iskren

Božo Vrećo otvorio dušu: Otac mi se ubio, odrastao sam uz majku, a sada sam i muškarac i žena

1
Unikatan umetnik govorio je o svom detinjstvu, odrastanju bez oca i majci koja mu je uvek davala vetar u leđa. Otkrio je da je srećno zaljubljen, ali da i dalje ne živi sa svojim partnerom
foto: Amel Emrić
foto: Amel Emrić

Za Boža Vreća kažu da je "nova je regionalna nju vejv senzacija". Živi i kao muškarac i kao žena. Može da peva bilo koji žanr, ali on peva sevdalinke. Peva ih a kapela. Peva ih iz duše, udara u srce direktno.

 

Iz zatvorene sredine poleteo je u svoj svet zahvaljujući majci koja ga je podržavala. Njegov otac izvršio je samoubistvo kad je Božo imao pet godina. Neobična sudbina, neobičan stil života, glas koji razbija i iznad svega - sloboda da bude šta želi da bude, čine da Boža Vreća svi slušaju i gledaju bez daha.


- Ljubav je, nekako, na velika vrata uplovila u moj život. Divno je kada imaš partnera i kada je on uvek uz tebe i kada ti je podrška - rekao je Božo u emisiji 150 minuta na Prvoj televiziji.

 

Božo Vreća i Marko Louis predstavili zajednički singl: Pesma koja pomera granice (VIDEO + FOTO)

 

Vlada mišljenje da period patnje više utiče na stvaralaštvo umetnika nego period spokoja i sreća, ali kada je Božo u pitanju, pomenuto uvreženo mišljenje ne važi:

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

foto: Amel Emrić

- Ništa se znatno ne menja u stvaralačkom duhu. Još uvek ne živimo zajedno, pa onda imamo vreme i za sebe, ali i vreme kada se viđamo, pa se radujemo svakom susretu. Samo mi je falila ljubav, tako da su se sve kockice složile.

 

Božo kaže da  nikada nije želeo da se odrekne svoje dualne prirode kao i da je podjednako i muškarac i žena:


- Svoj ženski deo ne razdvajam od muškog i ne znam u kom periodu deluje ona, a kada muškarac. To je energetski ciklus koji se spaja i prožima. Sve je spontano. Sama moja priroda je takva. Majka me nikada nije sputavala, i uvek se ponosila mnome.

 

 

Majku je upoznao sa svojim partnerom, a njoj je, kaže, najbitnije da je on srećan.

 

Božo je ostao bez oca kada je imao samo 5 godina.


- Moj otac je izvršio samoubistvo, a majka je tu morala da zauzme dvojaku ulogu i da bude snažna za oboje. Izvela me je na pravi put, da budem dobra osoba... Svi ti ožaljci su se pretvorili u moje pesme. Svakako je bilo teško, ali Bog se postara za sve i sve kockic postavi na svoje mesto.

makonda-tracker