlatko Stefanovski (Makedonija), Bobo (Bugarska), Adnan Šaran (BiH), Božo Vrećo (BiH). Pored u našem regionu poznatih imena, Marko je sarađivao sa izvođačima širom sveta kao što su Tanu Saxena (Indija), Layth SidiQ (Jermenija, SAD) i drugi. Na albumu se nalaze dve kompozicije Markovog oca Ljubiše Stojanovića Louisa, koje je obradio zajedno sa Vasilom Hadžimanovom i Vlatkom Stefanovskim.

foto: Aleksandar Dmitrović

Pesme 'Doviđenja' i 'Cveće cafnalo' su manje poznate pesme moga oca ali su moje omiljene. Uvek mi je bila želja da ova dva dela zabeležim jednog dana na traku i ispunila mi se želja" dodaje Marko koji je album posvetio rodetiljima.

1 / 6 Foto: Aleksandar Dmitrović

 

Album "Beskraj" će moći da se čuje i kupi na različitim muzičkim portalima kao što su Deezer, Spotify, iTunes, Google Play, YouTube ili kao fizičko izdanje na nekoliko lokacija u Beogradu.

makonda-tracker